Reteaua de sanatate REGINA MARIA lanseaza CLINICA POST COVID, un program gratuit pentru cadrele medicale

Programul este destinat monitorizarii tuturor pacientilor infectati si vindecati de COVID-19

Bucuresti, 6 mai 2020 – Reteaua de sanatate REGINA MARIA lanseaza Clinica post COVID, un program integrat destinat persoanelor care au nevoie de urmarire medicala, in urma infectarii si vindecarii de COVID 19. Programul este gratuit pentru cadrele medicale si se desfasoara atat online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cat si in locatiile fizice din Bucuresti.

“Ne-am pus intrebarea ce se va intampla cu romanii care au fost infectati si vindecati si cum putem sa ii ajutam in perioada post COVID. Avem in acest moment o echipa de medici care lucreaza integrat pentru a monitoriza starea de sanatate a celor care vor sa se asigure ca nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea starii lor de sanatate in perioada urmatoare. Este un proiect disponibil atat in Clinica Virtuala, cat si fizic in clinicile din Bucuresti“, declara Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

Fie ca vorbim despre urmarile bolii sau despre efectele tratamentelor primite in perioada spitalizarii, o parte semnificativa dintre pacientii care au depasit aceasta boala necesita in continuare o atentie sporita. In unele cazuri, desi virusul este eliminat din organism, pacientii pot ramane cu o serie de afectiuni ale functiei pulmonare, insuficienta renala, leziuni ale muschiului inimii, insuficienta multipla de organ sau complicatii legate de tratamentul urmat pentru vindecare.
Monitorizarea pacientilor vindecati de COVID 19 consta in investigatii imagistice – CT sau RX – si o serie de analize de sange, recomandate de medic in functie de fiecare caz in parte, printre care: hemoleucograma, teste pentru evaluarea functiei hepatice si a functiei  renale. In plus, am inclus in program si EKG-ul, pentru cei cu afectiuni cardiace, si testele serologice pentru raspunsul imun la infectia cu noul coronavirus.

„Continuam demersul nostru de a sprijini cadrele medicale din linia intai. Am fost primii care au oferit gratuit testarea RT-PCR a personalului medical, am continuat cu testele pentru depistarea anticorpilor, oferite gratuit celor din linia intai pe intreaga perioada a starii de urgenta, iar acum completam aceste teste cu monitorizarea celor care au fost infectati si vindecati de COVID 19. Personalul medical este cel mai expus in aceasta perioada, motiv pentru care un numar mare dintre ei a fost infectat. Din acest motiv, este important sa oferim acces gratuit tuturor cadrelor medicale, fie ca vorbim despre medici, asistenti medicali sau infirmiere, in locatiile noastre dedicate monitorizarii post COVID”, completeaza Fady Chreih.

Pentru a intra in programul de monitorizare post-covid, pacientii care au medic curant si o trimitere pentru investigatiile si analizele necesare, se pot programa direct in clinicile REGINA MARIA dedicate pentru recoltarea analizelor si efectuarea investigatiilor.

Pentru pacientii care nu au un medic curant, REGINA MARIA a gandit un sistem usor de accesat - acestia trebuie sa faca o programare online la unul din medicii dedicati din acest proiect, consultatie facilitata de serviciul de telemedicina Clinica Virtuala REGINA MARIA. In urma anamnezei, medicul evalueaza cazul pacientului si pregateste un raport medical ce contine indicatiile necesare pentru eventuale analize si investigatii imagistice de care pacientul are nevoie.

Pacientii care au “Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele in dosarul medical disponibil in aplicatia REGINA MARIA. Cei care nu au cont, pot deschide rapid si facil unul, online, sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, in sectiunea “Rezultate analize”. Pentru investigatiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fara sa fie necesara vizita in clinica. Interpretarea se va face fie in Clinica Virtuala, de medicul ales de pacient la intrarea in program, fie de medicul curant.

Afla detalii