Tesut musculoscheletal

Regina Maria a dezvoltat intr-o maniera etica, un sistem eficient pentru furnizarea si distribuția țesutului musculoscheletal. Prin parteneriate cu bănci de tesut musculoscheletal dar si cu centre de transplant, depunem toate eforturile pentru ca țesutul sa fie disponibil pacientilor care au nevoie de o interventie chirurgicala de transplant pentru imbunatatirea calitatii vietii. 

Tesutul musculoscheletal destinat transplantului include tesuturi tip os, cartilaj, tendon,ligament.

Tesuturile donate sunt prelevate, prelucrate/ procesate, testate si conservate/ stocate conform standardelor si directivelor europene in vigoare in banci de tesut externe - banci de provenienta.

Tehnicile avansate de conservare și sistemul de monitorizare garantează că țesutul este de cea mai înaltă calitate și gata de a fi utilizat pentru transplant. Tesutul musculoscheletal poate fi sub forma de grefe liofilizate, pudra, granule, chipsuri, blocuri, segmente osoase, etc.

Grefele de tesut destinate medicinei regenerative pentru recuperarea functiilor biologice, structurale si functionale ale tesuturilor lezate sunt  utilizate in:

  • Ortopedie - revizia artroplastiei de genunchi, revizia artroplastiei de șold, coxartroze cu defect acetabular mare, rupturi complexe ligamentare la nivelul genunchiului, reconstrucții ligamentare multiple, tumori osoase, boli degenerative,  defecte osoase post traumatice, transplant de menisc, transplant de cartilaj, etc. 
  • Neurochirurgie - interventii chirugicale la nivelul coloanei vertebrale
  • Stomatalogie – chirurgia maxilo faciala