Termeni si conditii

Aplicatia REGINA MARIA pune la dispozitia Utilizatorului mai multe module prin care acesta poate:

 • accesa Dosarul Medical – avand acces la analizele si consultatiile efectuate,
 • adresa intrebari in sectiunea Intreaba un medic,
 • vizualiza investigatiile si preturile in oricare din locatiile REGINA MARIA si locatiile partenere, medicii retelei,
 • efectua programari online, prin CallCenter sau o cerere de programare,
 • accesa articolele din educatia medicala si
 • converti km alergati in pachetele de screening disponibile in Aplicatie.

Aplicatia REGINA MARIA poate fi accesata atat pe device-urile cu sistem de operare Android, cat si pe cele cu sistem de operare iOS de pe mobil sau tableta.

REGINA MARIA inseamna grupul de societati controlate de Centrul Medical Unirea SRL, astfel cum sunt ele identificate Nota de Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, disponibila aici: https://www.reginamaria.ro/gdpr

Utilizatorul este orice persoana fizica care descarca, instaleaza, isi creeaza Cont indiferent daca este deja sau devine cu aceasta ocazie PACIENT sau ABONAT al REGINA MARIA. Mai multe detalii despre accesarea serviciilor REGINA MARIA puteti gasi aici: https://www.reginamaria.ro/accesare-servicii-medicale

Prin crearea unui Cont - Utilizatorii isi pot vizualiza dosarul medical electronic, informatii privind situatia financiara in raport cu REGINA MARIA, inclusiv efectuarea platilor si efectua programari.

1. UTLIZAREA APLICATIEI

1.1 Instalarea, inregistrarea si folosirea Aplicatiei constituie consimtamantul expres si neechivoc al Utilizatorului cu privire la acceptarea acestor Termeni si Conditii, Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si Termeni si Conditii de accesare a serviciilor. In cazul in care nu sunteti de acord cu prezentele Termeni si Conditii, va rugam sa stergeti Aplicatia.

1.2 Prin utilizarea Aplicatiei, va exprimati acordul pentru colectarea, stocarea, utilizarea si distribuirea datelor dumneavoastra astfel cum sunt descrise in prezentele Termene si Conditii si in Nota de Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, disponibila aici: https://www.reginamaria.ro/gdpr

1.3 Aplicatia noastra pune la dispozitie serviciul de self check-in care va permite sa aflati etajul si cabinetul la care aveti programare fara sa mai treceti pe la receptie, sa asteptati la coada. Aceasta implica acordarea permisiunii de a putea fi geolocalizat. Astfel, puteti acorda urmatoarele tipuri de permisiuni:

1.3.1 Permisiune temporara la locatie, aceasta prespune ca, pentru a putea face self check-in, trebuie sa va asigurati ca deschideti aplicatia la fiecare vizita in clinica Regina Maria si acordati permisiunea de locatie cand aplicatia este utilizata sau doar pentru vizita care va intereseaza (in foreground);

1.3.2 In cazul in care nu doriti sa mai parcurgeti acesti pasi de fiecare data cand ajungeti in locatie, Aplicatia pune la dispozitie optiunea de a activa geolocalizarea cu 2 ore inainte de programare. de fiecare data cand ajungeti intr-o clinica Regina Maria si aveti o programare, veti fi notificat automat ca puteti face self check-in din Aplicatie, afland astfel direct etajul si cabientul la care sunteti asteptat. Pentru a beneficia de aceasta functionalitate, avem nevoie sa ne acordati permisiunea permanenta a locatiei (in background). Nu o folosim decat la activarea cu 2 ore inainte de programare, nu utilizam geolocalizarea pentru niciun alt scop si nu coolectam date, totul ramane la dvs in telefon.
1.3.3 Puteti sa acordati oricare dintre aceste permisiuni sau niciuna, fara ca asta sa afecteze descarcarea sau accesarea aplicatiei sau utilizarea aplicatiei noastre.

1.4 Aplicatia se poate descarca in mod gratuit si nelimitat de catre orice persoana, utilizatorul fiind singurul responsabil pentru modul in care isi gestioneaza datele de acces in Aplicatie. Utilizatorul acceseaza pentru prima data contul sau folosind adresa de e-mail si parola, care nu vor fi facute cunoscute niciunei persoane sau prin intermediul Contului creat in unul din sediile REGINA MARIA. Inregistrarea presupune in mod obligatoriu si setarea unei parole. Pentru evitarea utilizarii Aplicatiei de catre alte persoane, fara consimtamantul dumneavoastra, va recomandam sa nu comunicati parola de autentificare unei terte persoane. Acesti Termeni si Conditii nu creeaza drepturi pentru terte persoane.

1.5 In cazul in care numele de utilizator si parola au fost furate sau compromise, va rugam sa ne notificati imediat prin transmiterea unui e-mail la adresa feedback@reginamaria.ro.

2. DURATA SI INCETAREA DREPTULUI DE UTILIZARE A APLICATIEI

2.1 Descarcarea Aplicatiei da dreptul utilizatorului de a folosi Aplicatia pentru o perioada nedeterminata incepand cu data descarcarii. In cazul in care noi versiuni ale aplicatiei vor fi disponibile este posibil ca folosirea aplicatiei sa fie ingreunata sau chiar oprita din motive tehnice pana la descarcarea unei noi versiuni a Aplicatiei.

2.2 Utilizatorul poate inceta folosirea Aplicatiei in orice moment prin stergerea acesteia.

2.3 REGINA MARIA isi rezerva dreptul de a suspenda sau sterge imediat Contul / Conturile creat/e de catre un Utilizator in orice moment si fara notificare:

a) in cazul in care constata faptul ca acesta nu respecta prevederile prezentelor Termene si Conditii sau ale Termenilor si Conditiilor de accesare a serviciilor;

b) in cazul nefolosirii Contului/urilor pe o perioada mai mare de 1 an.

2.4 Daca REGINA MARIA decide sa inchida aplicatia, Utilizatorul va fi anuntat cu 30 de zile inainte ca acest lucru sa se intample. Daca Utilizatorul nu si-a folosit km obtinuti in Banca de km pana la aceasta data, acestia se pierd.

3. PRETUL

Descarcarea si folosirea Aplicatiei este gratuita. Cu toate acestea, in momentul folosirii Aplicatiei de catre Utilizatori este posibil ca acestia sa plateasca costurile impuse de operatorul de internet, date sau telefonie mobila, cum ar fi taxele de conectare si navigare internet. Plata unor asemenea costuri este responsabilitatea Utilizatorilor. Aplicatia poate fi utilizata si de pacientii REGINA MARIA, nu exclusiv de abonati. In toate cazurile utilizarea aplicatiei este gratuita.

4. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Tratăm drepturile pe care le aveţi în legătură cu prelucrarea pe care o realizăm asupra datelor referitoare la dumneavoastră cu maximă seriozitate. Vom continua să luăm toate măsurile rezonabile pentru a ne asigura că acestea sunt respectate. Aplicatia nu stocheaza date cu caracter personal, Aplicatia fiind doar un portal care permite conectarea la baza de data a Regina Maria.

Furnizorul foloseste pentru stocarea datelor cu caracter personal serverele proprii sau ale partenerilor nostri. Pentru a preveni pierderea accidentala a datelor, arhive zilnice (backup-uri) sunt create si pastrate securizat pentru minim 6 luni. Toate echipamentele tehnice folosite de furnizor pentru furnizarea serviciului sunt securizate si actualizate pentru a preintampina intruziunile neautorizate.

5. DREPTURILE UTILIZATORULUI

5.1 Drepturile utilizatorului sunt următoarele:

 • Dreptul de acces la date. Aveţi dreptul de a obţine accesul la datele dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm sau la copii ale acestora; aveţi, de asemenea, dreptul de a obţine de la noi informaţii cu privire la natura, prelucrarea şi divulgarea acestor date.
 • Dreptul la rectificarea datelor. Aveţi dreptul de a obţine rectificarea inexactităţilor datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.
 • Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveţi dreptul de a obţine de la noi ştergerea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.
 • Dreptul la restricţionarea prelucrării datelor. Aveţi dreptul de a restricţiona prelucrarea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.
 • Dreptul de a obiecta. Aveţi dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.
 • Dreptul la portabilitatea datelor. Aveţi dreptul de a obţine transferul către un alt operator al datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.
 • Dreptul la retragerea consimţământului. În situaţiile în care prelucrăm datele dumneavoastră în temeiul consimţământului dumneavoastră, aveţi dreptul de a vă retrage consimţământul; puteți face aceasta în orice moment, cel puţin la fel de uşor cum ne-aţi acordat iniţial consimţământul; retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării datelor dumneavoastră pe care am realizat-o înainte de retragere.
 • Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. Aveţi dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

5.2 Cum va puteti exercita drepturile

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi  sau pentru a adresa orice întrebare despre oricare dintre aceste drepturi trebuie sa ne scrieti, datele noastre de contact fiind:

Sediu Administrativ (adresă corespondență): Cladirea Charles de Gaulle Plaza, Piata Charles De Gaulle, nr. 15, Etaj 4, Sector 1, Bucuresti, Număr de telefon: 021 9268 sau *9268 sau 021 9886 (disponibil între orele 8 și 20 luni - vineri), Adresă de email: feedback@reginamaria.ro

Datele de contact ale responsabilului nostru cu protecția datelor (aceasta este persoana pe care trebuie să o contactaţi în legătură cu orice probleme referitoare la protecţia datelor dumneavoastră cu caracter personal)

Adresă corespondență: Cladirea Charles de Gaulle Plaza, Piata Charles de Gaulle, nr. 15, Etaj 4, Sector 1, Bucuresti, Adresă de email: dpo@reginamaria.ro

Veti primi un raspuns scris in termen de 30 zile de la data solicitarii sub rezerva confirmarii identitatii dumneavostra.

Totodată, în recepțiile clinicilor noastre sunt disponibile și formulare imprimate pe care le puteți completa pentru a solicita exercitarea unuia sau a mai multor dintre drepturile de mai sus.

6. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

6.1 Aplicatia, elementele sale componente, elementele grafice, precum si Continutul Aplicatiei, sunt detinute de REGINA MARIA, iar Utilizatorul intelege ca nu are niciun drept asupra acestora, cu exceptia dreptului limitat de instalare si folosire a Aplicatiei, conform prezentelor Termeni si conditii.

6.2 Utilizatorul intelege ca informatiile care sunt puse la dispozitie de catre REGINA MARIA prin intermediul Aplicatiei sunt proprietatea

REGINA MARIA si pot fi protejate, in conditiile legii, prin drepturi de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuala.

6.3 Utilizatorilor le este interzis sa foloseasca orice imagine, marca sau semn apartinand REGINA MARIA sau tertelor persoane, daca nu au obtinut in prealabil consimtamantul scris al titularilor.

6.4 Utilizatorul poate descarca si utiliza Aplicatia numai pentru uzul personal si numai in scopuri non-comerciale, pentru care REGINA MARIA va acorda o licenta neexclusiva si limitata in acest sens. Astfel, Utilizatorului ii este interzis:

 • sa foloseasca Aplicatia in scopuri ilegale;
 • sa vanda, exporte, licentieze, modifice, copieze, aplice ingineria inversa, distribuie sau transmita Aplicatia fara acordul prealabil, scris a Societatii, precum si fara respectarea conditiilor impuse de Societate in acest sens;
 • sa realizeze lucrari derivate, sa modifice, sa sublicentieze, sa dea in leasing, sa imprumute, sa distribuie ori sa utilizeze in alte scopuri Aplicatia, software-ul care sta la baza Aplicatiei sau orice alta componenta a acesteia;
 • sa publice sau sa puna la dispozitie in alt mod Aplicatia pentru ca altii sa o poata copia.

In acest sens, Utilizatorilor le este interzis:

 • sa republice materialele incarcate in Aplicatie (incluzand republicarea pe diverse site-uri sau platforme online si/sau offline);
 • sa vanda, inchirieze sau sub-licentieze materialele incarcate in Aplicatie;
 • sa prezinte orice materiale incarcate in Aplicatie in public;
 • sa reproduca, sa copieze sau sa exploateze materialele incarcate in Aplicatie in scopuri comerciale;
 • sa fabrice baze de date folosind Continutul Aplicatiei;
 • sa redistribuie materialele incarcate in Aplicatie, cu exceptia continutului specific sau facut expres disponibil pentru redistribuire.

6.5 Avand in vedere faptul ca REGINA MARIA doreste imbunatatirea experientei Utilizatorilor in Aplicatie, incurajam opiniile si sugestiile; REGINA MARIA poate folosi comentariile sau sugestiile fara niciun fel de obligatie fata de Utilizatori. Opiniile si sugestiile pot fi transmise la adresa de email: online@reginamaria.ro 

7. LIMITARI DE RASPUNDERE

7.1 Ne straduim ca Aplicatia sa functioneze in mod continuu, dar cu toate acestea, Aplicatia poate suferi intreruperi si pene ocazionale. REGINA MARIA nu garanteaza ca Aplicatia va fi disponibila in mod constant sau disponibila fara intreruperi si nu isi asuma raspunderea pentru nicio dauna indirecta sau incidentala care rezulta din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza Aplicatia.

7.2 Prin accesarea Contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Regina Maria nu este responsabila pentru prejudiciile  survenite in urma neglijentei Utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea Contului si parolei proprii.

7.3 Utilizatorul intelege faptul ca Societatile nu au control si nici obligatia de a actiona cu privire la:

a) continutul care este accesat de catre Utilizator prin intermediul Aplicatiei;

b) efectul continutului asupra Utilizatorului accesat prin intermediul Aplicatiei;

c) interpretarea sau utilizarea de catre Utilizator a continutului Aplicatiei;

d) actiunile pe care le intreprinde Utilizatorul ca urmare a accesarii continutului Aplicatiei;

f) prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate in cadrul Aplicatiei si care provin din surse externe;

g) prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Aplicatiei precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate in cadrul Aplicatiei.

7.4 REGINA MARIA nu garanteaza utilizarea optima a Aplicatiei decat prin sistemele de operare iOS si Android. Cu toate acestea, este posibil ca Aplicatia sa nu fie compatibila cu toate tipurile de terminale mobile care functioneaza cu aceste sisteme de operare. REGINA MARIA nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care Aplicatia nu poate fi instalata pe terminalul mobil al Utilizatorului sau aceasta nu poate fi accesata ori utilizata in ceea ce priveste toate functionalitatile sale.

REGINA MARIA nu raspunde pentru nicio eroare sau omisiune aparute la Aplicatie; orice defectiuni, intarzieri sau intreruperi aparute la Aplicatie; orice pierderi sau defectiuni ce reies din folosirea Aplicatiei. REGINA MARIA nu garanteaza acuratetea informatiei prezentate in aplicatie. Facem eforturi pentru sincronizarea optima a tuturor sistemelor, dar nu se pot exclude erori de transmitere a datelor intre diversele sisteme folosite.

Documentele accesate prin intermediul aplicatiei nu au valoare de document medico legal.

8. INCALCAREA PREZENTELOR TERMENI SI CONDITII

Fara prejudicierea altor drepturi ale Societatilor conform acestor Termeni si Conditii, daca Utilizatorii incalca Termenii si Conditiile in orice fel sau daca REGINA MARIA suspecteaza in mod rezonabil ca acestia au incalcat Termenii si Conditii, REGINA MARIA poate dezactiva Contul Utilizatorilor din Aplicatie sau poate bloca accesul la Aplicatie al anumitor aparate sau poate initia actiuni legale impotriva Utilizatorilor.

9. PREVEDERI DIVERSE

9.1 REGINA MARIA isi rezerva dreptul de a efectua oricand modificari cu privire la acesti Termeni si conditii.

9.2 Modificarile Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare la data publicarii in cadrul Aplicatiei. Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice periodic Termenii si conditiile de utilizare, precum si Nota de Informare pentru a vedea daca acestea au suferit modificari.

10. TERMENI SI CONDITII PENTRU ACCESAREA SERVICIULUI "PROGRAMARI ONLINE"

Pentru ca intelegem ca accesarea Serviciului „Programari online” pentru servicii medicale poate sa fie dificila, va oferim in continuare un set de principii si reguli despre cum se poate folosi si accesa acest serviciu gratuit pus la dispozitie de Reteaua de Sanatate Regina Maria.

10.1 Acceptarea „Termenilor si Conditiilor de Utilizare”

Prin accesarea serviciului "Programari online" sunteti de acord sa respectati termenii si conditiile de utilizare prezentate mai jos (denumite in continuare „Termeni si Conditii de Utilizare”). Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile.

Acceptarea acestui document reprezinta acordul dumneavoastra de vointa cu privire la conditiile de utilizare a acestuia si a limitarilor tehnologice si comerciale specifice unui astfel de sistem.

Termenii si Conditiile de Utilizare sunt regulile minimale aplicabile utilizarii serviciului „Programari online" care se completeaza cu prevederile legislatiei in vigoare si care sunt valabile numai pentru utilizarea Serviciului. Prin acceptarea acestor Termenii si Conditiile de Utilizare confirmati ca ati fost informat in legatura cu regulile aplicabile pentru folosirea serviciilor medicale oferite de Regina Maria, reguli disponibile prin accesarea urmatorului link https://www.reginamaria.ro/accesare-servicii-medicale.

Accesul la Serviciul „Programari online” va este oferit in mod gratuit, dar conditionat de acceptarea de catre dumneavoastra, fara nici o rezerva, a prevederilor acestui document. Neacceptarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare prevazute in acest document, atrage imposibilitatea utilizarii de catre dumneavoastra a Serviciului „Programari online” .

Termenii si Conditiile de Utilizare pot fi modificate oricând de catre Regina Maria, iar modificarile vor deveni obligatorii cu efect imediat pentru toti utilizatorii. Va recomandam sa cititi Termenii si Conditiile de Utilizare la fiecare utilizare.

10.2 Descriere serviciului "Programari online"

Serviciului „Programari online” ofera pacientilor Retelei de Sanatate Regina Maria posibilitatea de a se programa online pentru a beneficia de servicii medicale intr-una din clinicile Regina Maria. Acesta un servicu inovativ pentru sectorul serviciilor medicale si in prezent se afla in faza de testare.

Acest serviciu este destinat exclusiv pentru programarea pacientilor la serviciile si in intervalele marcate ca fiind disponibile pentru efectuarea unei programari online. Va rugam sa aveti in vedere ca numai o parte din serviciile oferite de Regina Maria sunt disponibile pentru efectuarea unei programari online.

Serviciul „Programari online” confera posibilitatea selectarii medicului, locatiei, a datei si a orei. In cazul in care nu regasiti un serviciu sau variantele disponibile nu se potrivesc dorintei dumneavoastra va recomandam sa efectuati programarea prin apelarea numarului de call center (021.9286).

Pentru o asigura accesul tuturor categoriilor de pacienti la serviciile Regina Maria si pentru a limita posibile cazuri de abuzuri care ar genera un impact negativ pentru alti pacienti Serviciul „Programari online” contine un numar de limitari care fac parte din politica comerciala a Regina Maria, dupa cum urmeaza:

 • Exista un numar limitat de programari active simultane;
 • Serviciul este disponibil doar pentru anumiti medici si anumite servicii medicale disponibile in Regina Maria;
 • In functie de tipul de medic, servicul „Programari online” este limitat la anumite zile, intervale orare sau poate fi afisat exclusiv orarul cu plata integrala a serviciilor medicale furnizate.

Prin intermediul Serviciului „Programari online” se poate efectua si o programare pentru recoltarea de analize medicale, dar nu se vor putea selecta analizele medicale care urmeaza sa le efectuati. Analizele care urmeaza sa se efectueze vor fi comunicate la receptia punctului de recoltare. La momentul efectuarii programarii online pentru analize de laborator nu veti primi informatii privind pregatirea pentru recoltarea sangelui. Va rugam sa consultati ghidul de recoltare disponibil la https://www.reginamaria.ro/laborator

Pretul total al investigatiilor va fi calculat in functie de serviciile medicale solicitate si de abonamentul pe care il detineti. In functie de particularitatile abonamentului pe care il aveti pretul prezentat poate sa difere de pretul final al serviciului. Pentru mai multe informatii privind pretul serviciului medical va rugam sa-l confirmati inainte de accesarea servicului la receptia clinicii Regina Maria.

Prin intermediul Serviciului „Programari online” nu se vor putea efectua programari pentru recoltarea analizelor de sange decontate de Casa Nationala de Asigurari pe baza trimiterilor emise de medicii de familie sau medicii specialisti.

In cazul in care doriti efectuarea unei programari pentru o alta persoana va rugam sa folositi serviciul de programere prin intermediul call center. Accesul la serviciul medical programat se poate face numai personal, dupa identificarea pacientului, identificare care se poate face numai pe baza unui act de identitate/ pasaport cu poza. In cazul urnor diferete intre persoana pe numele careia s-a facut programarea si persoana care se prezinta in clinica, atunci programarea se anuleaza, Regina Maria negarantand ca se va putea acorda acces persoanei care s-a prezentat in clinica.

In cazul in care din motive operationale Regina Maria nu va putea onora programarea atunci veti fi anuntat telefonic de aceasta impreujurare, dar nu se pot genera alerte automate si nu se vor sterge programarile online din lista dumneavoastra de programari

10.3 Conditii de accesare

Informatiile inregistrate pe Portal pot fi accesate numai de dumneavoastra din Contul meu pe baza userului si parolei dumneavoastra sau din aplicatia Regina Maria instalata pe dispozitivul dumneavoastra mobil. Va atragem atentia ca va revine intreaga raspundere pentru orice prejudiciu pe care dumneavoastra sau un tert le-ar putea suferi ca urmare a accesarii contului dumneavoastra de catre un tert.

Pentru a folosi serviciile oferite de Portal aveti obligatia de a parcurge toti pasii procesului de programare prin acceptarea Termenilor si a Conditiilor precum si furnizarea informatiilor solicitate. In lipsa parcurgerii intregului proces de inregistrare nu veti avea acces la serviciul oferit.

Regina Maria are dreptul in orice moment si in mod discretionar, sa modifice Serviciul „Programari online”, sau sa intrerupa, temporar ori definitiv, functionarea acestuia, fara notificarea sau acordul dumneavoastra prealabil si fara a fi raspunzatoare fata de dumneavoastra sau fata de orice alta persoana pentru pagubele cauzate sau disconfortul creat. Regina Maria va depune eforturi constante pentru imbunatatirea serviciilor oferite, pentru cresterea sigurantei folosirii portalului si pentru cresterea cantitativa si calitativa a informatiilor dispobile in Serviciul „Programari online”, fapt pentru care sunt posibile modificari frecvente ale Termenilor si Conditiilor de Utilizare.

In functie de evolutia legislatiei, a serviciilor pe care le oferim si a locatiilor in care oferim serviciile medicale de laborator, acest document poate suferi modificari. Intotdeauna, pe www.reginamaria.ro sau accesand link-ul din aplicatia Contul Meu, vom avea ultima varianta aplicabila.

Publicat la 17.12.2018