Hernia inghinala

Hernia inghinala ramane una din cele mai frecvente patologii in serviciile de chirurgie. Reprezinta slabirea peretelui abdominal la nivelul regiunii inghinale.
In functie de localizare, herniile regiunii inghinale pot fi impartite in hernii inghinale indirecte sau oblice externe, directe, oblice interne si femurale, fiecare cu simptomatologie si posibilitati evolutive particulare.

La pacientii tineri, cu varsta pana in 20 de ani

Hernia inghinala este de cele mai multe ori congenitala, oblica externa prin persistenta de canal peritoneo-vaginal. Tratamentul consta intr-o interventie chirurgicala minima cu desfiintarea sacului herniar si recalibrarea orificiului profund. In cazul defectelor de mari dimensiuni se impune montarea unei proteze.

La pacientii peste 20 de ani

Tratamentul presupune montarea obligatorie a unei proteze de polipropilena in regiunea inghinala. Standardul actual este reprezentat de chirurgia minim invaziva cu montarea unei proteze in spatiul properitoneal.

Operatia laparoscopica – tehnica TAPP

Tehnica aleasa este laparoscopica TAPP (trans abdominal pro peritoneal) cu montarea unei proteze 3D Max Light din Polipropilena. Recuperarea este rapida cu rezultate estetice si functionale maxime

Operatia deschisa

Exceptie de la aceasta abordare fac herniile vechi, cu defect parietal de peste 3 cm si sac de hernie voluminos, care necesita abord clasic. Standardul este operatia Lichtenstein ce presupune montarea unei proteze de polipropilena pe peretele posterior al canalului inghinal.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.