Inauguram un cabinet dedicat testarilor COVID, intr-o benzinarie ROMPETROL, langa Aeroportul International „Henri Coanda”

Bucuresti, 4 august 2021 – Reteaua de sanatate REGINA MARIA inaugureaza un centru dedicat exclusiv testarilor pentru COVID-19, in incinta statiei de carburanti Rompetrol aflata in proximitatea aeroportului Henri Coanda, la km 15 al celei mai importante artere rutiere din Romania - DN1. Beneficiul adus de aceasta noua locatie este testarea rapida pentru cei care au nevoie de un test antigen sau RT-PCR, necesar calatoriei in strainatate.
In aceasta locatie, sunt recoltate teste rapide antigen, ale caror rezultate se elibereaza in maxim 15 minute, odata cu buletinul de analize aferent. Rezultatele testelor RT-PCR recoltate in noua locatie sunt eliberate in urgenta, in maxim 8 ore. Buletinele de analize se elibereaza automat in limbile romana si engleza si, in plus, prezinta codul unic QR, care asigura trasabilitatea si calitatea rezultatelor. Prin simpla scanare a codului QR, se poate verifica autenticitatea rezultatului, prin vizualizarea variantei digitale a buletinului de analize.

”Toate datele stiintifice pe care le avem la dispozitie, precum si pozitia Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor, ne arata ca varianta Delta a devenit dominanta in Europa  si din acest motiv este nevoie de un efort consistent si constant pentru testare sustinuta, care sa vina la pachet cu continuarea vaccinarii. Iar testarea inainte de a pleca din tara sau la intoarcerea din zone cu risc epidemiologic crescut ne vor ajuta sa prevenim transmisia comunitara. De aici a plecat necesitatea unui cabinet mobil usor de accesat, in proximitatea aeroportului, cu rezultate eliberate rapid pentru calatorii in siguranta.”, declara Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate REGINA MARIA.
Amplasarea centrului de testare in incinta uneia dintre cele mai tranzitate benzinarii din zona aeroportului a fost posibila dupa ce ROMPETROL DOWNSTREAM a pus la dispozitie spatiul necesar recoltarii probelor pentru efectuarea testelor. Astfel, clientii Rompetrol au acces la un serviciu suplimentar, orientat catre efectuarea calatoriilor in deplina siguranta, in contextul pandemic. Caravana de testare va fi disponibila in perioada august – octombrie, perioada in care afluxul de calatori pe Aeroportul International „Henri Coanda” este la un nivel ridicat.

covid

Centrul inaugurat astazi reprezinta un proiect pilot, iar daca rezultatele parteneriatului vor fi cele scontate, nu este exclus ca astfel de centre sa apara si in alte zone de tranzit in care ROMPETROL este prezent.

„Este important sa le asiguram clientilor nostri servicii suplimentare pentru a transforma vizita in benzinarie intr-una extrem de eficienta. Astfel, pe langa oferirea unui serviciu suplimentar important, acela al testarii in perioada pandemiei, printr-o singura vizita, clientii pot face plinul cu carburant, isi pot face cumparaturi in magazinul hei. Dar, mai important in contextul actual, KMG International (Rompetrol) a dovedit in ultimul an si jumatate ca este o companie responsabila, prin sustinerea autoritatilor si a personalului medical cu carburant, echipamente de protectie sau achizitionarea unei unitati mobile de terapie intensiva”, declara Catalin Dumitru, Chief Officer Retail & Marketing in cadrul KMG International (Rompetrol).

Pentru ca REGINA MARIA este un pionier al digitalizarii, pacientii beneficiaza de acces rapid catre rezultatele testelor efectuate prin simpla accesare a contului din aplicatia mobila REGINA MARIA sau folosind site-ul www.reginamaria.ro, prin introducerea codurilor primite dupa recoltare.

Pentru cei care pleaca in vacanta, Regina Maria deruleaza o oferta speciala pentru aceste teste, astfel ca preturile sunt de: 100 de lei – testul rapid antigen si de la 250 de lei pentru testul RT-PCR. Programul cabinetului mobil este de luni pana vineri, intre orele 07.30 – 16.00. Pacientii pot accesa serviciile cabinetului, cu sau fara programare. Cu toate acestea, au prioritate pacientii care s-au programat apeland numarul de call-center, folosind aplicatia REGINA MARIA sau solicitand o programare pe site-ul www.reginamaria.ro.

Reteaua de sanatate REGINA MARIA a pus in functiune 9 laboratoare de biologie moleculara, iar capacitatea de procesare a testelor RT-PCR a crescut de 10 ori fata de anul trecut, ajungand la o capacitate de peste 4.000 de teste pe zi. De asemenea, Laboratoarele Retelei de sanatate REGINA MARIA pun la dispozitie cea mai performanta si precisa tehnologie de testare serologica, pentru testarea raspunsului imun la infectia cu COVID-19 sau dupa vaccinare.