Consultant navigator

„De unde sa incep? La ce medic trebuie sa merg mai departe? Cand trebuie sa sun la laborator pentru rezultat? Oare punctia tiroidiana doare? Ce inseamna mai exact rezultatul primit? Cat costa toate aceste investigatii si tratamente? Exista variante prin care costul partial sau total al acestora sa fie suportat de catre compania mea de asigurari sau de catre Casa Nationala de Asigurari?” – acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care cauta raspuns o persoana care cauta solutii terapeutice. Drumul de la un specialist la altul si paleta vasta de investigatii care pot fi necesare pentru stabilirea unui diagnostic pun pe oricine in dificultate. De cele mai multe ori, partea logistica a diagnosticului si a tratamentului este mai obositoare si mai dificila pentru pacient decat partea medicala propriu-zisa. Aceasta conduce uneori la amanari nejustificate ale investigatiilor necesare diagnosticului si la intarzieri ale tratamentului. 

Persoanele care se adreseaza centrului nostru pot fi preluate de consultantul navigator in oricare dintre etapele procesului medical: de diagnostic, de tratament si/sau de urmarire a bolii tale. Fiecare dintre medicii care te consulta te poate introduce, cu acordul tau, in programul de navigatie. Poti, de asemenea, sa iei contact direct cu navigatorul, iar acesta te va directiona catre specialistii din echipa. 

Odata intrat in programul de navigatie, navigatorul se asigura ca ai inteles corect totul despre situatia ta medicala si ca poti parcurge cat mai lin si cat mai rapid circuitul de investigatii si de tratamente recomandate de catre medicii din echipa ta. De asemenea, atunci cand situatia medicala o cere, vei putea fi introdus 
intr-un program de supraveghere activa, creat special de catre medicii echipei tale.

Asadar, navigatorul, un consultant medical specializat in nevoile pacientului care se adreseaza Centrului de Diagnostic si Tratament in Patologia Tiroidiana, iti va oferi toate informatiile si tot sprijinul de care ai nevoie pe parcursul investigatiilor si tratamentului. Navigatorul, dupa ce se sfatuieste cu medicul tau curant si cu echipa multidisciplinara, te va ajuta sa-ti faci programarile necesare si sa tii legatura cu medicii implicati in ingrijirea ta.

Ioana Stanculescu - Consultant navigator al Centrului de diagnostic in PatologIa Tiroidiana este alaturi de pacient pe intreg parcursul tratamentului.

Ce inseamna un program de navigatie eficient?

Pacientii care intra intr-un program de navigatie au urmatoarele avantaje in procesul terapeutic: o informare corecta, o mai buna cunoastere a echipei medicale si facilitarea accesului la diversi specialisti, ghidarea pe toata durata investigatiilor, obtinerea diagnosticului si accesul la tratament intr-un timp optim, mentinerea contactului cu pacientul pentru monitorizarea postoperatorie.
 

Cum te ajuta, concret, un consultant navigator:

  • Primesti  toate informatiile legate de patologia ta;
  • Intelegi  toti pasii necesari parcurgerii traseului de la diagnostic spre tratament;
  • Primesti  suport activ in parcurgerea acestor pas;
  • Pacientul parcurgi rapid pasii necesari, reducand timpul intre stabilirea diagnosticului si tratament;
  • Navigatorul identifica potentialele bariere care impiedica accesul pacientului la investigatiile si tratamentele recomandate;
  • Navigatorul este alaturi de tine de la intrarea in program si pana la incheierea programului de urmarire;
  • Navigatorul reprezinta legatura intre tine si echipa de ingrijiri;
  • Navigatorul se asigura ca toti membrii echipei au acces la dosarul tau medical.