Nasterea in siguranta in MATERNITATEA REGINA MARIA CLUJ ramane o prioritate!

MATERNITATEA Spitalului nostru râmăne deschisa și este pregătita să gestioneze nașterile în siguranță, ca și până acum. Am luat măsuri sporite de protecție și igienă, facem triaj epidemiologic, am restricționat vizitele și suntem proactivi și atenți la toată dinamica evoluției pandemiei de coronavirus, punând pe primul loc siguranța pacienților și a personalului medical.

Clinica Ginecologie 1 Cluj-Napoca a fost desemnată să preia, local, toate eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus, având personal medical pregătit și instruit să facă față unor astfel de cazuri.

Ce se intampla cu pacientele insarcinate diagnosticate cu COVID 19?

Conform comunicatului de presa de la Ministerul Sanatatii*, din 17 Martie 2020 Clinica GINECOLOGIE 1 din Cluj Napoca a fost desemnata sa preia toate eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus. Maternitatea Bucur va fi exclusa din circuitul obisnuit si va gestiona exclusiv cazurile pacientelor insarcinate testate pozitiv cu COVID 19, avand personal medical pregatit si instruit sa faca fata unor astfel de cazuri.

1. Toate pacientele insarcinate care au fost diagnosticate cu noul coronavirus se vor adresa direct la Clinia GINECOLOGIE  (Str. Clinicilor  nr 3-5, tel. 0264- 592 771).

2. Toate pacientele insarcinate care au intrat in contact cu o persoana diagnosticata pozitiv cu COVID 19 vor urma procedura de a anunta DSP si a solicita testarea ca sa poata ulterior sa fie directionate catre maternitatea in masura sa le asigure nasterea. Declaratia pacientelor insarcinate cu privire la un eventual diagnostic cu COVID 19 dar si a celor care au intrat in contact cu o persoana infectata cu noul coronavirus se face cu maxima responsabilitate atat catre DSP, dar si catre medicul curant, exclusiv telefonic.

Ramanem aproape de toti pacientii nostri si revenim cu informari si noi reglementari, pe masura ce situatia se schimba.

Citeste si:  https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/noul-coronavirus-si-infectia-covid-19-sarcin