Regina Maria lanseaza, in premiera in Romania, primul Asistent Virtual care evalueaza online simptomele pacientilor

DRUID, lider de piata in solutii de AI conversational, a finalizat un nou proiect de asistenta medicala conversationala pentru Reteaua de sanatate Regina Maria, cu ajutorul Infermedica, o companie specializata in dezvoltarea de solutii de tehnologie medicala. Acesta reprezinta o inovatie pentru piata serviciilor medicale din Romania, valorificand beneficiile tehnologiei de AI conversational pentru a le oferi pacientilor romani un instrument sigur de evaluare a simptomelor medicale si de recomandare a specialitatii medicale potrivite, in functie de simptomele descrise.
 
Noul Asistent Virtual inteligent este disponibil in mod gratuit pacientilor Regina Maria pe site-ul retelei de sanatate si in aplicatia mobila si creeaza o experienta digitala excelenta pentru acestia, ghidandu-i rapid si eficient catre medicul specialist potrivit pentru o programare.

Procedura este simpla: odata ajunsi online, pacientii raspund unei liste cuprinzatoare de intrebari ce ajuta puternicul motor AI din spatele platformei conversationale sa le evalueze simptomele si factorii de risc. In urma acestei analize a simptomelor si avand la dispozitie o baza de date solida, de peste 720 de afectiuni medicale, Asistentul Virtual indruma pacientul sa faca o programare la specialitatea medicala potrivita, intr-un proces complet automatizat si digitalizat. In timp, Asistentul Virtual va imbunatati in mod semnificativ traseul pacientului, va eficientiza numarul si calitatea vizitelor medicale – medicul avand acces la simptomele descrise de pacient online, care sunt salvate automat in sistem in momentul realizarii programarii si, pe termen lung, va incuraja educatia si preventia medicala, ghidand oamenii mai precis catre un posibil diagnostic si sprijindu-i astfel sa ajunga din timp la medicul potrivit.
 
Asistentul Virtual a fost construit de echipa DRUID pornind de la API-ul Infermedica, o tehnologie care ofera acces flexibil la toate caracteristicile disponibile pe platforma cu acelasi nume. Aceasta platforma reprezinta, de fapt, un set complex de instrumente si tehnologii medicale avansate, inclusiv un motor de inferenta bazat pe inteligenta artificiala si o baza de date care contine mii de concepte medicale validate clinic. Pana acum, platforma a sustinut peste 10 milioane de controale digitale de sanatate in intreaga lume, iar acest numar va creste pe masura ce va fi utilizat in mod regulat de cei peste 5 milioane de pacienti ai Retelei Regina Maria.
 
„Suntem incantati sa ne unim inca o data fortele cu Regina Maria si sa ii asistam in implementarea unei solutii de AI conversational care revolutioneaza piata serviciilor medicale din Romania. Aceasta solutie, dezvoltata de partenerul nostru Infermedica, le permite pacientilor sa-si verifice simptomele direct pe site-ul Regina Maria si in aplicatie, fiind apoi directionati catre specialitatea medicala potrivita pentru rezolvarea problemei de sanatate identificate cu ajutorul algoritmului intern complex. Asistentul virtual reprezinta, astfel, un punct de intrare 100% digital pentru pacientii Regina Maria, oferindu-le acestora indrumari medicale informate si, per total, o experienta mai rapida si mai placuta inainte chiar de a ajunge intr-o clinica”, a mentionat Liviu Dragan, CEO DRUID.
 
„In ultimii ani, REGINA MARIA este unul dintre pionierii digitalizarii serviciilor medicale in Romania. Acum, devenim primul furnizor de servicii medicale din tara care ofera un instrument de evaluare a simptomelor bazat pe inteligenta artificiala, ajutandu-ne astfel pacientii sa-si inteleaga mai bine simptomele si indrumandu-i catre specialitatea medicala adecvata. Sunt mandru ca, alaturi de partenerii care ne-au sustinut in acest demers, REGINA MARIA a devenit cel mai digitalizat furnizor medical din Romania. Intreaga interactiune a pacientilor cu serviciile noastre poate avea loc exclusiv online: de la realizarea unei programari pana la consultatia propriu-zisa si efectuarea platii online; iar acum, adaugam acestei experiente Asistentul Virtual AI care evalueaza simptomele pacientilor prin intermediul unei baze de date de 720 de afectiuni medicale.”, a adaugat Cosmin Panaete, Business Processes Director la REGINA MARIA.

„Furnizorii de servicii medicale au asteptari ridicate de la dezvoltatorii de solutii digitale de sanatate inovatoare, stabilind standarde inalte de calitate si securitate pentru acestia. Tocmai de aceea, suntem extrem de incantati ca Regina Maria, unul dintre cei mai buni furnizori medicali din Romania, a avut incredere in parteneriatul nostru cu DRUID si a decis sa le ofere pacientilor lor functionalitatea de verificare a simptomelor. Parteneriatul nostru cu DRUID este un exemplu excelent al modului in care, unindu-ne fortele, putem sa raspundem chiar si celor mai inalte asteptari si sa cream puncte complet digitale de interactiune cu serviciile de sanatate”, a completat Piotr Orzechowski, CEO la Infermedica.