Spitalul Euroclinic implineste 15 ani de activitate, perioada in care s-au accesat peste 3 milioane de servicii medicale

Euroclinic este primul spital privat din Bucuresti, iar in ultimii ani s-a remarcat la nivel national drept unul dintre cele mai importante centre dedicate sanatatii femeilor

Spitalul Euroclinic, prima unitate medicala privata din Romania, implineste 15 ani de activitate, definita de performanta medicala la standarde internationale. Spitalul, care de 10 ani face parte din Reteaua de sanatate REGINA MARIA, este specializat in chirurgie minim-invaziva video-asistata pentru cazuri complexe si concureaza cu clinici de top din strainatate datorita calitatii actului medical. In ultimii ani, s-a dezvoltat ca un important centru dedicat sanatatii femeilor, fapt confirmat si de cele doua acreditari internationale detinute.

In ultimii 10 ani, de cand face parte din Reteaua REGINA MARIA, Spitalul Euroclinic a tratat peste 340.000 de pacienti, echipa medicala efectuand peste 26.000 de interventii chirurgicale si 2,8 milioane de servicii si investigatii medicale.

”De 15 ani, Spitalul Euroclinic este un etalon al serviciilor medicale la cel mai inalt nivel. Cele doua acreditari internationale obtinute reflecta implicarea si devotamentul echipelor medicale, precum si calitatea si siguranta ingrijirii. Euroclinic are o echipa unita si extrem de performanta, care a facut ca renumele acestui spital – un pionier al medicinei private din Bucuresti si din tara, sa creasca de la an la an.”, afirma Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate REGINA MARIA.

Primul si singurul Centru de Excelenta in tratamentul afectiunilor mamare din Romania

Calitatea serviciilor, expertiza medicala si standardele extrem de inalte sunt sustinute de cele doua Centre de Excelenta acreditate international de SRC (Surgical Review Corporation) din SUA. In Spitalul Euroclinic se afla primul si singurul Centru de Excelenta in tratamentul afectiunilor mamare din Romania. Acreditarea reprezinta o recunoastere a eforturilor depuse de echipa medicala multidisciplinara pentru a oferi ingrijire de calitate, in conditii de siguranta, femeilor afectate de cancerul de san sau de alte afectiuni ale sanului.

Cancere genitale feminine, operate laparoscopic 3D, in Centrul de Excelenta in chirurgia ginecologica minim-invaziva

In Centrul de Excelenta in chirurgia ginecologica minim-invaziva, medicii opereaza laparoscopic 3D toate formele de cancer genital feminin in stadii incipiente: cancer de col uterin, cancer de endometru, cancer ovarian si cancer de trompe uterine. Datorita prof. univ. dr. Petre Bratila, chirurg de excelenta in ginecologia minim-invaziva, chirurgia conservativa a cancerului de col uterin a fost adusa pentru prima data si in Romania.

Spitalul Euroclinic este singurul spital privat din tara noastra unde se realizeaza tratamentul conservator al cancerului de col uterin. Profesorul Bratila a realizat cu succes in Spitalul Euroclinic 75 de astfel de operatii, dintr-un total de numai 1.600 de interventii de acest tip realizate la nivel mondial.

”Alaturi de echipele medicale extraordinare din Euroclinic, am pus intotdeauna pe primul plan interesul pacientului si am cautat constant cele mai eficiente si sigure tratamente pentru cei care ne trec pragul. Astfel, am marcat o serie de premiere pentru Romania, iar tratamentele si interventiile noastre inovatoare dedicate sanatatii femeilor au avut rezultate spectaculoase si sunt recunoscute la nivel international.
Obiectivul nostru este de a continua sa facem performanta medicala la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, unind in jurul nostru cele mai bune echipe medicale.”, spune prof. univ. dr. Petre Bratila, director medical al Spitalului Euroclinic si chirurg de excelenta in ginecologia minim-invaziva.

Interventii laparoscopice de chirurgie digestiva si colorectala, prin cele mai moderne tehnici interventionale

Prin utilizarea unor tehnici chirurgicale ultramoderne, chirurgii din Spitalul Euroclinic realizeaza interventii minim-invazive laparoscopice si in chirurgia digestiva si colorectala. Astfel, in sectia Chirurgie generala, condusa de dr. Bogdan Barta, chirurgul cu cea mai mare experienta in laparoscopia prin incizie unica ombilicala (SILS), pacientii pot accesa diferite proceduri, precum: interventii SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery - operatia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic), interventii laparoscopice 3D, tehnica TAMIS (Transanal Minima Invasive Surgery) in chirurgia colorectala sau procedeul TEP (extraperitoneal) in chirurgia herniei. Tehnicile chirurgicale moderne laparoscopice aduc numeroase avantaje pentru pacient: recuperare extrem de rapida, reducerea cicatricilor, riscuri intraoperatorii mult reduse si disconfort minim, externarea pacientului facandu-se rapid.

Doua comisii multidisciplinare (Tumor Board) se reunesc in fiecare saptamana pentru a discuta si evalua situatia particulara a fiecarui pacient oncologic, eliberand un raport cu recomandarile si optiunea terapeutica optima personalizata.

Performanta medicala in Spitalul Euroclinic inseamna:

  • 2,8 milioane de servicii si investigatii medicale (efectuate in ultimii 10 ani)
  • Peste 340.000 de pacienti unici;
  • 30.000 de pacienti internati (in 15 ani)
  • Peste 26.000 de interventii chirurgicale (efectuate in ultimii 10 ani)
  • 500 de pacienti consultati intr-o singura zi;
  • Cel mai varstnic pacient are 98 de ani;
  • Gradul de satisfactie al pacientilor depaseste 98%
  • 22 de operatii efectuate intr-o singura zi;