Masuri de siguranta in Spitalul Premiere

Spitalul Premiere isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti si personalul medical si non-medical.

Siguranta tuturor ramane principala noastra preocupare

Principala noastra preocupare ramane in continuare grija pentru siguranta si sanatatea pacientilor si a personalului nostru medical si vom face in continuare tot ce este necesar ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa functioneze in parametri normali.

De la inceputul pandemiei, întreg personalul Spitalului Premiere este testat periodic pentru depistarea precoce a infecției cu noul coronavirus.

Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am luat pana acum si pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

 • Triajul pacientelor/pacientilor la internare
 • Testare Antigen la internare, sau maxim cu 24h inainte de interventie; buletin de analiza disponibil si arhivat in FOCG.
 • Testarea Antigen rapid a angajatilor la reintoarcerea din concediu (odihna sau medical), la peste zile 5 concediu sau in orice situatie la risc care impune testarea
 • Testare Antigen/si PCR angajati si colaboratori simptomatici (Antigen de prima intentie, PCR doar functie de starea clinica, pentru diagnostic de confirmare/infirmare)
 • Testarea Antigen/si PCR a pacientilor simptomatici (Antigen de prima intentie, PCR doar in functie de starea clinica, pentru diagnostic de confirmare/infirmare)
 • Triajul pe propria raspundere, a personalului se face pentru fiecare angajat si colaborator (permanent/si ocazional) la intrarea in tura pe tabelul specific; tabel ce se verifica zilnic de asistenta coordonatoare, plus triajul epidemiologic al coordonatorului direct
 • Spitalul are circuite separate pentru pacientii cu suspiciune de covid si pentru pacientii non-covid.
 • Se mentine distanța socială de 1.5 m
 • Pe baza recomandarilor Ministerului Sanatatii, pentru siguranta Dvs., avand in vedere faptul ca in unitatea sanitara avem persoane fragile, cu risc mai inalt de imbolnavire si de aparitie a complicatiilor pe perioada vizitei in locatia noastra, va rugam sa purtati masca de protectie
 • Masca de protecție este obligatorie pentru angajați si colaboratori
 • Spitalul Premiere dispune de spații de izolare pentru cazurile suspecte de boli infecțioase, separate de restul zonelor, pentru a proteja pacienții de contactul prelungit cu un posibil caz-sursă.
 • Igiena mâinilor este regulă de aur. Spalatul pe maini se face cat mai des, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde.
 • Asiguram igiena riguroasă a tuturor spațiilor.
 • Asiguram dezinfecția rapidă și corectă a spațiilor cu substanțe speciale pentru igiena medicală, dupa fiecare consult al pacientilor.
 • Asigurăm echipamente de protecție pentru personalul medical, in functie de zona de risc.
 • Îndrumăm telefonic pacienții cu simptome, posibili suspecți, către unitati si ingrijiri de specialitate
 • Respectăm și implementăm toate măsurile recomandate de autorități și păstrăm permanent legătura cu acestea.
 • Luăm măsuri de informare atât pentru personal, cât și pentru pacienți.
 • Ne asigurăm că se respectă regulile de igienă respiratorie, igiena mâinilor, regulile de izolare cazuri cu rsic infectios, protocoale de curatenie si dezinfectie

Monitorizarea sarcinii (ecografii, morfologii si analize) se va putea face in continuare in ambulatoriul spitalului, cu programare.
Consultul prenatal se va efectua in cadrul spitalului Premiere cu programare in prealabil, inclusiv la receptia spitalului.

Consultul preanestezic se face la momentul internarii sau în unele cazuri (sarcini cu risc, naștere prin cezariană) consultul preanestezic poate fi programat cu câteva zile în avans.
Testarea COVID-19, se efectueaza Ag rapid. Testarea se face cu maxim 24 de ore inainte de nastere, sau la prezentarea pentru nastere. Pacientele sunt atent monitorizate si in cazul oricaror modificari, se poate decide retetestarea testarea COVID-19 sau testare suplimentara RT PCR. Testarea Ag rapid este obligatorie pentru toate pacientele care se interneaza in Spitalul Premiere.
            
Nasterea: Toate pacientele sunt testate Ag rapid pentru COVID-19 inainte sau la momentul internarii.
Spitalul Premiere are saloane dedicate pacientelor care au un test COVID-19 negativ. Si saloane dedicate pacientelor care se interneaza in urgenta si care urmeaza un circuit separat pana la primirea rezultatului testului. Aceste paciente sunt ingrijite de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientei si/sau a nou-nascutului o permite, si functie de forma de boala, pacienta va fi transferata catre maternitatea desemnata de DSP sa gestioneze lehuzele diagnosticate cu COVID-19.

Participare tatic/partener la nasterea naturala:  testare Antigen indiferent de status vaccinal (aceleasi reguli ca si in cazul mamei); fara exudate tatal/partenerul

Accesul mamelor la nou-nascutii aflati la TI sau prematuri

 • Vizita per sectie este permisa de 2 ori pe saptamana
 • Testare Antigen rapid inainte ca mama sa urce pe sectie
 • Vizita se discuta si se stabileste inainte cu o zi de catre mama, impreuna cu medicul neonatolog/asistenta coordonatoare neonatologie
 • Durata vizita efectiva 15 minute
 • Vizita poate avea loc in zona externi, lactarium sau salon externi neonatologie; se stabileste in functie de caz si situatie
 • Nu se accepta lapte matern din afara; Daca mama doreste, in timpul vizitei programate, poate avea timp in plus, pentru a recolta laptele matern, in zona special dedicata

Accesul apartinatorilor la vizita post-nastere

 • Accesul taticului/partenerului si a altor apartinatorilor la vizita post-nastere este permis zilnic, cu program de vizita, in intervalul16:00-18:00, cu programare; timp per vizita 15 min, un singur vizitator per pacienta per zi
 • Daca lehuza nu este cazata single, se organizeaza astfel incat cei doi apartinatori sa nu se suprapuna la vizita
 • Triaj epidemiologic fara factori de risc infectiosi, clinic sanatos, compliant cu regulile interne ale spitalului aplicabil tuturor vizitatorilor
 • In cazul identificarii oricarui factor de risc infectios, se anunta CPLIAAM si medicul sef sectie si nu se permite accesul la vizita pana la clarificarea situatiei

Consultatii (inclusiv investigatii de imagistica si analize medicale) se pot face in ambulatoriul spitalului cu programare.

Testarea COVID-19 este obligatorie pentru toti pacientii care se interneaza in Spitalul Premiere.

Se efectueaza testare Ag rapid cu maxim 24h inainte de internare sau in momentul prezentarii la internare. Cu validare rezultat inainte de internare. Spitalul are circuite separate pentru pacientii suspecti care asteapta un rezultat al testului pentru COVID 19 si pacientii care au fost testate si fara factori de risc. Pana la primirea rezultatului testului, pacientii sunt tratati si ingrijiti de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientului o permite, acesta va fi transferat catre unul din spitatele desemnate sa gestioneze cazurile cu COVID-19.

Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane in continuare restrictionat. Se permite vizitatori doar in cazuri speciale (ex. caz faza terminala, prelungire spitalizare peste zilele stabilite, etc). Vizita va fi programata si toate partile responsabile vor fi informate in prealabi.

Important de tinut cont:

 • Rugam pacientii sa soseasca cu doar 15 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa se inregistreze la receptie si sa nu aglomereze zonele de asteptare
 •  Pacientii pot veni insotiti, insa vom ruga apartinatorii sa astepte in afara spitalului, exceptie fac cazurile care necesita suport; in acest caz se recomanda un singur apartinatorul, astfel incat sa se evite aglomeratia in zona de asteptare
 • Pacientii primesc pe email informatii utile pe care sa le stie pentru ziua internarii.  

Accesul apartinatorilor la vizita pacient

 • Vizita este permisa doar in cazuri speciale, cu program de vizita, triaj la intrarea pe sectie, si anuntata in prealabil sectia; o singura vizita per spitalizare.
 • Ne dorim ca toti pacientii care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.
 • Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.

Ne dorim ca toti pacientii care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.