Nasterea in siguranta in SPITALUL BANEASA ramane principala prioritate!

18 Martie 2020

SPITALUL BANEASA ramane deschis si este pregatit sa gestioneze nasterile in siguranta, ca si pana acum. Am luat masuri sporite de protectie si igiena, facem triaj epidemiologic, am restrictionat vizitele si suntem proactivi si atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei de coronavirus, punand pe primul loc siguranta pacientilor si a personalului medical.

Ce se intampla cu pacientele insarcinate diagnosticate cu COVID 19?

Conform comunicatului de presa de la Ministerul Sanatatii*, din 17 Martie 2020 Maternitatea Bucur din Bucuresti a fost desemnata sa preia toate eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus. Maternitatea Bucur va fi exclusa din circuitul obisnuit si va gestiona exclusiv cazurile pacientelor insarcinate testate pozitiv cu COVID 19, avand personal medical pregatit si instruit sa faca fata unor astfel de cazuri.

1. Toate pacientele insarcinate care au fost diagnosticate cu noul coronavirus se vor adresa direct Maternitatii Bucur (str. Intre Garle nr 10, sector 4 Bucuresti 021 330 50 82).

2. Toate pacientele insarcinate care au intrat in contact cu o persoana diagnosticata pozitiv cu COVID 19 vor urma procedura de a anunta DSP si a solicita testarea ca sa poata ulterior sa fie directionate catre maternitatea in masura sa le asigure nasterea. Declaratia pacientelor insarcinate cu privire la un eventual diagnostic cu COVID 19 dar si a celor care au intrat in contact cu o persoana infectata cu noul coronavirus se face cu maxima responsabilitate atat catre DSP, dar si catre medicul curant, exclusiv telefonic.

Ramanem aproape de toti pacientii nostri si revenim cu informari si noi reglementari, pe masura ce situatia se schimba.

Citeste si:  https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/noul-coronavirus-si-infectia-covid-19-sarcin