Cu ce am plecat acasa de la intalnirea cu Dr. Oz?

Cu ce am plecat acasa de la intalnirea cu Dr. Oz?

 

“Avem nevoie de cat mai multi oameni care sa vorbeasca despre sanatate, pentru ca informatia medicala trebuie impartasita. Daca tot mai multi medici si asistente ar vorbi oamenilor despre ceea ce stiu, acestia ar intelege mai bine ce se intampla cu organismul lor. Oamenii au nevoie de exemple pentru a intelege ce se intampla cu organele lor atunci cand fumeaza, cand mananca prea mult, cand au un viciu, iar obezitatea este cel mai mare viciu al nostru”, a declarat Dr. Oz in cadrul primei sale conferinte la Bucuresti.

Dr. Oz crede ca un pacient intelept si informat traieste mai mult si indeamna oamenii sa fie curiosi, sa-si cunoasca riscul de a dezvolta diferite boli, cum sunt bolile de inima sau diabetul si sa comunice cu medicul lor.

Bucurestenii au avut sansa de a participa la conferinta “Take your life to the next level” si de a afla sfaturile Dr. Oz pentru o viata sanatoasa si implinita. Sanatatea femeii, obiceiurile alimentare sanatoase, importanta preventiei, stresul, somnul, miscarea, psihologia schimbarii, frumusetea si fericirea, anxietatea si frica – sunt principalele subiecte abordate. Nu au lipsit nici sfaturile pentru slabit.

Mesaje cheie de la conferinta Dr. Oz in Romania

Daca poti controla ce se intampla in interiorul tau, vei putea prelua controlul asupra lucrurilor care se intampla in viata ta; de fapt, asta inseamna sa ai grija de sanatatea ta.

Frumusetea se reflecta in statea de sanatate. Nu exista perfectiune, suntem facuti sa fim asimetrici, imperfecti; simetria defineste perfectiunea, nu si frumusetea; defectele si imperfectiunile sunt cele care ne fac sa fim interesanti

Nu reusim sa evoluam din cauza mai multor factori: lipsa timpului, a banilor, a cunoasterii si pentru ca ne este frica de schimbare. Frica de schimbare este cel mai mare obstacol in calea schimbarii.

Oamenii se schimba tinand cont de ceea ce simt, nu de ceea ce stiu. Sentimentele, emotiile schimba mai mult decat faptele.

Le spun oamenilor sa nu bea cafea dimineata pe stomacul gol, ci apa cu putina lamaie sau suc de lamaie pentru ca stimuleaza digestia. Cafeaua este un antioxidant foarte bun, insa ar trebui consumata la aproximativ 2 ore dupa ce ne trezim.

Mananca alimentele care iti plac, pe care iti face placere sa le mananci si care sunt sanatoase

5 obiceiuri care influenteaza cat si cum traim in proportie de 70%:
- Monitorizeaza-ti tensiunea arteriala (nivelul ideal: 115/75)
- Practica 30 de minute de activitate fizica, zilnic
- mananca alimente sanatoase, care sa-ti faca placere
- Dormi si si controleaza-ti nivelului de stres
- Evita adictiile

Ai grija de tine, pentru a avea grija de cei dragi de langa tine. Barbatii spun ca nu au grija de sanatatea lor pentru ca nu au timp; femeile spun ca nu au grija de starea lor de sanatate pentru ca sunt ocupate cu sanatatea familiei; trebuie sa ai grija de tine, sa fii un exemplu pentru copiii tai. Daca vad ca ai grija de tine, copiii te vor copia si vor fi si ei sanatosi.

Multi cred ca trebuie sa faci miscare timp de 1 ora pe zi. Eu cred ca important este sa faci miscare, indiferent de timpul alocat. Cred ca poti sa faci miscare si timp de 10 minute pe zi. De exemplu, eu fac miscare in fiecare zi timp de 7 minute: yoga, flotari, intinderi. Exercitiile fizice nu te ajuta sa slabesti, ci te ajuta sa iti mentii greutatea. Mananca sanatos sa slabesti, fa miscare sa-ti mentii greutatea si asa vei trai mai mult.

Pozitia Homosapiens – statul pe vine – este foarte eficienta pentru reducerea stresului. Eu o aplic de fiecare data inainte de a incepe emisiunea. Aceasta pozitie pe care am invatat-o de la tatal meu care traieste in Turcia, te ajuta sa te concentrezi mai bine.

Toate studiile arata ca persoanele care consuma alune/nuci slabesc. Fiind pline de nutrienti, alunele reduc stresul si pofta de mancare. De exemplu, eu am tot timpul cateva nuci si alune in buzunar, fie ca lucrez, ma plimb prin oras sau calatoresc.

Redu consumul de zahar, pentru ca zaharul creeaza o dependenta similara cu cea creata de droguri.

Somnul este cea mai subestimata problema a noastra. Insa somnul este foarte important pentru sanatate. Un somn bun te ajuta sa fii mai relaxat, sa arati mai bine, sa te concentrezi mai bine, sa fii mai productiv. Daca ai probleme cu somnul, este bine sa bei ceai de cirese, la masa de seara, in loc sa iei somnifere, pentru ca ciresele au melantonina, o substanta care te ajuta sa te relaxezi.

Iata cum ce poti face pentru a avea un somn odihnitor:
- Poarta pijamale lejere sau renunta la ele
- Redu la minimum zgomotul ambiental prin orice mijloace, spre exemplu foloseste dopuri de urechi
- Dormi intr-o camera racoroasa. Recomand ca temperatura sa fie de maximum 19 grade Celsius, iar daca iti este frig, poarta sosete

Fa-ti timp pentru a medita. Nu conteaza metoda prin care faci asta, atat timp cat reusesti sa-ti eliberezi mintea si sa te relaxezi. Meditatia te ajuta sa te concentrezi mai bine, stimuleaza creativitatea. In timpul medidatiei iti vin multe idei bune, insa nu trebuie sa te opresti din meditat pentru ale nota, pentru ca, daca vei continua sa meditezi, la final, vor veni cele mai bune idei.