Protocol de tratament

In scolioza, exista un protocol terapeutic care nu da loc nici unei interpretari si care este in functie de magnitudinea curburii scoliotice (unghiul Cobb)

Diagnosticul precoce al scoliozei, initierea tratamentului conservator in timp util si atunci cand e necesar, operatia efectuata la o curbura scoliotica la un unghi Cobb acceptabil sunt factorii esentiali care determina tratamentul cu cea mai mare sansa de reusita. Scoliozele descoperite precoce, cu un unghi Cobb mai mic de 40 de grade, beneficiaza de tratament nechirurgical - corset si gimnastica medicala. Atunci cand copilul si familia sunt compliante la tratament, cele mai multe dintre aceste cazuri evolueaza favorabil prin stoparea progresiei bolii si, eventual, diminuarea curburii scoliotice. Indicatia operatorie se adreseaza scoliozelor cu unghi Cobb mai mare de 40 de grade. Operatia necesara corectarii scoliozei este o interventie chirurgicala majora.

Tratamentul scoliozelor in functie de unghiul Cobb

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.