Masuri de siguranta in Spitalul Cluj dupa data de 15 Mai 2020

Spitalul nostru isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti, personalul medical si non-medical si dupa 15 Mai 2020, cand se incheie oficial starea de urgenta.

Siguranta tuturor ramane principala noastra preocupare

Suntem preocupati de pastrarea sanatatii pacientilor si a personalului medical, de aceea facem tot ce e necesar pentru ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa se desfasoare in deplina siguranta.

Suntem decisi sa respectam, in continuare,  masurile de siguranta impuse si ramanem  atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

1. Triajul epidemiologic se face tuturor pacientilor la intrarea in spital

2. Toate pacientele care se interneaza in Spitalul Cluj sunt testate pentu COVID-19.

3. Personalul spitalului este monitorizat permanent si testat in caz de suspiciune pentru depistarea precoce a infecției cu noul coronavirus.

4. Spitalul are circuite separate pentru pacientele cu suspiciune de covid si pentru pacientele non-covid.

5. Distanța socială de 1.5 m este obligatorie

6. Masca de protecție este obligatorie, atât pentru pacienți cât și pentru angajați.

7. Spitalul Cluj dispune de spații de izolare pentru cazurile suspecte de boli infecțioase, separate de restul zonelor, pentru a proteja pacienții de contactul prelungit cu un posibil caz-sursă.

8. Igiena mâinilor este regulă de aur. Spalatul pe maini se face cat mai des, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde.

9. Asiguram igiena riguroasă a tuturor spațiilor.

10. Asiguram dezinfecția rapidă și corectă a spațiilor cu substanțe speciale pentru igiena medicală, dupa fiecare consult al pacientilor.

11. Asigurăm echipamente de protecție pentru personalul medical, in functie de zona de risc.

12. Îndrumăm telefonic pacienții cu simptome, posibili suspecți, către apelul de urgență 112, conform procedurilor transmise de autorități.

13. Respectăm și implementăm toate măsurile recomandate de autorități și păstrăm permanent legătura cu acestea.

14. Luăm măsuri de informare atât pentru personal, cât și pentru pacienți.

15. Ne asigurăm că se respectă regulile de igienă respiratorie, igiena mâinilor și regulile de izolare.

Principala noastra preocupare va ramane grija pentru siguranta si sanatatea pacientilor si a personalului nostru medical si vom face in continuare tot ce este necesar ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa functioneze la capacitate maxima.

Ne dorim ca toate pacientele care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.  


1. Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toate pacientele, la fiecare vizita in spital.

2. Monitorizarea sarcinii (ecografii, morfologii si analize) se va putea face in continuare in ambulatoriul spitalului, cu programare.

3. Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.

4. Programarea pentru saptamana 36: pacienta se va prezenta la Spital la programare, cu acestei mentiuni:

  • Pacienta va efectua strict screeningul infectios (MRSA si BLSE), EKG si doua analize de sange (HLG si QUICK+APTT), al carui rezultat este important sa fie anterior internarii, ca medicii sa initieze un eventual tratament si sa dispuna masuri terapeutice. Screeningului infectios (MRSA si MLSE) este in valoare de 28 de lei si se va achita la receptia spitalului, in ziua programarii.

5. Consultul prenatal si preanestezic se fac pe baza programarii, in ambulatorul Spitalului Cluj.

6. Testarea COVID-19 se face cu 1 zi inainte de nastere, in cazul nasterilor prin cezariana si in ziua internarii in cazul nasterilor naturale. Testarea este obligatorie pentru toate pa-cientele care se interneaza in Spitalul din Cluj, costul testarii fiind de 225 de lei.
           
7. Nasterea: Toate pacientele sunt testate pentru COVID-19 inainte sau la momentul inter-narii.
La momentul internarii, pacientele care au un rezultat COVID negativ anterior internarii, urmeaza un flux separat fata de pacientele cu test in lucru.
Aceste paciente sunt ingrijite de personal medical dedicat, instruit si echipat conform normelor in vigoare. In momentul primirii rezultatului testului, in cazul rezultatului negative, pacientele sunt acomodate conform optiunilor incluse in contractul de nastere semnat.


In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientei si a nou-nascutului o permite, pacienta va fi transferata catre maternitatea desemnata de DSP sa gestioneze pacientele insarcinate diagnosticate cu COVID-19.

8. Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat cele mai bune rezultatele: zero infectii ale pacientilor si personalului din spital.  

9. Consulturile neonatale ale nou-nascutului: se pot efectua in continuare in Clinica Virtuala si daca medicul considera ca este nevoie si de consult in ambulatoriu, se poate face cu programare in ambulatoriu.


Important de tinut cont:

  • Rugam pacientele sa soseasca cu doar 5 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistrati la receptie.
  • Pacientele pot veni insotite, insa vom ruga apartinatorii sa le astepte in afara spitalului.  
  • Pacientele primesc pe email informatii utile pe care sa le stie pentru ziua internarii. 

Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toate persoanele, la fiecare vizita in spital.

Consultatii (inclusiv ecografii si analize) se vor putea face in ambulatoriul spitalului cu programare.
Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.


Interventiile chirurgicale:
1. La momentul internarii, pacientele care au un rezultat COVID negatv anterior internarii, urmeaza un flux separat fata de pacientele cu test in lucru.
Aceste paciente sunt ingrijite de personal medical dedicat, instruit si echipat conform normelor in vigoare. In momentul primirii rezultatului testului, in cazul rezultatului negativ pacientele intra pe fluxul obisnuit al spitalului.
2. Spitalul are un intreg etaj dedicat pacientelor care se interneaza in urgenta si asteapta un rezultat al testului pentru COVID 19. Pana la primirea rezultatului testului, pacienta este tratata si ingrijita de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In momentul primirii rezultatului testului, in cazul rezultatului negativ pacienta este mutata pe unul din celelalte etaje, unde va petrece urmatoarele zile pana la externare. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientei o permite, pacienta va fi transferata catre unul din spitatele desemnate sa gestioneze cazurile cu COVID-19. Nu am avut pana acum nicio pacienta diagnosticata cu coronavirus, dar suntem pregatiti sa facem fata unui astfel de caz.

3. Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus – COVID19 este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat rezultatele foarte bune: zero infectii ale pacientilor si personalului din spital.  

 
Important de tinut cont:

  • Rugam pacientele sa soseasca cu doar 5 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistrati la receptie.
  •  Pacientele pot veni insotite, insa vom ruga apartinatorii sa le astepte in afara spitalului.  
  • Pacientele primesc pe email informatii utile pe care sa le stie pentru ziua internarii.  

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment. 

1. Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toti pacientii, la fiecare vizita in spital.

2. Testarea COVID-19 se face cu 1 zi inainte de interventie in cazul operatiilor programate si in ziua internarii in cazul urgentelor medicale.

3. La momentul internarii, pacientii care au un rezultat COVID negatv anterior internarii, urmeaza un flux separat fata de pacientii cu test in lucru.
Acesti pacienti sunt ingrijiti de personal medical dedicat, instruit si echipat conform normelor in vigoare. In momentul primirii rezultatului testului, in cazul rezultatului negativ pacientii intra pe fluxul obisnuit al spitalului.

4. Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus – COVID19 este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat rezultatele foarte bune: zero infectii ale pacientilor si personalului din spital.  

5. Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment. 

1. Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toti pacientii, la fiecare vizita in spital.

2. Consultatii (inclusiv ecografii si analize) se vor putea face in ambulatoriul spitalului cu programare. In cazul pacientilor pediatrici, triajul se va face, suplimentar si prin telefon, anterior consultatiei.

3. Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.

4. Rugam pacientii sa soseasca cu doar 5 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistrati la receptie.

5.  Masca de protecție este obligatorie, atât pentru pacienții peste 5 ani, apartinatorii cât și pentru angajați.

6.  Pacientii pot veni insotiti, insa vom ruga apartinatorii sa ii astepte in afara spitalului, exceptie facand pacientii pediatrici, care vor avea acces in spital cu un singur apartinator.

7. Pacientii sunt rugati sa astepte in receptia principala, respectand distanța de 1.5 m,  urmand sa fie invitati in cabinetul de consultatie atunci cand medicul este disponibil.


8. In pre-ziua consultatiei, pacientii primesc pe email informatii utile pe care sa le stie la prezentarea pentru consult.  

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment. 

Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toti pacientii, la fiecare vizita in spital.

1.    Testarea COVID-19 se face atat pacientului internat cat si apartinatorului acestuia. Este permis  accesul unui singur apartinator, caruia ii este recomandat sa nu paraseasca Spitalul pana la externarea copilului. Pana la obtinerea rezultatului testului, pacientii vor ramane in rezerva alocata.
2.    Pacientii sunt ingrijiti de personal medical dedicat, instruit si echipat conform nomelor in vigoare. In momentul primirii rezultatului testului, daca acesta este pozitiv, se contacteaza DSP Cluj si se respecta indicatiile medicului epidemiolog cu privire la caz, urmand ca pacientul sa fie transportat catre spitalul dedicat cazurilor COVID-19.
Nu am avut pana acum niciun pacient testat pozitiv pentru COVID-19, dar suntem prega-titi sa facem fata unui astfel de caz.

3.    Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.

4.    Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 iulie 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.