RMN ultraperformant in policlinica Floreasca

RMN ultraperformant in policlinica Floreasca

In cadrul policlinicii Floreasca a fost inaugurat un nou centru de imagistica in parteneriat cu Affidea Romania, unde pacientii au acces la servicii medicale complete, la cel mai înalt nivel, o echipă medicală de top și aparatură de diagnostic imagistic de ultimă generație.

Prin deschiderea acestui centru de imagistică în incinta policlinicii şi prin proximitatea Spitalului Euroclinic, Floreasca devine astfel cel de-al doilea campus medical Regina Maria din Bucureşti, pe lângă cel din Băneasa, și al cincilea din țară.

RMN-ul inovator care reduce timpul de examinare și creează un ambient plăcut

Noul centru de imagistica este dotat cu un echipament inovator de Rezonanță Magnetică Nucleară de 1,5 Tesla, la care se vor putea efectua atât examinări de rutină, cât și aplicații clinice avansate. În plus, funcția „Ambient Experience” creează un mediu de examinare prietenos prin integrarea iluminatului dinamic, a sunetelor și a proiecțiilor, care le permit pacienților să își personalizeze singuri camera de examinare și să se bucure de o atmosferă calmă și relaxantă.

Noul aparat RMN din cadrul policlinicii Floreasca a fost proiectat ținându-se cont de diversele nevoi ale pacienților, indiferent de vârstă sau condiție fizică, astfel încât aceștia să se poată simți comod pe durata investigației medicale. De asemenea, suportul pentru pacient permite și persoanelor cu o greutate de până la 250 kg să fie poziţionate şi ridicate confortabil. Totodată, înălţimea mesei pe care va sta pacientul în timpul investigației poate fi redusă rapid, oferind acces pentru pacienţii cu afecţiuni grave sau care nu pot fi trataţi în regim ambulatoriu.

Prin tehnologia de care dispune, sistemul RMN de 1,5 Tesla se diferențiază de alte sisteme de acest tip disponibile în România prin simplificarea şi accelerarea configurării scanării, optimizând considerabil timpul de examinare și oferind o experiență confortabilă pacientului.

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria operează la nivel național cu cinci centre de imagistică proprii în Bucureşti, Braşov şi Bacău, parteneriatul cu Affidea fiind primul de acest gen pe zona de servicii de diagnostic imagistic de înaltă performanță şi medicină nucleară.