Masuri de siguranta in Spitalul Premiere

Spitalul Premiere isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti si personalul medical si non-medical.

Siguranta tuturor ramane principala noastra preocupare

Principala noastra preocupare ramane in continuare grija pentru siguranta si sanatatea pacientilor si a personalului nostru medical si vom face in continuare tot ce este necesar ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa functioneze in parametri normali.

De la inceputul pandemiei, întreg personalul Spitalului Premiere este testat periodic pentru depistarea precoce a infecției cu noul coronavirus.

Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am luat pana acum si pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

 • Triajul epidemiologic se face tuturor pacientilor la intrarea in spital.
 • Toti pacientii care se interneaza in Spitalul Premiere sunt testati pentu COVID-19.
 • Personalul spitalului este testaț periodic pentru depistarea precoce a infecției cu noul coronavirus.
 • Spitalul are circuite separate pentru pacientii cu suspiciune de covid si pentru pacientii non-covid.
 • Distanța socială de 1.5 m este obligatorie
 • Masca de protecție este obligatorie, atât pentru pacienți cât și pentru angajați.
 • Spitalul Premiere dispune de spații de izolare pentru cazurile suspecte de boli infecțioase, separate de restul zonelor, pentru a proteja pacienții de contactul prelungit cu un posibil caz-sursă.
 • Igiena mâinilor este regulă de aur. Spalatul pe maini se face cat mai des, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde.
 • Asiguram igiena riguroasă a tuturor spațiilor.
 • Asiguram dezinfecția rapidă și corectă a spațiilor cu substanțe speciale pentru igiena medicală, dupa fiecare consult al pacientilor.
 • Asigurăm echipamente de protecție pentru personalul medical, in functie de zona de risc.
 • Îndrumăm telefonic pacienții cu simptome, posibili suspecți, către apelul de urgență 112, conform procedurilor transmise de autorități.
 • Respectăm și implementăm toate măsurile recomandate de autorități și păstrăm permanent legătura cu acestea.
 • Luăm măsuri de informare atât pentru personal, cât și pentru pacienți.
 • Ne asigurăm că se respectă regulile de igienă respiratorie, igiena mâinilor și regulile de izolare.

Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toate pacientele, la fiecare vizita in spital.

Monitorizarea sarcinii (ecografii, morfologii si analize) se va putea face in continuare in ambulatoriul spitalului, cu programare.

Programarea pentru saptamana 36: pacienta se va prezenta la Spital la programare, cu aceste mentiuni:
Pacienta va efectua strict screeningul infectios (MRSA si BLSE), EKG si doua analize de sange (HLG si QUICK+APTT), al carui rezultat este important sa fie anterior internarii, ca medicii sa initieze un eventual tratament si sa dispuna masuri terapeutice. Screeningului infectios (MRSA si BLSE) este in valoare de 56 de lei si se va achita la receptia spitalului, in ziua programarii.

Consultul prenatal se va face prin Clinica Virtuala. Programarea in Clinica virtuala se poae face inclusiv in receptia Spitalului Premiere, unde colegii din receptie vor oferi sprijin despre cum se poate accesa acest serviciu. Detalii despre Clinica Virtuala gasiti si aici: https://www.reginamaria.ro/clinica-virtuala
Consultul preanestezic se face la momentul internarii sau în unele cazuri (sarcini cu risc, naștere prin cezariană) consultul preanestezic poate fi programat cu câteva zile în avans.
Testarea COVID-19 se face cu 48 de ore inainte de nastere, in cazul nasterilor prin cezariana sau inaintea datei probabile a nasterii in cazul nasterilor naturale. Pacientele sunt atent monitorizate si in cazul oricaror modificari testarea COVID-19 se reface. Testarea este obligatorie pentru toate pacientele care se interneaza in Spitalul Premiere.
            
Nasterea: Toate pacientele sunt testate RT PCR pentru COVID-19 inainte sau la momentul internarii.
Spitalul Premiere are saloane dedicate pacientelor care au un test COVID-19 negativ. Si saloane dedicate pacientelor care se interneaza in urgenta si care urmeaza un circuit separat pana la primirea rezultatului testului. Aceste paciente sunt ingrijite de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientei si a nou-nascutului o permite, pacienta va fi transferata catre maternitatea desemnata de DSP sa gestioneze lehuzele diagnosticate cu COVID-19.

 

Accesul tatilor la vizita post-nastere

 • Se va permite o singura vizita per spitalizare in a doua zi dupa nastere
 • Durata vizitei va fi de maxim 15 minute, intre orele 16-18
 • Daca lehuza nu este cazata single, se organizeaza astfel incat cei doi tatici sa nu se suprapuna la vizita
 • Triaj epidemiologic fara factori de risc infectiosi, clinic sanatos, compliant cu regulile interne ale spitalului aplicabil tuturor.
 • In cazul identificarii oricarui factor de risc infectios, se anunta CPLIAAM si medicul sef sectie
 • In cazul tatalui vaccinat cu schema completa → este nevoie de adeverinta sau certificatul digital vaccinare + Ag rapid (valabilitate test 24h; necesar buletin de analiza)
 • In cazul tatalui nevaccinat → este nevoie de PCR (valabilitate test 72h)
 • In situatia istoricului de infectie SARS CoV2 de la care a trecut mai putin de 180 de zile de la data testului pozitiv, nu este necesara testarea; dar, in acest caz se va prezenta bilet externare spital sau decizia de izolare sau buletinul de analiza cu rezultatul pozitiv.

 

Triajul epidemiologic ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toate persoanele, la fiecare vizita in spital.

Consultatii (inclusiv investigatii de imagistica si analize medicale) se pot face in ambulatoriul spitalului cu programare.
Testarea COVID-19 se face cu 48 ore inainte de operatie in cazul interventiilor programate si in ziua internarii in cazul interventiilor urgente. Testarea este obligatorie pentru toti pacientii care se interneaza in Spitalul Premiere.
Spitalul are circuite separate pentru pacientii care asteapta un rezultat al testului pentru COVID 19 si pacientii care au fost testati. Pana la primirea rezultatului testului, pacientii sunt tratati si ingrijiti de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientului o permite, acesta va fi transferat catre unul din spitatele desemnate sa gestioneze cazurile cu COVID-19.

Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane in continuare restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus – COVID19 este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat rezultatele foarte bune: zero infectii ale pacientilor si personalului din spital.

Important de tinut cont:

 • Rugam pacientii sa soseasca cu doar 15 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistreze la receptie.
 •  Pacientii pot veni insotiti, insa vom ruga apartinatorii sa astepte in afara spitalului, exceptie fac cazurile care necesita suport, in acest caz apartinatorul va urma procedura de triaj;
 • Pacientii primesc pe email informatii utile pe care sa le stie pentru ziua internarii.  

Ne dorim ca toti pacientii care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment. 

Ne dorim ca toti pacientii care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.