Analiza testelor RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 in Laboratoarele REGINA MARIA

Din 74.000 de teste procesate, 2% sunt pozitive

Bucuresti, 29 iunie 2020 – Statisticile Retelei de sanatate REGINA MARIA releva faptul ca laboratoarele noastre au prelucrat pana azi peste 74,000 de teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, 64% dintre acestea apartinand pacientelor de sex feminin. Din totalul testelor procesate in cele 3 laboratoare de biologie moleculara ale Retelei, 2% au avut un rezultat pozitiv pentru infectia cu noul coronavirus.
In laboratoarele REGINA MARIA, cu ajutorul echipei de 20 de specialisti, s-au testat pacienti din toate judetele tarii. De asemenea, s-au facut teste pentru toate categoriile de varsta, de la bebelusi pana la pacienti cu varsta de 98 de ani. 23% dintre teste au fost efectuate pentru pacienti cu varsta peste 60 ani, pacienti care se afla in clasa de risc. Cu un timp mediu de validare a rezultatelor de 1,41 zile, 31% dintre rezultate au fost validate chiar in ziua recoltarii.

Cele mai multe teste au fost realizate in Bucuresti – 26.803, urmat de judetele: Brasov cu 8.263 teste, Cluj cu 7.790 teste, Prahova cu 5.562 teste si Valcea cu 5.471 teste.

”Odata cu relaxarea masurilor de izolare impuse de catre autoritati, a crescut si nevoia de suplimentare a testarii. Laboratorul Central REGINA MARIA continua sa lucreze in regim 24/24h, 7 zile din 7, crescand capacitatea de testare la 1210 teste/zi”, declara Dr. Andreea Alexandru, Medic Primar Medicina de Laborator, Medic-Sef Laboratorul Central Bucuresti si Director Medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.

REGINA MARIA a fost primul laborator privat care s-a implicat in testarea gratuita a personalului medical din linia intai, sprijinind spitalele publice in efortul de gestionare a pacientilor COVID-19. Pana in acest moment, 64 de spitale publice au beneficiat de teste RT-PCR gratuite, in urma unei investitii de peste 2.600.000 de lei, cu ajutorul partenerilor privati.  
In laboratoarele REGINA MARIA se prelucreaza atat testele RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, cat si teste serologice pentru determinarea raspunsului imun.