Regina Maria investește 8 mil. de euro în Policlinica Banat din Timișoara

Rețeaua de sănătate Regina Maria urmează să deschidă, până la finalul lunii noiembrie, cea mai mare și mai modernă policlinică din Timișoara – Policlinica Banat, printr-o investiție de 8 milioane de euro.

Unitatea medicală de pe Calea Martirilor 1-3-5 se întinde pe o suprafață de 2800 de metri pătrați, include 37 de cabinete și 31 de specialități medicale. 

Această gamă largă de specialități acoperă o plajă extinsă de nevoi medicale, de la consultații generale până la specialități mai complexe precum cardiologie, genetică medicală, neurologie, oftalmologie, hematologie, laborator de inseminare intrauterină și multe altele. Pacienții vor găsi aici un centru medical cuprinzător care poate răspunde tuturor cerințelor lor.

"Suntem mândri să deschidem Policlinica Banat în Timișoara. Cu o investiție semnificativă și o echipă de specialiști medicali dedicați, ne angajăm să aducem cele mai bune soluții de diagnostic și tratament comunității locale.” a declarat Mihai Melciu, Director Regional REGINA MARIA.

Acces Rapid la Tehnologie Imagistică Avansată

Policlinica Banat va găzdui și o impresionantă Divizie de Imagistică, astfel pacienții vor putea să obțină toate serviciile necesare în aceeași locație. Acest lucru nu numai că economisește timpul și efortul pacienților, dar asigură și o comunicare mai eficientă între specialiștii medicali din diferite domenii și capacitatea centrului medical de a oferi servicii medicale complete și prompte.

Divizia de Imagistică din cadrul policlinicii este echipată cu cele mai moderne tehnologii de diagnosticare, inclusiv echipamente de radiologie (Rx), tomografie computerizată (CT), rezonanță magnetică nucleară (RMN), ecografie și altele. 

Servicii Medicale Integrate

În cadrul Policlinicii Banat pacienții pot efectua și o paletă extinsă de analize medicale de laborator în cele 4 cabinete de recoltare dedicate atât adulților cât și copiilor. În etapa a doua de dezvoltare a policlinicii, la începutul anului viitor, va fi integrat și laboratorul regional de analize medicale al Rețelei.

"Dorim să oferim pacienților noștri pe lângă o experiență plăcută într-un spațiu nou și ultramodern, acces la servicii medicale care se adresează tuturor etapelor - prevenție, diagnostic, tratament medical de vârf. De exemplu, un pacient care a fost consultat de un specialist în neurologie și are nevoie de o scanare RMN poate beneficia de această facilitate direct la Policlinica Banat, fără a fi nevoit să se deplaseze în altă locație. La fel și pentru analizele medicale de laborator necesare pentru diagnosticul unei palete largi de patologii." susțineDr. Mihaela Linu, Senior Manager Regiunea Vest - Policlinici și Imagistică.

Investițiile din ultimii ani realizate de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în dezvoltarea sistemului medical din Timișoara se ridică la peste 20 de milioane de euro doar pentru construcția și modernizarea locațiilor medicale în scopul dezvoltării unui ecosistem medical complet pentru pacienții din întreaga zonă de vest a României.