REGINA MARIA lanseaza, in premiera in Romania, un pachet de consultatii si analize post COVID pentru copii

Reteaua de sanatate continua programul gratuit de evaluare pentru adulti si cadrele medicale

Bucuresti, 4 martie 2021 – Depasirea in siguranta a pandemiei este prioritatea eforturilor Retelei de sanatate REGINA MARIA, care dezvolta solutii in timp real. Urmarind evolutia ratelor de incidenta in randul pacientilor sub 18 ani si ghidati de studiile internationale pe copii si adolescenti care au depasit fazele acute ale infectiei cu SARS-CoV-2, REGINA MARIA a conceput un pachet de monitorizare post COVID pentru pediatrie, care cuprinde servicii medicale adaptate varstei si nevoilor micilor pacienti.

Noul pachet de monitorizare a sanatatii copiilor infectati si vindecati de COVID-19 face parte din serviciile Clinicii POST COVID. Succesul programului de evaluare a sanatatii pentru adulti, dar si inceperea noului semestru scolar, au determinat cresterea solicitarilor si pe segmentul de pediatrie. Astfel, Reteaua de sanatate contribuie la cresterea nivelului de siguranta pe toate palierele demografice, la nivel national.

Odata cu redeschiderea scolilor, au revenit in atentie statisticile internationale privind infectia SARS-COV-2 la copii, ingrijorarea fiind dublata si de stirile privind raspandirea bolii in institutiile de invatamant din Romania. Studiile internationale arata ca, desi majoritatea copiilor si adolescentilor prezinta forme usoare de boala, efectele acesteia se pot manifesta pe termen lung.

„In general, copiii trec prin infectia cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime. Posibilitatea de a prezenta simptomatologie sugestiva intervine in cazul copiilor peste 10 ani, avand un risc mai mare sa dezvolte PIMS - sindrom inflamator multisistemic.” declara Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Reteaua de sanatate REGINA MARIA. „Nu exista, pana in acest moment, un protocol care sa ghideze medicii pediatri sau de familie in managementul perioadei post covid in cazul pacientilor pediatrici, motiv pentru care ne-am dorit sa venim in ajutorul parintilor cu un pachet de servicii dedicat micilor pacienti.” completeaza Nirvana Georgescu.

Pachetele de analize si consultatii post COVID-19 de pediatrie, disponibile in policlinicile REGINA MARIA din Bucuresti si din tara,  contin o serie de analize si consultatii pentru a evalua starea generala de sanatate. Testele pentru anticorpi vor detecta raspunsul imun la infectia cu COVID-19, informatie necesara pentru completarea tabloului general al starii de sanatate. Medicul pediatru, care va urmari evolutia fiecarui caz in parte, va formula recomandari in functie de rezultatele fiecarui pacient.

Monitorizarea starii de sanatate a populatiei dupa depasirea bolii este o masura extrem de importanta, actionabila in paralel cu toate masurile de preventie si tratament impotriva infectiei SARS-CoV-2, la toate categoriile de varsta sau intensitate a afectarii.