Eşti aici

Primul si singurul spital din Romania cu acreditare JCI

Gradul de conformitate cu standardele JCI obtinut de Spitalul Baneasa este unul dintre  cele mai mari din regiune, respectiv 98%.

Joint Commission International (JCI), liderul mondial in acreditarile internationale de sanatate, a acodat Spitalului Baneasa recunoastere internationala pentru calitatea si siguranta pacientului. Doar 3,6% din spitalele care aplica pentru aceasta acreditare reusesc sa o obtina.

12
luni de pregatire
17
membri pentru gestionarea procesului
2700
ore alocate
2
echipe de audit JCI
14
arii de evaluare
285
standarde JCI evaluate
1160
elemente masurabile evaluate
98%
grad de conformitate JCI
Mai mult decat ceea ce vede pacientul

Standarde de calitate certificate international aplicate in circuitul complet al pacientului

Acreditare noiembrie 2014

Spitalul Baneasa din cadrul Retelei de sanatate REGINA MARIA este prima si singura institutie medicala din Romania care obtine acreditarea Joint Commission International, liderul mondial in acreditarile de sanatate. Acreditarea JCI reflecta recunoasterea la cel mai inalt nivel privind desfasurarea actului medical intr-un mediu sigur pentru pacient, aliniat la standarde internationale. Odata cu obtinerea acreditarii JCI, Spitalul Baneasa devine singurul spital dedicat sanatatii mamei si copilului din topul celor mai prestigioase unitati medicale din Europa de Sud-Est.    
 

Reacreditare octombrie 2017

Spitalul Baneasa a fost reacreditat de catre comisa JCI obtinand un grad de conformitate de 98%. Au fost verificati si analizati 1240 itemi, din care doar 23 au fost partial indepliniti si 4 neindepliniti, restul fiind 100%  in conformitate.
Despre JOINT COMMISSION INTERNATIONAL

Joint Commission International este o organizatie americana care reprezinta cel mai apreciat standard international in sistemul de sanatate la nivel mondial. A castigat respectul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, fiind organizatia care impune si evalueaza standardului suprem pentru grija si siguranta pacientului, in toata lumea.

Din peste 20.000 de organizatii evaluate, doar 707* de centre medicale si spitale au primit recunoasterea JCI pentru indeplinirea misiunii de a fi cei mai buni, de a pune pacientul pe primul loc si de a se conforma tuturor  conditiilor pentru ca pacientul sa fie în siguranta.

http://www.jointcommissioninternational.org

*conform datelor de pe www.jointcommissioninternational.org, accesat 20.11.2014

Imaginea artiocolului

Organizatie americana

Impune si evalueaza cel mai inalt standard pentru grija si siguranta pacientului, in toata lumea

Recunoastere si exclusivitate

Recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii si desemnata ca fiind singurul Centru de Colaborare al OMS dedicat in exclusivitate sigurantei pacientului.

Experienta

JCI face parte din organizatia non-profit  The Joint Commission, avand o experienta de peste 75 de ani

Obiectivitate

Programul de acreditare al JCI a fost dezvoltat cu scopul de a putea evalua in mod obiectiv calitatea si siguranta, oferind consultanta si asistenta

Relevanta

Adaptat particularitatilor legale, institutionale si culturale din fiecare tara

Precizie si rigurozitate

Obiective clare, masurabile, uniforme pentru evaluarea structurilor, proceselor si rezultatelor  institutiilor medicale

Joint Commission International a acordat Spitalului Baneasa recunoasterea internationala in urma unui proces riguros de testare si evaluare a calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului, condus de doua echipe formate din cei mai experimentati specialisti din domeniul sanatatii la nivel mondial.

 

”Institutiile medicale din intreaga lume isi propun sa creeze un cadru sigur pentru pacient, concentrat pe calitatea serviciilor si imbunatatirea constanta a proceselor”, a declarat Paula Wilson, presedinte si director executiv al JCI.

„Acreditarea JCI satisface  aceasta nevoie prin usurarea procesului de crestere a performantei unei institutii medicale, atat in privinta calitatii serviciilor, cat si  a sigurantei pacientuluiIncurajez intreaga comunitate medicala din Romania sa salute angajamentul asumat proactiv de Spitalul Baneasa pentru calitatea serviciilor si siguranta pacientului”, a completat Paula Wilson.

Sunt onorat si mandru totodata ca Spitalul Baneasa este primul spital din Romania care primeste recunoastere internationala, confirmand din nou performanta si siguranta serviciilor medicale oferite, la standarde americane. Obtinerea acestei performante la nivel international de catre Spitalul Baneasa este o premiera nationala si un mare pas inainte pentru intregul sector medical, fiind prima institutie medicala care se aliniaza cu succes comunitatii mondiale a organizatiilor acreditate JCI. Misiunea noastra de a pune siguranta pacientului pe primul loc a obtinut acum recunoastere internationala si intentionam extinderea acesteia la nivelul intregii retele”, a declarat Fady Chreih, director executiv Reteaua de Sanatate REGINA MARIA.

Standardele care stau la baza acreditarii JCI vizeaza in principal arii cu aplicabilitate directa in siguranta pacientului. Acestea sunt impartite in standarde privind ingrijirea pacientului si managementul organizational, precum accesul la ingrijire, satisfactia pacientilor, controlul infectiilor si respectarea drepturilor pacientului si ale familiei sale. Standardele JCI vizeaza, de asemenea, un plan integrat de management al riscurilor legate de cladire si facilitati, calificarile echipei medicale, imbunatatirea constanta a serviciilor si siguranta pacientului, conducerea organizatiei si managementul comunicarii la nivel intern si extern.

 

In Spitalul Baneasa, pacientul este privit ca un intreg si sunt adresate toate nevoile acestuia de natura fizica, psihica, emotionala. Astfel, inca de la internare, se evalueaza riscurile de contactare de infectii, riscul de cadere, scorul de durere, nevoile de educatie, nevoile nutritionale sau de recuperare functionala. In functie de nevoile identificate, echipele medicale aplica protocoale de ingrijire personalizate.” declara dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate si Siguranta Pacientului, Reteaua de Sanatate REGINA MARIA.

Intra in contact cu cei mai buni consultanti medicali

Siguranta, confortul si confidentialitatea sunt pe primul loc pentru Regina Maria. Inainte de a lua o decizie, afla toate detaliile despre pachetele de nastere si despre maternitatea in care alegi sa nasti. Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate