S-a nascut copilul cu numarul 100 in Maternitatea Spitalului REGINA MARIA Cluj

Cluj-Napoca, iunie 2019. La 2 luni de la inaugurarea celei mai noi si moderne maternitati private din Cluj, parte a primului spital privat cu servicii integrate din regiune, sarbatorim primii 100 de copii care au venit pe lume, in siguranta, aici.

”Suntem foarte bucurosi sa anuntam nasterea celui de-al 100-lea copil in maternitatea noastra, cu atat mai mult cu cat este vorba de o fetita care va purta numele Maria. Doresc sa felicit echipa de medici si personalul medical al sectiei pe care o conduc, colegii din sectiile de Neonatologie, si Anestezie-Terapie Intensiva, si sa le multumesc in acelasi timp pentru profesionalismul desavarsit, pentru grija si emotia cu care intampina fiecare noua viata. Suportul si atentia intregii echipe sunt gandite in jurul nevoilor de siguranta si confort pentru viitoarele mame si nou-nascutii care vin pe lume la Spitalul REGINA MARIA Cluj”, a punctat Conf. Dr. Romeo Micu, Seful Sectiei de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului REGINA MARIA Cluj.

Cea mai noua maternitate privata din Cluj este pregatita sa gestioneze in siguranta problemele de sanatate pe care le-ar putea avea mama sau copilul la nastere. Echipa medicala cu expertiza, alcatuita din specialisti in Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Anestezie si Terapie Intensiva, Imagistica si Laborator poate sa intervina in orice moment al declansarii nasterii. Acest lucru ne permite sa oferim o ingrijire multidisciplinara gravidei, indiferent daca sarcina este normala sau cu risc crescut.

Sectia de Terapie Intensiva Neonatala ultraperformanta este dotata cu aparate moderne de suport al respiratiei, care asigura ingrijirea nou-nascutilor prematuri inca de la varsta de 32 de saptamani.

Maternitatea integrata in spital asigura pacientelor ingrijire intr-un mediu sigur si prietenos – echipele de medici raspund solicitarilor intr-un timp foarte scurt datorita sistemului performant de apelare, aflat in dotarea fiecarui salon. Pentru ca primele clipe din viata copilului sunt foarte importante, medicii neonatologi au implementat tehnica ”contact piele-la-piele” (skin-to-skin). Astfel, imediat dupa nastere, copilul este plasat la pieptul mamei, interactionand direct cu ea. De asemenea, specialistii REGINA MARIA acreditati international IBCLC in consultanta in alaptare, ofera suport proaspetelor mame in primele ore de viata ale nou-nascutului.

In acest moment, sectia de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului REGINA MARIA Cluj dispune de 10 saloane, iar echipa medicala numara peste 30 persoane.

Reteaua de sanatate REGINA MARIA in Cluj

Compania este prezenta pe piata serviciilor medicale din Cluj-Napoca inca din anul 2008 si a raportat cresteri constante de la an la an. In acest moment, Reteaua REGINA MARIA are 13 locatii in Cluj: 3 policlinici si un centru de medicina muncii; un spital; 5 puncte de recoltare; laboratorul de anatomie patologica Santomar OncoDiagnostic; serviciul privat de ambulanta PromptUrg si centrul de recuperare sportiva si medicala Kinetic Sport&Medicine.