Urologie

Despre noi

In Departamentul de Urologie din cadrul sectiei de Chirurgie generala a Spitalului Premiere Timisoara, cel mai mare si modern spital din vestul tarii, pacientii beneficiaza de servicii medicale complete pentru pastrarea sau refacerea sanatatii tractului urinar.

Echipa de urologie, condusa de Dr. Istvan Herman, se ocupă, cu atenție, profesionalism si grija fata de pacient, de diagnosticul și tratamentul afecțiunilor tractului urinar feminin si masculin si a patologiei aparatului genito-urinar masculin, utilizand tehnici si aplicatii moderne, de la terapiile strict medicale, non-chirurgicale si interventiile endoscopice, pana la tratamente chirurgicale clasice.

Abordare terapeutica moderna si personalizata a patologiilor urologice

In cadrul Departamentului de Urologie se investigheaza problemele de la nivelul rinichilor, ureterelor, vezicii urinare, uretrei, atat pentru femei, cat si pentru barbati, si de la nivelul aparatului reprductiv masculin (testicule, prostata, penis) reprezintă una dintre cele mai importante specialităţi medico-chirurgicale care se adresează patologiei aparatului uro-genital.

Echipa de medici cu specialitatea urologie si-a propus sa aduca o abordare modernă a tratamentului patologiilor urologice, caracterizata prin:

 1. Fără bisturiu
 2. Endoscopică
 3. Bazată pe evidente medicale
 4. Curativă
 5. Profilactică
 6. Adresată specific fiecărui pacient, dar folosind algoritmul corect şi complet de investigaţie şi tratament

De ce sa ne alegi pe noi?

 1. In cadrul Departamentului de Urologie pacientii beneficiaza de ingrijire medicala de cea mai inalta calitate realizata cu echipamente moderne, de ultima generatie
 2. Utilizam cea mai eficienta, rapida si nedureroasa modalitate de a trata litiaza urinara
 3. Servicii integrate de diagnostic si tratament
 4. Gama larga de optiuni terapeutice, individualizata nevoilor fiecarui pacient

Echipamente inovative, de ultima generatie

Laserul Holmium. YAG laser Sphinx jr. reprezinta ultima inovatie tehnologica in tratamentul litiazei urinare (pietre in aparatul urinar). Se foloseste la fragmentarea (litotritia) tuturor tipurilor de calculi, situati oriunde in aparatul urinar, indiferent de duritatea acestora, folosind metode endoscopice, non-sangerande – fara incizie.

Utilizarea acestei tehnologii reprezinta noutatea absoluta in patologia litiazica urologica cu aplicabilitate generala in Departamentul de Urologie al Spitalului Premiere.

Aplicatii ale tehnologiei laser in Departamentul de Urologie

Este cel mai eficient sistem de litotritie (spargere) a calculilor sistemului urinar, fiind indicatia de prima intentie in tratamentul calculilor ureterali.

Laserul are aplicatii medicale multiple, putand fi folosit la sectionarea si indepartarea tesuturilor, indiferent de consistenta acestora (de exemplu: tumori, stricturi), dar si la coagulare.

Beneficii ale utilizarii tehnicilor moderne, cu laser performant pentru pacient

 • Recuperare rapida, spitalizarea dupa interventie este scurta (24 ore)
 • Interventia care are cea mai mica rata de complicatii perioperatorii
 • Reducerea durerii
 • Evitarea unei interventii chirurgicale clasice