Regina Maria aduce primul Punct de Prim Ajutor Emoțional la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume

La ediția de anul acesta, UNTOLD și partenerul de sănătate REGINA MARIA activează primul Punct de Prim Ajutor Emoțional din cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume. Este pentru prima oară când o companie de healthcare aduce în discuție sănătatea mintală la un eveniment de acest gen, atrăgând atenția asupra importanței sănătății emoționale în calitatea vieții.

“În 2023 este timpul să lăsăm rușinea de a merge la terapie deoparte. Tendința noastră este aceea de a fugi de emoțiile puternice, însă tocmai ele sunt cele care ne fac puternici pe termen lung. E important să învățăm să ne recunoaștem stările și să nu le mai ținem ascunse, ci să le exprimăm sănătos și să le transformăm în ceva constructiv pentru noi”, declară Oana Nicolau, psihoterapeut și co-fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte a Rețelei de Sănătate REGINA MARIA.

Pe parcursul celor 4 zile de festival, REGINA MARIA pune la dispoziția participanților un spațiu sigur și relaxat unde pot discuta cu psihoterapeuți cu experiență despre orice subiect legat de sănătatea sau viața lor emoțională. Participanții vor găsi o zonă care va replica experiența unui cabinet de psihoterapie; mai mult decât atât, kinetoterapeuții Kinetic Sport & Medicine sunt pregătiți să le explice impactul problemelor emoționale, precum furia, anxietatea, stresul asupra organismului și să îi învățe exerciții ușoare pentru detensionarea zonelor corpului în care se reflectă stările psihoemoționale.

Nevoia de a aduce în discuție partea psihoemoțională nu este nouă. În România, discuția cu un psihoterapet încă este stigmatizată, deși beneficiile sunt conștientizate de majoritatea românilor și documentate de studiile de specialitate. Peste 150 de milioane de persoane din Uniunea Europeană trăiesc cu o problemă psihoemoțională, conform Organizației Mondiale a Sănătății

“Suntem încântați să anunțăm că, datorită parteneriatului cu Regina Maria, festivalul UNTOLD va fi primul eveniment muzical din România care va oferi participanților un spațiu sigur și confidențial pentru discuții despre sănătatea emoțională. Într-un mediu atât de vibrant și plin de energie, recunoaștem importanța susținerii sănătății mintale și dorim să ne implicăm activ în îmbunătățirea stării de bine a tuturor celor prezenți la festival. Suntem mândri să ne alăturăm acestei inițiative și suntem recunoscători că putem conta pe sprijinul Regina Maria în eforturile noastre de a crea un festival care nu doar să ofere experiențe muzicale extraordinare, ci și să promoveze sănătatea mintală."  a spus Edy Chereji, Chief Of Public Affairs UNTOLD Universe.

„E pentru prima oară în România când aducem împreună toate resursele necesare pentru a crea un punct de prim ajutor emoțional la un festival. Ca partener de sănătate, e rolul nostru să explicăm că suntem cu adevărat sănătoși atunci când avem grijă și de mintea, nu doar de corpul nostru.” –  declară Greta Redeleanu, director de marketing REGINA MARIA.

IMPLICARE HOLISTICĂ PENTRU STIMULAREA STĂRII DE BINE LA FESTIVAL 

Sesiunile de discuție cu psihoterapeuții vor avea loc în fiecare zi de festival, între orele 16.00 – 20.00. Orice participant al festivalului va putea beneficia de aceste sesiuni de consiliere și sprijin emoțional, oferite gratuit de Rețeaua REGINA MARIA.

Pe lângă cabinetele de sănătate emoțională, partenerul de sănătate al festivalului va oferi participanților anul acesta o serie de activități menite să contribuie la starea de bine, atât a corpului cât și a minții. Astfel, în zona dedicată REGINA MARIA vor fi oferite cocktailuri sănătoase obținute din sucuri și siropuri naturale, aprobate de medici nutriționiști, zone de rehidratare și premii sănătoase precum vouchere cu reduceri la ședințe și abonamente de psihoterapie, ședințe cu specialiști în kinetoterapie sau vouchere pentru testarea nivelului de Vitamina D din corp. Printre premiile oferite se numără și un abonament săptămânal la psihoterapie în cadrul Clinicilor Oana Nicolau pentru un an de zile, până la următoarea ediție UNTOLD.