De ce sa ne alegi pe noi

Echipa medicala cu expertiza in tratarea litiazei urinare

Dispunem de cea mai eficienta, rapida si nedureroasa modalitate de a trata litiaza urinara. Nevoile fiecarui pacient sunt tratate personalizat datorita unei game largi de optiuni terapeutice. 

In centrul de urologie din Spitalul Cluj pacientii beneficiaza de ingrijire medicala la cele mai ridicate standarde, urmand protocoale medicale europene. Performanta medicilor este sustinuta cu echipamentele moderne, de ultima generatie, care ofera servicii integrate de diagnostic si tratament.  

Investigam toate problemele renale, indiferent de complexitatea sau natura lor. Diagnosticam si tratam afectiuni ale ureterelor, vezicii urinare, uretrei, la ambele sexe. Diagnosticam si tratam afectiuni ale aparatului reproductiv masculin (testicule, prostata, penis) si recomandam cea mai buna abordare terapeutica, in functie de specificul patologiei aparatului uro-genital. 

Terapia este individualizata si adaptata la nevoile fiecarui pacient folosind algoritmul corect si complet de investigatie. Abordarea terapeutica este decisa in functie de specificul patologiei aparatului uro-genital feminin sau masculin, bazata pe evidente medicale, si poate fi: 

  • fara bisturiu:
  • endoscopica:
  • curativa:
  • profilactica.

Echipamente inovative

Terapia cu laserul Holmium. YAG laser Sphinx jr. utilizeaza metode endoscopice, fara incizie si fara sangerare si este considerat o veritabila capodopera a tehnologiei medicale. 

Laserul Holmium YAG laser Sphinx jr. reprezinta ultima inovatie tehnologica in tratamentul litiazei urinare (pietre in aparatul urinar). Se foloseste la fragmentarea (litotritia) tuturor tipurilor de calculi, indiferent de locul unde s-au format, indiferent de duritatea acestora. 

Utilizarea acestei tehnologii reprezinta noutatea absoluta in patologia litiazica urologica si are aplicabilitate generala. Terapia cu laserul Holmium YAG laser Sphinx jr. utilizeaza metode endoscopice, fara incizie si fara sangerare si este considerat o capodopera de tehnologie medicala. 
 

Beneficiile interventiei minim invazive 

Pentru sistemul urinar, in mod particular, rezultatele utilizarii laserului Holmium cu sistemul Sphinx jr. au fost evaluate de specialistii in domeniu ca fiind spectaculoase. 

Laserul Holmium YAG laser Sphinx jr. este cel mai eficient sistem de litotritie (spargere) a calculilor din aparatul urinar, indiferent de locul unde sunt formati calculii renali. Tehnologia poate fi utilizata si pentru eliminarea altor tipuri de calculi (biliari, de exemplu) si are aplicatii medicale multiple, putand fi folosit la sectionarea si indepartarea tesuturilor, indiferent de consistenta acestora (de exemplu, tumori, ingustari ale unui canal sau a unui orificiu fiziologic), dar si la coagulare. 

Beneficiile utilizarii tehnicilor moderne, cu laser performant pentru pacient sunt:

  • recuperare foarte rapida; 
  • spitalizare, dupa interventie, de foarte scurta durata (24 ore); 
  • cea mai mica rata de complicatii perioperatorii; 
  • reducerea substantiala a durerii;
  • evitarea unei interventii chirurgicale clasice.