Reteaua de sanatate REGINA MARIA activeaza al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Reteaua de sanatate REGINA MARIA activeaza al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Laboratorul Genetic Center din Cluj completeza capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19 pana la 860 de teste/zi

 

Bucuresti, 3 aprilie 2020. Actionand rapid si flexibil ca raspuns la nevoia in crestere de prelucrare rapida a testelor pentru depistarea infectiei cu COVID-19, in deplin acord cu masurile si protocoalele impuse catre autoritati, REGINA MARIA si-a extins capacitatea de prelucrare a testelor RT PCR pentru COVID-19 la nivel national. In plus fata de Laboratorul Central si laboratorul Genetic Center din Bucuresti, REGINA MARIA a implicat un al treilea  laborator - Genetic Center din Cluj - in procesarea acestor teste. Astfel, capacitatea totala a Retelei ajunge la 860 de teste/ zi, cu ajutorul celor 16 specialisti de laborator, deservind institutii si spitale publice din mai multe judete ale tarii.

”Este datoria noastra sa ne implicam toate resursele, toate laboratoarele dotate cu aparatura speciala de biologie moleculara din Retea, pentru a acoperi necesarul de testare la nivel national. Clujul e un punct strategic regional, iar activarea laboratorului Genetic Center din oras va permite preluarea unei cereri locale mari si scaderea presiunii resimtita de autoritatile publice.”, completeaza Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate REGINA MARIA.

In laboratorul Genetic Center din Cluj se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, 24/24, timp de 5 zile pe saptamana, iar sambata si duminica timp de 12 ore pe zi.

Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizeaza la solicitarea institutiilor si a spitalelor publice, a centrelor de dializa, precum si pentru pacientii programati la interventii chirurgicale in cadrul spitalelor REGINA MARIA.