Reteaua de sanatate REGINA MARIA achizitioneaza clinica Gastro Center din Craiova si Grupul Laboratoarelor Biostandard din Oradea

Reteaua de sanatate REGINA MARIA continua extinderea la nivel national cu doua noi achizitii importante din punct de vedere al portofoliului de servicii, al specialitatilor medicale oferite si a pozitiei geografice, depasind pragul de 30 de achizitii realizate si integrate pe plan local.

Prin preluarea clinicii Gastro Center din Craiova si a retelei de laboratoare Biostandard, cu unitati in Bihor si Maramures, Reteaua REGINA MARIA atinge o amprenta nationala cu locatii proprii in peste 20 de judete.

„Aceste doua achizitii au loc intr-un moment foarte potrivit in strategia de extindere a Retelei de sanatate REGINA MARIA. Vorbim de Gastro Center, un centru de excelenta care ne intareste pozitia in Craiova, punct cheie pe harta dezvoltarii noastre, si de Laboratoarele Biostandard, un reper in ceea ce inseamna analizele de laborator in zona de Nord-Vest a tarii. Primim astfel doi noi membri de valoare in comunitatea REGINA MARIA, si echipe cu experienta bogata, deopotriva practica si academica, pe care ne bazam in misiunea noastra de a oferi servicii medicale de calitate ridicata la nivel national”, a declarat Fady Chreih, CEO REGINA MARIA.

Intrarea clinicii Gastro Center, un centru regional dedicat specialitatii Gastroentorologie, in Reteaua REGINA MARIA aduce un avantaj considerabil in capacitatea de a oferi servicii de specialitate in regiunea Olteniei. REGINA MARIA este deja prezenta in Craiova prin trei locatii proprii, Centrul de Medicina Muncii, Policlinica Centrala si Policlinica Universitatii.

Clinica Gastro Center, fondata in anul 2012, este printre singurele centre din Oltenia unde sunt disponibile proceduri de endoscopie ultrasonografica (ecoendoscopie) utilizate in gastroenterologie si pneumologie. Echipa de 17 medici este dedicata specialitatilor medicale Gastroenterologie, Chirurgie/ Proctologie, Pneumologie, Cardiologie si Medicina Interna si ofera un spectru larg de proceduri de diagnosticare si tratament in gastroenterologie si hepatologie.

De asemenea, integrarea Grupului de Laboratoare Biostandard, cu un business de circa 1,5 milioane euro in 2018, in Reteaua de sanatate REGINA MARIA aduce acesteia consolidarea liniei de servicii medicale de laborator oferite in partea de nord – vest a tarii cu specialitati precum Biochimie, Hematologie, Imunologie, Microbiologie si Biologie Moleculara.

Grupul Biostandard cuprinde trei laboratoare localizate in Oradea, Baia Mare si Beius si patru puncte de recoltare, dintre care trei in Oradea si unul in Sighetul Marmatiei. In ansamblu, Grupul Laboratoarelor Biostandard, cu o echipa de peste 30 de specialisti, colaboreaza cu mai mult de 20 de clinici la nivel regional si deserveste zilnic circa 450 de pacienti.

Reteaua de sanatate REGINA MARIA continua strategia de dezvoltare organica si prin achizitii la nivel national, gestionand in ultimii ani zeci de preluari de unitati medicale si integrarea lor cu succes in ecosistemul Retelei, fiind singurul furnizor medical privat cu o asemenea expertiza in fuziuni si achizitii. Aceasta strategie presupune identificarea si integrarea de jucatori specializati, care ofera servicii medicale de o calitate superioara si constanta, si este sustinuta prin investitii solide in tehnica si extinderea portofoliului de servicii.