Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu - autoritate la nivel european in domeniul chirurgiei genunchiului

Articol de Sef De Lucrari Dr. Vlad Predescu Medic primar Ortopedie si traumatologie

Dr. Vlad Predescu este recunoscut ca o autoritate la nivel european in domeniul chirurgiei artroscopice si chirurgiei genunchiului.

Este  unul dintre primii ortopezi din Romania si Europa care a efectuat o tehnica inovatoare de protezare personalizata a genunchiului si sigurul medic din tara care efecueaza o metoda minim-invaziva de regenerare a cartilajului, tehnica artroscopica AMIC. Pentru profesionalismul si inovatia in ortopedie, Dr. Vlad Predescu a fost distins la Gala Medica 2014 cu premiul juriului pentru Categoria „Lideri de maine” si cu premiul “Performante in domeniul ortopediei si traumatologiei" la Gala Elitelor Medicale Clujene i2016.

In calitate de Sef de Lucrari la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si de invitat in cadrul unor numeroase conferinte si congrese nationale si internationale, Dr. Predescu este un membru activ al comunitatii academice si contribuie in mod direct la formarea medicilor rezidenti si specialisti in ortopedie si traumatologie sportiva.

Ca o recunoastere a experientei clinice si academice, Dr. Predescu a fost ales membru in Comitetul de integrare la nivelul Europei de Est al Societatii Europene de Artroscopie si Chirurgia Genunchiului si Traumatologie Sportiva si este frecvent invitat ca lector si instructor la cursuri si demonstratii live pentru specialistii ortopezi desfasurate in tara si strainatate. Cursurile de chirurgie live s-au bucurat de un real success, acestea primind aprobarea Societatii Europene de Chirurgia Genunchiului.

6 medici din Azerbaijan au participat in Spitalul Euroclinic la un curs despre tehnicile de injectare a produselor vascoelastice la nivelul articulatiei genunchiului

Saptamana trecuta, in cadrul Spitalului Euroclinic, 6 medici reumatologi si ortopezi din Azerbaijan au participat la un curs sustinut de catre Dr. Vlad Predescu despre tehnicile de injectare a produselor vascoelastice la nivelul articulatiei genunchiului.

Desfasurat pe durata unei zile, cursul a reprezentat o oportunitate excelenta pentru medicii participanti de a avea acces la experienta Dl. Dr. Predescu, de a pune intrebari si lamuri o serie de aspecte practice, precum si de a observa pas cu pas efectuarea procedurii de tratament la un numar de 6 pacienti selectionati.

Vascosuplimentarea cu Acid Hialuronic

Acidul Hialuronic este un component natural al lichidului sinovial din genunchi (lichidul care lubrifiaza articulatia). In formele avansate de artroza, acesta se gaseste in volum redus. Ideea din spatele infiltratiei articulare cu acid hialuronic este de a inlocui o parte din acidul hialuronic care s-a pierdut.

Tehnica presupune injectarea unor preparate sintetice de acid hialuronic care tind sa substituie lichidul articular. Efectul este pe termen lung, ducand la remedierea durerilor si edemului, dar si la refacerea lichidului sinovial, stimuland productia proprie de acid hialuronic.

Efectul dureaza pana la un an, ceea ce face ca infiltatiile intraarticulare cu acid hialuronic sa fie utile in tratamentul artrozei genunchiului, scazand necesarul de medicamente antiinflamatoare si antialgice. Efectul este cu atat mai bun cu cat pacientul nu este foarte in varsta si nu are o forma avansata de artroza.

Citeste mai multe despre infiltratiile intraarticulare cu acid hialuronic.

Text: Dr. Ileana Andreescu, Senior Medical Marketing Manager
Consultant: Dr. Vlad Predescu, medic primar ortopedie-traumatologie, Ponderas Academic Hospital