De ce sa alegi Centrul de Excelenta

Suntem un centru de excelenta cu experienta vasta in interventii chirurgicale

Experienta unui medic inseamna rezultate mai bune. Chirurgii care efectueaza un volum mare de operatii de un anumit tip obtin cele mai bune rezultate pentru pacientii lor. Oncologii care trateaza sute de pacienti cu cancer colorectal sunt mai pregatiti pentru toate complexitatile bolii.

Medicii chirurgi din Centru de Excelenta efectueaza anual sute de proceduri chirurgicale. De la rezectii colonice partiale sau totale prin abord minim-invaziv, la interventii la nivelul rectului fara afectarea sfincterului anal - muschiul care controleaza retentia de materii fecale. De la abordul polipilor si tumorilor rectale joase prin chirurgie endoscopica transanala, la rezectii largi, cu interesarea altor organe (de ex. metastaze hepatice) pentru oferirea unei supravietuiri cat mai mari in cazul formelor avansate de cancer.  

98% din operatiile efectuate sunt laparoscopice

Chirurgia laparoscopica in cancerul colorectal este sigura. Exista evidente clare ca operatiile minim-invazive laparoscopice pot fi folosite in siguranta din punct de vedere oncologic pentru a trata cancerul colorectal. Studii multiple au stabilit ca atunci cand sunt efectuate de chirurgi colorectali experiementati, rezectiile de colon laparoscopice au ca rezultat aceeasi sansa de supravietuire comparativ cu cea a operatiilor clasice, insa cu un confort si beneficii importante pentru pacient: reducerea riscului si a complicatiilor intra si postoperatorii, reducerea duratei de spitalizare si inceperea cat mai precoce (< 4 saptamani) a chimioterapiei, ceea ce reprezinta un factor de prognostic favorabil.

Esti operat de chirurgi colorectali care participa la pregatire medicala continua

Medicii chirurgi participa regulat la pregatire formala postuniversitara cu focus in chirurgia colorectala si chirurgia laparoscopica.

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat care a dezvoltat un Centru de Training in Chirurgia Laparoscopica unde sunt instruiti si pregatiti lunar medici chirurgi din tara si strainatate in operatii laparoscopice, interventii endoscopice si operatii deschise.

Beneficiezi de o echipa multidisciplinara in mijlocul careia este pacientul

Atunci cand ai o problema de sanatate, tot ce iti doresti este sa stii de ce suferi, ce ai de facut in continuare si care sunt cele mai bune optiuni de tratament in cazul tau. O echipa multidisciplinara de medici si asistente medicale specializate colaboreaza pentru a crea un plan de ingrijire personalizat care sa ofere cel mai bun rezultat in cazul fiecarui pacient in parte, adaptat nevoilor acestora. Pacientul este evaluat minutios inainte de operatie, astfel incat sa se descopere si sa se trateze precoce alte afectiuni asociate. In cadrul centrului se tine lunar Consiliul de tumori colorectale (Tumor Board) pentru a discuta cazurile curente de cancere colorectale.

Scopul acestor conferinte este de a determina modalitatea optima de tratament pentru fiecare pacient cu cancer de colon sau rect. In plus, pacientii cu cancer colorectal beneficiaza de o ingrijire completa si pe durata nedeterminata asigurata de o echipa complexa de medici – chirurg colorectal, oncolog, radioterapeut, imagist interventionist, endoscopist, cardiolog, infectionist, pneumolog, urolog si stoma-terapeuti. In functie de momentul procesului de ingrijire,unul dintre membrii echipei multidisciplinare se ocupa de urmarirea pacientului si supravegherea acestuia pe termen lung, astfel incat sa se asigure o monitorizare permanenta a starii de sanatate a pacientului si accesul acestuia la un tratament adecvat.

Salile de operatie sunt dotate cu tehnologie ultraperformata

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, medicii chirurgi au la dispozitie in salile de operatie aparatura si tehnologie state-of-the-art: sisteme ultraperformante de laparoscopie 2D si 3D, robot daVinci, sisteme imagistice computerizate si de documentare si obiectivare in timp real a calitatii a ceea ce se realizeaza chirurgical – evaluare intraoperatorie a calitatii anastomozelor prin endoscopie intraoperatorie sau angiografie cu indocianina verde.

In cazul anastomozelor a doua portiuni din colon ramase dupa indepartarea cancerului, succesul depinde de cat de bine se va realiza vascularizatia in zona de unire. Folosim un sistem unic in tara – proceduri laparoscopice ghidate prin angiografie cu indocianina verde, care documenteaza traseul vaselor pana la ultimul ram si identifica zona neirigata, fiind mult superior observarii macroscopice, cu ochiul liber sau video-asistat.

Imbunatatim constant calitatea ingrijirii prin monitorizarea continua a rezultatelor

Pentru a imbunatati calitatea actului medical, monitorizam cu multa atentie rezultatele tuturor interventiilor chirurgicale pe care le efectuam. Fiecare chirurg documenteza intr-o baza de date rezultatul fiecarei proceduri chirurgicale pentru fiecare pacient in parte. Informatiile sunt analizate si comparate cu standardele de ingrijire a pacientilor cu afectiuni colorectale.

Scopul este de a ne asigura ca in cadrul centrului, procedurile chirurgicale se desfasoara protocolar, conform recomandarilor societatilor nationale si internationale, astfel incat fiecare chirurg care face un anumit tip de operatie sa ajunga la acelasi rezultat, cu o rata scazuta de complicatii, recidiva si reinterventii.

Rata de complicatii este de 10% prin chirurgie deschisa, 1-2% prin chirurgie moderna, laparoscopica si ajunge la 0.1% daca esti operat in Centrul de Excelenta in Chirurgia Colorectala.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.