REGINA MARIA inaugureaza la Cluj primul Centru de Fertilitate si Fertilizare in vitro din Retea

REGINA MARIA anunta inaugurarea unui Centru de Fertilitate si FIV in cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj. Dupa doi ani de la finalizarea celei mai mari investitii din tara, in valoare de peste 18 milioane de euro, operatorul privat ofera noi oportunitati cuplurilor care se confrunta cu probleme de fertilitate.

Centrul de Fertilitate si Fertilizare in vitro reprezinta o investitie de jumatate de milion de euro, pacientii beneficiind de serviciile complete ale spitalului si ale celor doua policlinici REGINA MARIA din acelasi oras. Spatiul alocat centrului include circuite speciale, dedicate cuplurilor care pot veni la control in vederea diagnosticarii si tratarii dificultatilor in procesul de conceptie.

FIV Cluj

„In urma cu doi ani am transformat orasul Cluj-Napoca intr-o noua capitala a sanatatii, prin investitiile realizate in aceasta zona. Ne-am consolidat pozitia regionala prin construirea celui mai mare spital privat cu servicii integrate, dar si prin achizitia unor companii locale. Obiectivul nostru ramane in continuare acelasi: sa oferim pacientilor un act medical modern, la cele mai inalte standarde de calitate, si acces la o gama extinsa de produse si servicii. Centrul de Fertilitate si FIV din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj este un loc in care specialisti cu experienta pun la dispozitia cuplurilor cele mai noi si inovatoare tratamente pentru tratarea problemelor de fertilitate.” a declarat Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate REGINA MARIA.

Problemele de fertilitate reprezinta o adevarata provocare pentru unele cupluri, iar cifrele ne arata ca pana la 20% din cazuri nu au o cauza evidenta. Conform statisticilor, 1 din 6 cupluri are probleme de conceptie, iar incidenta in functie de gen este de 1 la 1. Pentru a veni in intampinarea acestor pacienti cu probleme de fertilitate, Reteaua de sanatate REGINA MARIA propune o abordare integrata a fiecarui caz in parte.

conf micu romeo

Domnul Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, Sef sectie Obstetrica-Ginecologie este cel care coordoneaza echipa multidisciplinara a Centrului de Fertilitate si FIV, formata din:

  • Dr. Mihai Surcel, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie
  • Embriolog  Dr. Bechir Melihan, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie
  • Dr. Cristina Zlatescu-Marton, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie cu competenta in infertilitate si embriologie
  • Dr. Cristina Ivan, Medic Specialist Urologie
  • Dr. Ioan Cetina, Medic Specialist Chirurgie Generala
  • Dr. Antonia Kiraly, Medic Specialist Endocrinologie
  • Dr. Anca Craciun, Sef de Lucrari Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
  • Dr. Bogdan Chiroiu, Medic Primar Radiologie-imagistica medicala
  • Dr. Luminita Cocarla, Medic Primar Radiologie-imagistica medicala
  • Dr. Irena Nedelea, Medic Primar Alergologie si imunologie
  • Dr. Simona Avram, Medic Primar Hematologie
  • Dr. Mariela Militaru, Medic primar Genetica medicala
  • Iustin Pascalau, Psiholog

In cadrul Centrului, cuplurile care necesita  asistenta medicala pentru tratarea infertilitatii au la dispozitie atat analize de laborator, cat si servicii medicale imagistice.

Spitalul REGINA MARIA Cluj dispune de o suprafata de peste 7.000 mp, organizata pe sapte niveluri:  parter, patru etaje supraterane si doua subterane.

Unitatea medicala include un sistem complet de imagistica General Electric, cu aplicatii in chirurgie, pediatrie, ginecologie si ortopedie. De anul trecut, a devenit centru de referinta General Electric in imagistica dedicata patologiei sanului, iar laboratorul integreaza un departament de genetica moleculara si o divizie specializata de anatomie patologica. Mai mult decat atat, in cadrul spitalului este inclus si departamentul de specialitati chirurgicale pediatrice extins pe un intreg etaj, precum si ambulatoriul dedicat exclusiv copiilor, compus din 7 cabinete de consultatii si camera de garda 24/7. Policlinica dispune de un laborator propriu unde se proceseaza analizele pacientilor, cu o suprafata de 120 mp.