Despre departament

Chirurgii din departamentul nostru de Chirurgie vasculara ofera interventii diagnostice si terapeutice de ultima generatie pentru intregul spectru de tulburari circulatorii, de la terapia medicala la tratamentul endovascular minim invaziv. In cazul in care situatia o impune, sunt recomandate inclusiv interventiile conventionale prin chirurgie deschisa. Oferind de intregul spectru de optiuni terapeutice si o abordare multidisciplinara, ne asiguram ca pacientii nostri primesc cea mai potrivita terapie pentru afetiuniile lor.

Echipa de chirurgi cu experienta in patologia vasculara este coordonata de prof. univ. dr. Constantin Ciuce, medic primar chirurgie generala si chirurgie vasculara. Cu dubla specializare in chirurgie si supraspecializare in chirurgia hepato-bilio-pancreatica, prof. univ. dr. Constantin Ciuce este unul dintre cei mai apreciati medici chirurgi romani care si-a adus o contributie importanta in dezvoltarea specialitatii de chirurgie vasculara si microchirurgie reconstructiva.

Nu poti sa faci chirurgie fara sa fii responsabil. Pentru mine, performanta in chirurgie inseamna, in primul rand, sa fii capabil prin ceea ce stii ca poti face sa onorezi increderea pe care un om, pacientul tau, alege sa ti-o acorde. De foarte multe ori, de decizia pe care o iei, de stategia pe care o adopti si de capacitatea de a face fata efortului si problemelor stresante cu care te poti confrunta uneori in operatie, depinde efectiv viata acelui om.” – a explicat prof. univ. dr. Constantin Ciuce. 

De sa ne alegi pe noi?

  • Oferim interventii de chirugrie vasculara pentru pacientii cu artere obturate sau infundate pentru care nu pot fi aplicate procedee de radiologie interventionala. Folosind tehnici de chirurgie macro sau micro-vasculara se obtine vindecarea sau amelioarea simptomatologiei.
  • Cu ajutorul sistemelor de marire optica (lupe si microscop de operatie) si a unor instrumente specifice, putem sa operam artere cu diametru incepand de la 1 mm, oferind o alternativa la amputatiile majore (de gamba sau coapsa).
  • In cazuri selectionate, tratam chirurgical pacientii cu hipertensiune arteriala de cauza renala, prin reconstructia arterelor renale.
  • Efectuam sub microscop fistule arterio-venoase pentru pacientii cu insuficienta renala cronica.
  • Pentru boli care afecteaza venele membrelor inferioare si pentru pacientii care au dezvoltat hipertensiune portala cu sangerari din varicele esofagiene repetate dupa tratamentul endoscopic, putem efectua interventii chirurgicale care permit evitarea complicatiilor majore induse de aceste afectiuni.