Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA aniversează 5000 de nașteri

REGINA MARIA Rețeaua privată de sănătate, aniversează a 5000 naștere. Bogdan Ştefan este copilul care a adus bucurie atât părinţilor săi cât şi întregii echipe REGINA MARIA. Născut prin naştere naturală, Bogdan Ştefan a avut la naştere 4.030 grame şi 53 de centimetri.

Echipa care a ajutat la venirea pe lume a copilului este formată din Dr. Romila Marius, medic specialist Obstetrică - Ginecologie şi Dr. Iordan Catalina medic specialist neonatologie.

Suntem primii care am adus conceptul de maternitate privată în România și singura maternitate privată din Bucureşti care oferă servicii de naştere în apă. Totodată, la noi s-a născut primul copil într-un spital privat în România. Mulțumesc celor 5000 de familii care au avut încredere în noia declarat Dr. Wargha Enayati, Director General REGINA MARIA, Rețeaua privată de sănătate. „Mulțumesc celor 220 medici ginecologi din cele trei maternităţi care au fost şi sunt alături de noi. De asemenea, suntem încântați că avem în momentul de faţă cea mai experimentată echipă de anestezişti şi neonatologi care fac posibilă acceptarea cazuisticii complexe. Dacă mă uit în spate, constat că avem 3 maternităţi, 5000 de nașteri şi o echipă medicală care a construit un sistem medical privat ce gestionează atât sarcini normale cât şi sarcini patologice, copii născuți la termen dar şi copii prematuri de la 31 de săptămânia adăugat Dr. Wargha Enayati.

În cadrul REGINA MARIA, Rețeaua privată de sănătate, dintre bebeluşii speciali ale căror afecţiuni au fost gestionate în maternitate pot fi amintite:

  • 53 perechi de gemeni (sarcini gemelare cu VG 31-38 săptămâni)
  • 85 nou-născuți prematuri (de la 31 la 36 de săptămâni)
  • Datorită screening-ului metabolic neonatal pentru depistarea bolilor metabolice şi hormonale congenitale, au fost diagnosticate 2 cazuri de hipotiroidism congenital şi o formă uşoară de galactozemie (Duarte II) aflate în prezent în tratament substitutiv hormonal sau dietă specială, cu evoluţie bună
  • Gestionarea cu succes a diferitor afecţiuni precum: pneumonii congenitale, hipertensiune pulmonară, disfuncţii respiratorii şi cardiovasculare
  • Cazuri complexe de terapie intensivă neonatală.

În cadrul rețelei private de sănătate REGINA MARIA, serviciile de maternitate sunt asigurate prin cele trei entități: Spital de obstetrică și ginecologie București, Maternitatea din cadrul Campusului Medical Brașov și Maternitatea din cadrul Spitalului Euroclinic.

DESPRE REGINA MARIA, Rețeaua privată de sănătate

REGINA MARIA este cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, cu peste 1000 de medici permanenţi şi colaboratori în cele șase spitale şi 18 policlinici prezente în Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa şi Bacău. Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA oferă servicii de: laborator, prin Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA, imagistică, spital, Policlinica pentru copii, maternitate, şi, prin Banca Centrala de Celule Stem, recoltare, procesare si stocare de celule stem. Numai anul trecut, aici au venit pe lume 2540 de bebeluși, dintre care nașteri gemelare şi copii născuți prematur.