REGINA MARIA investește încă 2 milioane de euro în imagistică de ultimă generație

REGINA MARIA investește încă 2 milioane de euro în imagistică de ultimă generație

Compania deschide un centru de imagistică în spitalul Euroclinic, ajungând la opt astfel de centre specializate, la nivel național

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își dezvoltă aria de imagistică, prin deschiderea unui centru specializat în cadrul Spitalului Euroclinic. Compania anunță și achiziționarea a trei aparate de imagistică de ultimă generație – 1 RMN Magnetom Aera și 2 CT Somatom Scope, în valoare de 2 milioane de euro și care folosesc cele mai bune tehnologii din lume la momentul actual.

În 2016, REGINA MARIA dispune de un buget de investiții de 4,5 milioane euro pentru dezvoltarea zonei de imagistică. Investițiile vin ca urmare a cererii tot mai mari pe acest segment, dar și datorită faptului că Rețeaua beneficiază de expertiza unor echipe medicale supra-specializate, ce acoperă o gamă tot mai complexă de patologii. Noua aparatură va permite medicilor să pună diagnostice de mare precizie, în specialități diverse.

„Dezvoltarea zonei de imagistică este o preocupare constantă pentru noi, iar imagistica devine o specialitate-cheie. Am achiziționat cele mai noi tehnologii de pe piață pentru a putea oferi pacienților servicii medicale de înaltă calitate și precizie, de la controale de rutină, până la examinări avansate. Cele trei aparate nu doar că oferă posibilitatea unei examinări extrem de precise, ci și un confort sporit pacienților”, a declarat Fady Chreih, Directorul General al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Noul centru de imagistică al Spitalului Euroclinic este echipat cu aparatură de radiologie digitală și echipament CT de ultimă generație - Somatom Scope Power. CT-ul Somatom dispune de cea mai nouă tehnologie în domeniu, care furnizează imagini de o calitate mare, fiind un element esențial pentru un diagnostic precis.

Noul CT permite reducerea dozelor de expunere cu până la 40%, comparativ cu CT-urile clasice, lucru extrem de important la toate categoriile de pacienți și, în mod special, la pacienții oncologici care au nevoie de examinări repetate sau la copii. În plus, are un consum minim de energie, fiind prietenos cu mediul. Somatom Scope Power este un echipament de diagnostic imagistic cu aplicații într-un spectru larg de specialități medicale, inclusiv chirurgie cardio-vasculară (o noutate față de CT-ul clasic), neurochirurgie, ortopedie, neurologie, oncologie. Este configurat cu o multitudine de aplicații medicale de specialitate, printre care Bone Reading, care permite eliminarea artefactelor metalice la pacienții cu proteze sau alte materiale de osteosinteză.

Examinări confortabile, până în cele mai mici detalii

Centrul de imagistică din Băneasa a fost dotat, de asemenea, cu un CT Somatom Scope și un RMN Magnetom Aera, care vor înlocui vechea aparatură din centru.

RMN-ul are o acoperire extinsă, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o repoziționare a pacientului pentru mai multe examinări și nici de mai multe examinări pe zi. Echipamentul asigură o acoperire a întregului corp (până la 205 cm), ceea ce permite examinarea organelor mari sau a sistemelor de organe, plus micile detalii, cu un confort sporit pentru pacienți. Timpul de examinare este mai redus decât în cazul examinărilor cu un aparat RMN clasic, un beneficiu important pentru pacienții cu afecțiuni acute (de exemplu, dureri de spate). În plus, permite examinări complexe: RMN mamar, spectroscopie cerebrală și tractografie.

Noul RMN Magnetom Aera va fi disponibil în Centrul de Imagistică din Băneasa, unde va înlocui vechiul aparat RMN Magnetom Avanto.