Pacientii cu artroza avansata a genunchiului beneficiaza acum de progresul in tehnologia implantelor

Pacientii cu artroza avansata a genunchiului beneficiaza acum de progresul in tehnologia implantelor

Pacientii cu artroza avansata a genunchiului beneficiaza acum de progresul in tehnologia implantelor. Asemenea oriunde in lume in centrele de ortopedie de referinta, in Ponderas Academic Hospital, Dr. Vlad Predescu foloseste cu succes cea mai noua si mai anatomica proteza de genunchi – implantul Journey II, Smith & Nephew.

Journey II este o proteza cu mari sperante pentru pacientii cu artroza avansata a genunchiului. Pana in prezent, nici un genunchi protezat nu reusea sa replice identic genunchiul natural. Journey II este la ora actuala implantul care mimeaza cel mai mult anatomia genunchiului normal. In plus, designul si mecanica noului implant reusesc sa replice nu numai ligamentul incrucisat posterior, ca in cazul protezelor clasice, dar si ligamenul incrucisat anterior, care este foarte important in stabilitatea articulatiei genunchiului. Pentru pacient, asta inseamna o miscare foarte naturala a genunchiului protezat. Insa cea mai mare diferenta consta in recuperarea rapida. Dupa doar doua saptamani de la operatie, pacientul va putea renunta la cadru si se va putea sprijini doar in baston. Iar dupa programul de reabilitare medicala, pacientii isi pot relua stilul de viata activ, pot sa reinceapa sa practice sporturile preferate” – a subliniat Dr. Vlad Predescu caracteristicele unice ale implantului Journey II. Afla mai multe aici.

Recent, experienta importanta in protezarea articulara, si in mod special in folosirea pretezei personalizate de genunchi, a fost recunoscuta de prestigioasa organizatie medicala, Société Internationale de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie (SICOT) care cuprinde chirurgi ortopezi din 110 tari, si care a  premiat articolul publicat de  Dl. Dr. Vlad Predescu impreuna cu colegii sai colaboratori. Acesta  a fost considerat "Articolul Lunii Iulie" si a aparut in jurnalul International Orthopaedics. Materialul reflecta experienta interventiilor chirurgicale cu  proteza totala de genunchi personalizata, majoritatea fiind efectuate in Regina Maria. Protezarea personalizata a genunchiului este considerata in multe tari standardul de calitate in ceea ce priveste tratamentul gonartrozei avansate, iar Dr. Vlad Predescu are cea mai mare experienta din Romania in proteza personalizata de genunchi. Aceasta tehnica noua ne permite sa analizam preoperator anatomia genunchiului pacientului și sa pregatim extrem de amanuntit timpii operatori. Folosind kiturile de taiere confectionate pentru fiecare pacient in parte putem sa personalizam operatia, sa reducem durata interventiei și sa fim mult mai precisi intraoperator.” a explicat Dr. Vlad Predescu avantajul esential al utilizarii acestei tehnologii moderne de artroplastie totala de genunchi.  Afla mai multe aici.