Program Diaspora - Mai aproape de acasă

Dacă întâmpini probleme cu adaptarea la nouă cultură, adaptarea la noul mediu de viață, la noul mediu profesional atunci acest program este pentru tine.

De ce am creat acest program?

Frecvența crescută a cazurilor de inadaptare a celor care au plecat din țară la noua cultură, la noul loc de muncă, a persoanelor care au dorit un trai mai bun în alte țări a dus la o concentrare pe problematicile apărute în acest context.

Preț program Diaspora - Mai aproape de acasă: 2.700 RON.

Acest program îți este potrivit dacă simti/manifesti:

  • Întâmpini probleme cu adaptarea la noua cultură, adaptarea la noul mediu de viață, la noul mediu profesional.
  • Relaționarea interpersonală, așa cum o aveai în țară, nu o mai regasești în noul loc.
  • Nu reușești să gestionezi dorul de familia ramasă în țară și de prieteni.

Plan de ședințe

Ședința 1

În această ședință ne vom cunoaște, vom identifica problemele cu care te confrunți în noua țară de reședință (ex. necunoașterea sau nivelul scăzut de cunoaștere a limbii și a culturii noii țări de reședință, sentimentul de singurătate generat de depărtarea de familie și de prieteni, îngrijorarea că nu se vor putea adapta la cerințele societății, îngrijorări legate de noul loc de muncă – sarcini, colegi, șefi etc.).

De asemenea, vom stabili obiectivele terapiei (gestionarea emoțiilor generate de depărtarea de familie și prieteni, învățarea limbii, înțelegerea problemelor generate de diferențele culturale, adaptarea la noul loc de muncă și comunitate).

Ședința 2

În această ședință vei învăța să faci distincția dintre diversele stări afective generate de probleme și să le accepți. Totodată, vei identifica gândurile tale negative legate de problemele din listă. Apoi, vei învăța să faci legătura dintre gândurile negative automate, emoții și comportamente.

Ședința 3

Controlul stărilor afective negative prin exersarea și învățarea diverselor tehnici utilizate. De asemenea, vei învața tehnici de relaxare.

Ședința 4

Învățare de tehnici de combatere a gândurilor negative automate și exersarea tehnicilor de relaxare.

Ședința 5

Combaterea izolării prin crearea rețelei de suport social.

Ședința 6

Formarea unor abilități de rezolvare a problemelor de viață (adaptarea la noul mod de viață, la noua cultură, la noul mediu profesional).

Tehnici comportamentale: verificarea convingerilor.

Ședința 7

Optimizarea deprinderilor de comunicare.

Formarea unor abilități de rezolvare a problemelor de viață (adaptarea la noul mod de viață, la noua cultură, la noul mediu profesional). Tehnici comportamentale: verificarea convingerilor.

Ședința 8

Cresterea stimei de sine. Diagrama stimei de sine.

Învățarea unor noi modele de comportament și a unor deprinderi de a face față situațiilor.

Ședința 9

Implică consolidarea materialului învăţat, prevenirea recidivei şi o continuare a travaliului psihoterapeutic cu privire la problemele rămase (de exemplu, convingerile reziduale negative şi evitarea).

În funcție de situația cu care te confrunți se pot recomanda ședințe extra după finalizarea programului.