Reteaua REGINA MARIA ofera acces gratuit pentru pacientii post COVID, la nivel national

Pionier al monitorizarii post COVID in Romania, REGINA MARIA ofera gratuit pachete ce faciliteaza accesul pacientilor la supravegherea starii de sanatate dupa vindecare


Bucuresti, 25 februarie 2021 – In vremuri de pandemie, Reteaua de sanatate REGINA MARIA este alaturi de pacienti, luand decizii care sa preintampine efectele pe termen lung ale infectiei cu SARS-CoV-2. De aceea, pana in acest moment, a investit aproape 300.000 de lei in servicii gratuite oferite cadrelor medicale si tuturor pacientilor care depasesc faza acuta a bolii, proiect ce va continua in cadrul Clinicii POST COVID. Acestei investitii i se adauga peste 130.000 lei in servicii bonus, in 3 pachete complexe ce completeaza gama de servicii post COVID.

Inca din luna mai 2020, REGINA MARIA a lansat Clinica POST COVID, proiect destinat monitorizarii pacientilor infectati si vindecati de SARS-CoV-2. De atunci, programul este gratuit pentru toate cadrele medicale si poate fi accesat in continuare pentru analize si investigatii necesare. De asemenea, si persoanele vulnerabile, care nu pot accesa servicii medicale private, au sansa de a discuta cu un medic generalist, care sa le analizeze cazul in mod gratuit, prin Pachetul Start, ce include si o serie de analize de laborator pentru evaluarea starii generale de sanatate.
Exista cazuri de pacienti care se lupta cu o serie de simptome ce persista in timp, cum ar fi oboseala marcanta, dureri musculare persistente, cefaleea sau senzatia de lipsa de aer. Pacientii cu simptome persistente, dupa 4 saptamani de boala, sufera de ceea ce specialistii au denumit COVID de „lunga durata”.
„Este important sa intelegem faptul ca, dupa declararea vindecarii, simptomatologia poate persista. De aceea, am ales sa ne implicam oferind acces gratuit, oricui doreste, la servicii medicale pentru monitorizarea post COVID. Sunt pacienti care ne-au calcat pragul cu simptome ce au persistat pana la cateva luni dupa depasirea bolii, simptome ce pot fi prevenite sau tinute sub control prin monitorizarea starii de sanatate. Vom continua sa investim in sanatatea romanilor si in oferirea celor mai bune solutii medicale pacientilor nostri si comunitatilor din care facem parte.” declara Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

Exista situatii in care persoanele vindecate de COVID-19 necesita investigatii complexe. Pentru acestia, sunt disponibile 3 pachete cu discount de pana la 50%. Serviciile de monitorizare post COVID sunt incluse in peste 95% dintre abonamentele de sanatate ale Retelei.

Pentru a intra in programul de monitorizare post COVID, pacientii care au medic curant in retea si o trimitere pentru investigatiile si analizele necesare, se pot programa direct in clinicile REGINA MARIA dedicate pentru recoltarea analizelor si efectuarea investigatiilor. Pacientii care nu au un medic curant se pot programa la un consult pentru monitorizare post COVID pe site-ul REGINA MARIA, urmand a fi contactati de un operator din Call Center.  
 
Infectia cu COVID-19 poate afecta starea generala de sanatate a pacientilor, indiferent de  varsta si de forma de boala. Se impune astfel o atentie sporita la urmarile ce pot aparea in organism, iar cei care s-au vindecat au nevoie de o evaluare post vindecare. Monitorizarea pacientilor poate consta in investigatii imagistice – CT torace – si o serie de analize de sange, ce vor fi recomandate de catre medic.