Despre departament

Interventiile de chirurgie robotica sunt realizate in Spitalul Regina Maria Cluj de medici chirurgi cu inalta experienta si calificare. Profesorul emerit Ioan Coman are peste 350 de operatii robotice realizate, din care o buna parte pentru tratamentul cancerului de prostata. La finalul lunii noiembrie 2021, prof. univ. dr. emerit Ioan Coman, alaturi de prof. univ. dr. Crisan Nicolae, a realizat in spitalul nostru prima interventie de chirurgie minim-invaziva urologica din sistemul medical privat din Cluj.

Cu un doctorat în chirurgie și supraspecialitate în chirurgie oncologică, supraspecialitate onco-ginecologie, Conf. Dr. Dan Eniu a tratat pe parcursul carierei sale peste 10 000 pacienți efectuând în medie peste 700 de intervenții chirurgicale pe an, cele mai multe dintre ele prezentând cazuri avansate de cancer.

Medicii nostri chirurgi folosesc cele mai noi tehnici si echipamente pentru a oferi pacientilor solutii chirurgicale avansate, sustinute de o ingrijire clinica moderna, adaptata nevoilor particulare ale fiecarui pacient.

Cu ajutorul chirurgiei robotice medicii pot efectua interventii minim invazive de mare precizie pentru diferite afectiuni, in special afectiuni oncologice complexe. Spre deosebire de tehnicile chirurgicale deschise, chirurgia robotica permite o mai buna precizie, flexibilitate si control. In plus, sistemul chiurgical daVinci depaseste limitarile tehnologiei laparoscopice traditionale, ajutand medicii sa realizeze interventii complexe, cu un risc minim de posibile complicatii.