Consiliul Concurenței a acordat avizul fuziunii dintre CMU și Euroclinic

Prin fuziunea dintre CMU și Euroclinic se creează cel mai complex furnizor de servicii medicale private
Consiliul Concurenței a acordat avizul pentru fuziunea a doi operatori de top de servicii medicale private: CMU și Euroclinic. Astfel, se creează cel mai mare lanț de unități medicale private din București și din țară care include toate tipurile de servicii medicale: policlinică cu toate specialitățile, spital, maternitate, centru de imagistică, laborator și banca de celule stem. CMU și Euroclinic este astfel cel mai complex furnizor de servicii medicale private cu cea mai extinsă și accesibilă rețea și cea mai puternica echipă de obstetrică-ginecologie din țară.

Abonații și pacienții CMU și EUROCLINIC vor avea la dispoziție o echipă formată din peste 1000 de medici permanenți și colaboratori în cele trei spitale și peste 23 de policlinici. Sunt 26 de instituții medicale private, prezente în București și în țară, care au o capacitate de: 150 de paturi, 10 săli de operație, naștere și travaliu și peste 60 de specialități.

Între CMU și Euroclinic există o relație de compatibilitate foarte puternică, la nivel profesional și uman. Euroclinic este primul spital privat din România și de multe ori a făcut avangardă în gestionarea unor cazuri complexe. Există la Euroclinic o echipă de profesioniști remarcabili și medici de renume pe care ne bazăm pentru a dezvolta următoarele spitale pe care le avem în planul strategic. Această fuziune va însemna noi nișe medicale, o dezvoltare fără precedent în România a activității spitalicești private” a declarat Wargha Enayati, Director General Centrul Medical Unirea.

Strategia CMU - Euroclinic vizează o deservire cât mai complexă a pacienților săi prin dezvoltarea spitalelor, dar și altor segmente medicale precum laborator, imagistică sau servicii de pediatrie.

DESPRE CENTRUL MEDICAL UNIREA

Centrul Medical Unirea, după recenta fuziune cu Euroclinic, primul spital privat din România, este cel mai complex furnizor de servicii medicale private, cu peste 1000 de medici angajați și colaboratori în cele trei spitale și peste 23 de policlinici prezente în București și în țară.

De asemenea, CMU are și singurul campus medical din țară care pune la dispoziție un set complet de servicii medicale și care include maternitatea "Regina Maria", policlinică și Centrul de Diagnostic și Tratament. Centrul Medical Unirea oferă servicii de laborator, imagistică, spital, maternitate, celule stem și CMU Kids. Regina Maria este primul spital din România dedicat obstetricii și ginecologiei din România. De asemenea, un serviciu unic este oferit și la Stem Health Unirea, banca de celule stem cu depozitare în Romania de celule stem și nu sânge integral.
Clinicile CMU beneficiază de profesionalismul și implicarea celor mai reputați medici, astfel că Parteneriatul Academic aduce pacienților expertiza celor mai renumite personalități medicale din țară și străinătate, dar și o relație apropiată dintre personalul medical și pacienți, tradusă prin "serviciu cu suflet".

CMU În februarie 2010, CMU a finalizat procesul de vânzare a unei participații majoritare de 80% către Advent International, fond global de private equity, cea mai amplă tranzacție de pe piața serviciilor medicale private din România.

 

 

 

DESPRE EUROCLINIC HOSPITAL&MEDICAL CENTERS

Euroclinic Hospital&Medical Centers este furnizorul de servicii medicale de top și brandul sub care se regăsesc primul spital privat din România și cele 3 centre medicale prezente în București.

Euroclinic Euroclinic Hospital&Medical Centers oferă servicii unice și specializate precum: chirurgie pelvică reconstructivă, chirurgie hepatică, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgia tiroidei, chirurgia gleznei și a piciorului, chirurgia bariatrică și chirurgia estetică, cât și ajutor pentru probleme contemporane pentru managementul stresului și al depresiei, tratamentului modern al sforăitului, sau programe specializate pentru femei ca cel de mamografie digitală/senologie și pentru copii, precum programul pentru displazia șoldului la nou născut sau tratamentul enurezisului nocturn.

În 2010, Euroclinic a deschis propriul laborator clinic, o unitate modernă dotată cu aparatură performantă.

De la deschidere și până acum s-au efecutat peste 5200 de intervenții chirurgicale și 3500 de nașteri.
Cea mai lungă operație efectuată a durat 21 de ore
, pentru un neurinom acustic.
Cea mai mare tumoră operată a fost de 9,6 kg
.
Cel mai important însă este nivelul de satisfacție al pacienților Euroclinic, care a fost întotdeauna de peste 99%.

În Euroclinic își desfășoară activitatea peste 600 de specialiști din domeniu medical, personal de suport și comercial.

În 2009, Euroclinic Hospital&Medical Centers a raportat o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei.