Silvia Dumitru

Silvia Dumitru (n. 1989) a fost redactor, jurnalist, analist, copywriter și scenarist. Elevă a scriitorului Constantin Stan, sub îndrumarea căruia a fost admisă cu bursă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în cadrul Universității București. Cursantă a “Atelierului de scriere creativă” susținut de poetul Florin Iaru (2020). Scrieri publicate (2011-prezent) în Revista Academia Cațavencu, Revista Kamikaze, Think Outside the Box, PLM, The Chronicle, Museum of Intimacy, Decât o Revistă.

Fostă bloggeriță și semi maratonistă. Pasionată de rock'n'roll, Asia și Harry Potter. Călătoare înrăită - a văzut 31 de țări din toată lumea. Mereu dornică să facă mai mult: a început două romane și o carte de copii - pe care le-a șters pentru că nu i-au mai plăcut. Apoi s-a apucat iar.

Ca subiecte abordate, a scris despre tot ce mișcă – de la moartea bunicilor, nunți la cort pe străzile din Crângașiul anilor 90, second hand-uri și dive de Dorobanți, știri și emisiuni de televiziune, până la drone în agricultură, festivaluri de muzica, logistică și inteligență artificială, propria operație pe cord deschis, artă, spitale și parfumuri, când tot ce voia era să scrie o carte. 

În prezent, lucrează de acasă, ca freelancer în creație, branding și comunicare. Mai presus de toate, foarte ocupatǎ să fie o mamă “suficient de bună” pentru fetița ei.