REGINA MARIA şi-a deschis porţile viitorilor studenţi medicinişti

Pentru 18 elevi viitori studenţi la medicină, 18 mai 2011 este o zi memorabilă, fiind ziua petrecută alături de medicii din Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA.

Job Shadow Day

Prezenţi prin programul Job Shadow Day al organizaţiei Junior Achievement România, o selecţie dintre cei mai buni elevi din clasele XI-a şi XII-a din şase licee bucureştene, au intrat pentru o zi în legătură directă cu lumea medicală. Au experimentat postura de medic care consultă, au înţeles fluxul operaţional al unei policlinici, au văzut cum funcţionează tehnologia de top a Centrului de Imagistică şi Tratament Băneasa şi modul în care se depozitează celulele stem la Banca Centrală de Celule Stem REGINA MARIA. De asemenea, vizitând Spitalul de Obstetrică Ginecologie REGINA MARIA au înţeles modul de funcţionare al maternităţii şi au fost impresionaţi de modul de lucru şi condiţii.

Compania noastră s-a implicat în acest proiect pentru a da elevilor posibilitatea de a afla ce înseamnă cu adevărat cariera în medicină pe de o parte, ce obstacole sunt de depăşit, cum se pot împlini în această meserie dar şi pentru a le arăta ca în România există servicii de sănătate la standarde occidentale.

Pentru un medic, România este cu adevărat un loc unde se poate face medicină de mare performanţă, iar faptul că sunt de 28 de ani aici, demonstrează credinţa mea în acest lucru. Este păcat ca cei tineri să nu cunoască direct toate alternativele pe care le au ca viitori medici, şi tocmai de aceea vrem să îi ajutăm pe cât posibil pe cei care au o pasiune pentru a face bine”, a spus Dr. Wargha Enayati, Director General REGINA MARIA care le-a vorbit elevilor despre ce înseamnă să fii medic şi despre oportunităţile acestui domeniu.

Grupului de elevi le-au fost împărtăşite impresii, sfaturi pentru carieră, dar şi informaţii despre activitatea medicală specifică de către medici şi manageri din companie: Dr. Simona Grigoruţă, medic primar Gastroenterologie, Doctor în ştiinţe medicale, Coordonator Medical al Centrului de Diagnostic Băneasa, Dr. Hadi Rahimian, medic primar Obstetrică- Ginecologie, Director Medical al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Regina Maria, Dr. Adina Chiriţă, medic primar Medicină Nucleară, Doctor în ştiinţe medicale, Dr. Andreea Ştefănescu, medic specialist oftalmologie, Dr. Radu Dumitrescu, medic specialist Anestezie -Terapie Intensivă şi Dr. Ileana Andreescu Medic Specialist Pneumologie şi Senior Medical Marketing Manager.

În primul şi în primul rând vreau să ştiţi că modul meu de gândire s-a modificat în bine. Mi s-a adus la cunoştinţă un sistem medical foarte bine organizat, unde medicii îşi pot face meseria cu drag. Am cunoscut oameni foarte prietenoşi, pasionaţi de ceea ce fac şi gata să te ajute oricând. Înainte credeam că doar în occident se găsesc aceste servicii, dar am rămas surprinsă în sensul bun de tot acest sistem medical numit Regina Maria”, a spus la finalul zilei Corina S., elevă în clasa a 12-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Vă invităm să citiţi mărturiile câtorva dintre participantele la eveniment.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement Romania, organizaţie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 284.000 de elevi din 2.400 de insitituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Cu o tradiţie de 14 ani în Statele Unite ale Americii şi 9 ani în România, programul eveniment Junior Achievement “Job Shadow Day” se desfăşoară anual în 11 ţări din Europa, în Statele Unite ale Americii, Canada, Hong Kong şi Japonia şi are ca scop creare unei interacţiuni între tineri şi comunitatea de afaceri locală prin promovarea unei mai bune înţelegeri a funcţionării unei companii, ce înseamnă să lucrezi într-o companie şi ce caliţăţi sunt căutate de angajatori.

Pentru detalii accesaţi www.jaromania.org şi www.jobshadow.ro