Reteaua de sanatate Regina Maria si companiile din Romania aduc vaccinarea mai aproape de angajati

Peste 100.000 de vaccinari in centrele proprii Regina Maria si o ampla campanie derulata la sediul companiilor din Romania. Peste 50.000 de angajati pot beneficia de vaccinul impotriva COVID-19.

Bucuresti, 20 mai 2021 – Reteaua de sanatate Regina Maria s-a implicat activ in campania nationala de vaccinare, inca din luna ianuarie, atat prin imunizarea propriilor angajati (personal medical si non medical), cat si prin punerea la dispozitia autoritatilor a 30 de fluxuri de vaccinare aflate in centrele proprii Regina Maria din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Sibiu, dar si la sediul unora dintre cele mai mari companii din Romania.  

Centrele de vaccinare Regina Maria functioneaza 12 ore pe zi si au o capacitate totala de peste 2.000 de pacienti vaccinati zilnic. Pana in prezent, echipele Regina Maria au efectuat peste 100.000 de vaccinari.

Investitia totala pana in acest moment este de peste 1 milion de lei si consta in amenajarea spatiilor, asigurarea personalului medical implicat si a materialelor folosite in acest proces.

„Dupa un an 2020 in care am fost primii in testarea PCR la nivel national, implicarea in campania nationala de vaccinare a venit firesc. Ne dorim sa fim parte din solutie intotdeauna si sa fim alaturi de comunitatile din care facem parte. Numarul mare de vaccinari din locatiile noastre arata efortul operational si financiar semnificativ sustinut de noi. Cu totii ne dorim sa punem punct pandemiei si cred ca doar impreuna, prin responsabilitate si solidaritate, putem face asta.”, declara Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate Regina Maria.  

Reteaua Regina Maria deruleaza ample campanii de imunizare pentru angajatii unora dintre cele mai mari companii din Romania, prin centre dedicate acestora, dar si la sediul organizatiilor. Peste 50.000 de angajati din judete precum Bucuresti, Cluj, Brasov, Sibiu, Iasi, Timisoara, Tulcea si Dambovita pot beneficia astfel de vaccinare gratuita.

La inceputul lunii mai, Regina Maria a deschis primul centru de vaccinare dedicat abonatilor din Bucuresti in Policlinica Aviatiei. Companiile care doresc sa isi imunizeze angajatii impotriva COVID-19 beneficiaza de sprijin complet, de la inscrierea in platforma si pana la vaccinarea propriu-zisa. Peste 1.400 de doze Pfizer sunt disponibile saptamanal in centrul dedicat.

De asemenea, in parteneriat cu Continental Sibiu si autoritatile locale din oras, Regina Maria ofera servicii de vaccinare in centrul deschis in luna martie pe platforma fabricii. Pana in prezent, Regina Maria a efectuat peste 11.000 de vaccinari, in beneficiul sibienilor, inclusiv angajati Continental.

„Solidaritatea este una dintre valorile companiei noastre. Inca de la inceputul pandemiei am sprijinit orasul in lupta impotriva raspandirii COVID-19 si ma bucur ca am gasit in Regina Maria partenerul de care aveam nevoie pentru a proteja sanatatea angajatilor nostri. Impreuna am infiintat un centru de testare RT-PCR si Test Rapid, o clinica on site in incinta fabricii din Sibiu, dar si acest centru public de vaccinare, care le ofera atat angajatilor nostri, cat si publicului larg, posibilitatea de a se imuniza. Valorile noastre aduc astfel inca o data valoare adaugata comunitatii din care facem parte.”, a explicat Lacramioara Daraban, director de Resurse Umane Continental Sibiu.

Printre marii angajatori alaturi de care Regina Maria s-a implicat in campania de vaccinare impotriva COVID-19 se numara Arctic, Bosch, De’Longhi, Stabilus Romania, Vitesco Technologies, Premium Aerotec sau Santierul Vard Tulcea.

In perioada urmatoare, Reteaua de sanatate va deschide noi fluxuri de vaccinare care vor deservi alte zeci de mii de angajati din tara.