Singurul Centru de Chirurgie Fetala din Romania este in Spitalul Baneasa

Medicii din Spitalul Baneasa au experienta importanta in chirurgie fetala endoscopica si aici este singurul centru fetal din Romania unde s-au efectuat operatii de chirurgie fetala deschisa.

Pana in prezent, echipa de specialisti Spitalul Baneasa coordonata de dr. Hadi Rahimian a realizat peste 200 de interventii la nivelul fatului, unele dintre ele in premiera nationala.

Parinti din toata tara vin la noi sa le dam o sansa unica pentru copilul lor nenascut inca pentru ca in Spitalul Baneasa, o serie de afectiuni si malformatii congenitale complexe pot fi tratate inainte de nastere. 

 1. Am tratat intrauterin, inainte de a se naste, peste 200 de copii, oferindu-le o sansa mai buna la viata
 2. Suntem pionieri in Romania in fotocoagularea laser a anastomozelor placentare in sin-dromul transfuzor-transfuzat. Pentru Filip si Tudor, primii gemeni operati, a fost singura sansa la viata.
 3. Am tratat in premiera in Romania spina bifida prin chirurgie fetala deschisa impreuna cu o echipa de neurochirurgi de renume de la Brain Institute.
 4. Pentru o sansa la viata, specialistii din Centrul de Chirurgie Fetala Baneasa trateaza intrauter-in cazurile severe de hernie diafragmatica congenitala prin procedura de ocluzie traheala endoluminala fetoscopica (FETO). Operatia a fost efectuata in premiera.
 5. Vlad este primul copil din tara cu hidrotorax fetal bilateral care a fost operat in urma cu 3 ani de catre echipa noastra printr-o procedura de montare in utero a unui sunt totaco-amniotic.
 6. Folosim ablatia laser intrauterina pentru tratamentul bridelor amniotice. Pentru Anastasia, asta a insemnat sa se nasca perfect sanatoasa, fara vreun defect sau amputatia mainii incon-jurate de brida.
 7. Pentru prima data in Romania am montat un sunt vezico-amniotic la un fat cu sindrom de valva de uretra posterioara.
 8. Am efectuat in premiera nationala interventia de valvuloplastie cu balon la un fat in sapta-mana 27 de sarcina cu stenoza pulmonara severa.
 9. Am fost prima echipa de specialisti care a operat prin chirurgie fetala deschisa in saptamana 22 de sarcina un fat cu malformatie chistica adenomatoida congenitala (CCAM) complicata cu hidrops fetal (insuficienta cardiaca fetala) care ar fi dus la decesul fatului.
 10. In premiera in Romania am efectuat o procedura fetoscopica – cistoscopie fetala cu ablatia valvelor uretrale - la un fat de 22 de saptamani cu sindrom de valve de uretra posterioara cu potential evolutiv sever.
 11. Efectuam sub ghidaj ecografic transfuzia intrauterina de sange la fat cu anemie severa. Maria a fost o invingatoare - dupa 6 transfuzii de sange intrauterine si alte 3 dupa nastere, fetita “s-a facut domnisoara” si a plecat acasa.
 12. Tratam cu amniopatch ruptura spontana prematura de membrane inainte de saptamna 24 – una din cele mai grave probleme care pot sa apara in sarcina.
 13. In cazuri de oligohidramnios sever, efectuam amnioinfuzie – procedura prin care se in-jecteaza in cavitatea amniotica ser fiziologic prin intermediul unui ac introdus prin peretele abdominal. Aceasta a fost sansa lui Victor de a se naste!

Cere o programare de urgenta/second opinion la dr. Hadi Rahimian

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.