Reteaua de sanatate REGINA MARIA sustine prima conferinta Dr. Oz in Romania

Articol de Dr. Mohamad Dimassi
Reteaua de sanatate REGINA MARIA sustine prima conferinta Dr. Oz in Romania

 

Sanatatea inseamna in primul rand educatie! Pentru ca si noi punem accent pe importanta educatiei in sanatate, sprijinim evenimentul “Take your life to the next level”, sustinut in premiera la Bucuresti de renumitul medic american Dr. Oz.

Dr. Oz isi asculta pacientii si invata din experientele lor

Dr. Oz crede foarte mult in puterea comunicarii medic-pacient si promoveaza o comunicare cat mai simpla, lejera si la obiect. Vorbeste pe intelesul pacientilor sai intr-un mod in care foarte putini medici reusesc sa o faca. Tocmai de aceea este si foarte popular. Spune despre pacientii sai ca sunt printre profesorii sai cei mai buni: “m-au invatat cum sa comunic clar si cum sa traiesc mai sanatos”.

Prin intermediul talk-show-ului sau “The Dr. Oz Show” abordeaza probleme de sanatate obisnuite, combinand informatiile medicale stiintifice cu sfaturile de lifestyle, alimentatie si miscare. Le vorbeste americanilor, si acum si romanilor, despre probleme de sanatate pe care multi le considera subiecte tabu, greu de impartasit.

In opinia medicului american, cunoasterea nu duce neaparat la o schimbare, ci capacitatea de a intelege ce se intampla cu propriul corp. “Daca iti spun ca anul trecut un million de oameni au suferit un infarct de miocard, nu te va interesa decat daca te numeri printre cei un milion de oameni afectati. Dar, daca iti arat o imagine a unei artere si poti vedea acum se rupe placa aterosclerotica, infarctul nu mai este o notiune abstracta, ci o poveste adevarata. In acest fel, vei fi mult mai implicat in a avea grija de propria inima, pentru a nu deveni parte din statistica”, explica Dr. Oz.

Dr. Mehmet Cengiz Oz este chirurg cardiovascular, jurnalist si gazda propriului talk-show – “The Dr. Oz Show”. Este considerat una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume (Time Magazine), a publicat peste 400 de tratate, lucrari de specialitate si carti medicale, iar sfaturile sale au ajutat sute de mii de oameni sa-si tina sub control propria sanatate.

Evenimentul “Take your life to the next level” are loc pe scena Salii Palatului din Bucuresti, pe 25 mai 2016.