Reteaua REGINA MARIA a finalizat achizitia integrala a celui mai mare centru medical privat din Baia Mare, Clinica Somesan

Reteaua REGINA MARIA a finalizat achizitia integrala a celui mai mare centru medical privat din Baia Mare, Clinica Somesan

Bucuresti, 12 august 2019 – Reteaua de sanatate REGINA MARIA continua expansiunea la nivel national cu achizitia Clinicii Somesan din Baia Mare. Cu aceasta ocazie, REGINA MARIA adauga judetul Maramures pe harta Retelei, ajungand astfel la 19 judete in care este prezenta prin locatii proprii.

Clinica Somesan a fost inaugurata in 2013, iar pana in prezent a ajuns cel mai mare jucator privat din Baia Mare si imprejurimi. Centrul medical ofera servicii integrate, cuprinzand ambulatoriu, imagistica, laborator si spitalizare. Dimensiunea generoasa, de 3.000 metri patrati, organizata pe sase niveluri (subsol, parter si patru etaje), gazduieste 20 cabinete in ambulatoriu, 26 paturi in regim de spitalizare de zi si continua, laboratorul de analize medicale si departamentul de imagistica.

„Unul dintre obiectivele noastre este sa asiguram accesul la servicii medicale moderne unui numar tot mai mare de pacienti, la nivel national. Achizitia celui mai important furnizor privat de servicii medicale din Baia Mare marcheaza un pas important pentru noi, prin care intram intr-un nou judet din Romania si ne asiguram astfel o prezenta extrem de puternica in principalele regiuni ale tarii.

Ca de fiecare data, vrem sa avem alaturi parteneri cu aceleasi valori si standarde de calitate, care pun pe primul loc confortul si siguranta pacientilor si calitatea actului medical. Clinica Somesan este un astfel de partener, impreuna cu care vom continua sa dezvoltam infrastructura medicala pentru pacientii din Maramures.”, a precizat Fady Chreih, CEO REGINA MARIA.

Serviciile medicale disponibile in cadrul ambulatoriului clinicii si al sectiilor din spital acopera specialitatile gastroenterologie, ginecologie, medicina interna, pneumologie, cardiologie, urologie, dermatologie, endocrinologie, hematologie, nefrologie, neurologie, oftalmologie, ORL, ortopedie, pediatrie, psihologie si psihiatrie, reumatologie, stomatologie si chirurgie (generala, pediatrica, plastica, toracica si vasculara). Departamentul de imagistica al centrului medical este dotat cu RMN, CT, DEXA, RX, mamograf si ecograf. Tehnologia utilizata este digitala, de mare performanta, permitand manipulari complexe ale aparatelor, cu impact direct asupra acuratetei diagnosticelor.

”Am pus bazele primului spital privat de anvergura din Baia Mare, sesizand necesitatea acoperirii unor servicii medicale care pana atunci erau deficitare in aceasta zona. Apoi, investind in mod constant in dotari de ultima generatie, dar si in personalul medical propriu si in colaborarea cu medici de prestigiu din diferite centre universitare, am devenit o destinatie de incredere pentru pacientii din regiune. Credem ca maramuresenii merita si au dreptul sa beneficieze de servicii medicale moderne si sigure. Tocmai de aceea, eu impreuna cu intreaga echipa vom continua sa dezvoltam clinica si sa investim in calitatea actului medical, alaturi de un partener puternic, cu experienta nationala, cum este REGINA MARIA”, a declarat Dr. Alexandru Somesan, Manager General al Clinicii Somesan

Clinica Somesan a a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de peste 15 milioane de lei. Echipa centrului medical numara peste 200 de angajati si colaboratori.

In aceasta tranzactie REGINA MARIA a fost asistata de o echipa de avocati de la casa de avocatura RTPR Allen&Overy si de Ernst&Young pentru aspecte financiare.

Asociatii Clinicii Somesan au fost asistati in tranzactie de dl. Florin Cerna si de dl. Andrei Bichescu de la BrinkThink Management pentru aspecte financiare si strategice, iar pentru aspecte de ordin juridic de casa de avocatura Petrea & Asociatii.

Reteaua REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din Romania care a preluat in totalitate si a integrat cu succes peste 30 de business-uri, ajungand in acest moment la o prezenta nationala in 19 judete. Expansiunea retelei de sanatate urmeaza o ampla strategie de leadership in calitatea actului medical si siguranta pacientilor, cu investitii continue in atingerea si mentinerea unui standard de excelenta in serviciile medicale.