Reteaua de sanatate REGINA MARIA anunta preluarea Centrului Medical Helios din Craiova

Reteaua de sanatate REGINA MARIA isi continua dezvoltarea la nivel national prin preluarea Centrului Medical Helios din Craiova, oras in care REGINA MARIA mai are o policlinica si un laborator proprii, deschise in anul 2014. Centrul Medical Helios a fost fondat in anul 1999 si este una dintre cele mai cunoscute unitati medicale private din Craiova, avand o contributie semnificativa la dezvoltarea sistemului medical local.

Continuam seria de achizitii importante, demarate inca de la inceputul anului, cu preluarea Centrului Medical Helios, numarul 1 ca notorietate din Craiova, conform studiilor de piata. Nu ne uitam la volume, ci la dealuri strategice, care ne consolideaza pozitia de lider intr-o anumita regiune sau pozitia de lider pe zona de calitate. Cum in Craiova avem deja o policlinica deschisa in urma cu 2 ani, care merge foarte bine, prin preluarea Helios ne consolidam pozitia in judetul Dolj. Pentru noi a contat faptul ca fondatorii Helios au pus bazele unui centru medical puternic, care a contribuit la dezvoltarea sistemului medical pe plan local si a ridicat standardele de calitate din zona. Ne punem toata experienta si know-how-ul in slujba doljenilor pentru a dezvolta si mai mult centrul din Craiova”, a declarat Fady Chreih, Directorul General al Retelei de sanatate REGINA MARIA.

In 2015, Centrul Medical Helios a inregistrat o cifra de afaceri de peste 800 de mii de euro si are un portofoliu solid de clienti, persoane fizice, dar si juridice, catre acestia din urma furnizand pachete de preventie si tratament. Helios dispune deja de o gama larga de specialitati medicale ambulatorii, printre care ortopedie, fizioterapie, nutritie, ginecologie, oftalmologie, neurologie, ORL, pediatrie, cardiologie. De asemenea, centrul ofera servicii de spitalizare de zi si continua, dispunand de propriul bloc operator.

”Helios s-a nascut din dorinta de a oferi craiovenilor acces la servicii medicale moderne, care sa acopere cat mai multe domenii si specialitati medicale. De la infiintare si pana in prezent, am cautat sa ne dezvoltam in permanenta si sa raspundem nevoilor pacientilor nostri, adaugand mereu noi servicii. Intrarea in Reteaua REGINA MARIA a venit ca un pas firesc in evolutia Helios – un pas care ne va sustine in dezvoltarea ulterioara a clinicii noastre si care va aduce atat medicilor, cat si pacientilor nostri experienta si oportunitatile unei retele nationale. REGINA MARIA inseamna facilitarea accesului pacientilor craioveni la specialisti din alte orase, implicit, la second opinion, iar pentru medici – un sistem de colaborare si training care va sustine un nivel inalt de performanta medicala.”, afirma dr. Angela Camenita, director general al Centrului Medical Helios.

REGINA MARIA va continua investitiile in sectorul medical din Craiova, prin extinderea gamei de servicii ale centrului Helios, si va deschide in 2016, ca parte a clinicii, un centru performant de imagistica. Doar investitia in centrul de imagistica se ridica la 1 milion de euro, iar „vedeta” centrului va fi un RMN de ultima generatie, Magnetom Essenza 1.5 T, recunoscut pentru viteza de scanare si reducerea timpului de examinare.

Echipamentul ofera o scanare completa a corpului uman si examinari de mare acoperire, cum ar fi „whole CNS” (intreaga regiune cap-gat-coloana sau abdomen-pelvis), nefiind necesara repozitionarea pacientului in cazul unor examinari multiple. In plus, acest RMN ofera o calitate excelenta a imaginii, fiind potrivit atat pentru examinari de rutina, cat si pentru aplicatii clinice avansate. Aparatul permite si examinarea pacientilor cu o greutate de pana la 200 de kilograme.

Noi achiziții în 2016 pentru REGINA MARIA

Preluarea Centrului Medical Helios vine dupa anuntul altor investitii importante, precum preluarea Spitalului Ponderas, din Bucuresti si anuntul dezvoltarii unui spital generalist cu servicii integrate din Cluj, cea mai mare investitie a Retelei de sanatate REGINA MARIA din afara Bucurestiului. In perioada urmatoare, REGINA MARIA va continua planul de dezvoltare la nivel regional.