Informatii pentru pacienti

Incurajam pacientii sa se informeze cu atentie si din surse de incredere despre tipurile de interventii chirurgicale. Atunci cand pacientii stiu la ce sa se astepte si cum sa se pregateasca pentru o interventie chirurgicala, rezultatul interventiilor este mai bun, intrucat recuperarea este mult imbunatatita. Un pacient informat este un pacient mult mai castigat, pentru ca va avea mult mai multa incredere in procedura chirurgicala si in medicul chirurg ales.

Ghiduri pregatire pacienti

Programul pacientului metabolic

Fiecare pacient al Centrului de excelenta in chirurgia obezitatii intra intr-un amplu program de evaluare si monitorizare. Programul cuprinde 5 etape, incepand cu evaluarea starii de sanatate, participarea la seminarul de obezitate, realizarea interventiei chirurgicale, monitorizarea postoperatorie si planul de nutritie, monitorizat constant de specialistii nostri.

Afla mai multe

Calculator indice masa corporala

Un indice de masa corporala (BMI) mai mare de 30 creste foarte mult riscul de complicatii si afectiuni metabolice, dintre care cele mai grave sunt diabetul zaharat si bolile cardiovasculare. Bineinteles, acest risc este influentat si de circumferinta taliei. O circumferinta a taliei peste 88 cm (la femei) si 102 cm (la barbati), inseamna ca te incadrezi in cea mai severa clasa de risc pentru a dezvolta sindrom metabolic.

Calculeaza BMI

Performante medicale

Surse folosite:
https://rezidentiat.ms.ro/curricule/chirurgie_generala.pdf
http://med.stanford.edu/gensurg.html
https://www.memorial.com.tr/en/departments/general-surgery/
https://www.uwsurgery.org/divisions/general-surgery/
https://www.westchestermedicalcenter.org/general-surgery
https://www.healthcareers.nhs.uk/explore-roles/doctors/roles-doctors/surgery/general-surgery
https://www.facs.org/education/resources/residency-search/specialties/general
https://www.verywellhealth.com/what-is-general-surgery-3157083
https://mayoclinichealthsystem.org/locations/mankato/services-and-treatments/surgery/conditions-procedures