Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu premiat la Gala Medica 2014

Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu premiat la Gala Medica 2014

Pentru al saselea an consecutiv, Colegiul Medicilor din Romania recunoaste si premiaza in cadrul festivitatii Gala Medica medici care prin efortul lor dovedesc ca si in Romania se poate face cu daruire medicina moderna, de calitate.

Suntem mandri ca Dl. Dr. Vlad Predescu a fost distins cu premiul juriului pentru Categoria „Lideri de maine” acordat pentru profesionalismul, experienta de exceptie si efectuarea in premiera a unei proceduri inovatoare ortopedice.

"Este important sa putem oferi pacientilor nostri cele mai avansate tehnci operatorii, deoarece rezultatele acestora, in termeni de beneficii, sunt impresionante.”- ne-a spus Dr. Vlad Predescu. „Pacientii nu mai trebuie sa accepte ireversibilitatea unor leziuni articulare ca pe un fapt al vietii. Astazi, de exemplu, medicina regenerativa a cartilajului este o solutie inovatoare in cazul leziunilor de cartilaj. Ea are potentialul de a vindeca leziunea condrala intr-un stadiu incipient, ceea ce va schimba cursul unei boli cronice si va stopa evolutia catre distrugerea articulatiei. Iar pe termen lung, se va reduce nevoia practicarii unor interventii mai radicale, cum sunt cele de protezare articulara. Iar in cazul pacientilor care au ajuns in acest stadiu, putem folosi o tehnica operatorie noua - proteza personalizata de genunchi, care ne permite sa analizam preoperator anatomia genunchiului pacientului si sa pregatim extrem de amanuntit  timpii operatori. Se reduc astfel complicatiile, durerea este minima, iar recuperarea rapida.”- a concluzionat Dr. Predescu.

Dl. Dr. Vlad Predescu este Medic Primar Ortopedie-Traumatologie si Seful Sectiei de Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Euroclinic:

  • Este unul  dintre primii chirurgi din Europa care a efectuat o tehnica inovatoare de protezare personalizata a genunchiului
  • Este unul dintre putinii medici din Romania care efectueaza o tehnica moderna de regenerare a cartilajului folosind celule stem (tehnica AMIC - Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis)
  • Este considerat o autoritate la nivel european in domeniul chirurgiei artroscopice fiind ales membru in Comitetul de integrare la nivelul Europei de Est al European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy
  • Este invitat ca lector si instructor la cursuri si demonstratii live pentru specialistii ortopezi desfasurate in tara si strainatate
  • Este membru al Academiei Americane de Ortopedie si al Societatii Europene de Chirurgie a Genunchiului si Medicina Sportiva
  • S-a specializat in artroscopie si  artroplastia cu proteza totala de sold si genunchi la Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, considerat al doilea cel mai bun spital de ortopedie din SUA. A continuat pregatirea in clinici de prestigiu din Germania, Austria, Anglia, SUA, Belgia, Franta si Romania.

TextDr. Ileana Andreescu, Senior Medical Marketing Manager