Urologie

In cadrul departamentului de Urologie îmbinam terapia chirurgicală, prin care se pot vindecă afecțiunile aparatului urinar, cu terapiile strict medicale si non-chirurgicale.

Abordul robotic al cancerului de prostata

Dr. Andrei Nadu, Medic Specialist în Chirurgie Urologică Oncologică

Urologia moderna

1

Fără bisturiu 

2

Endoscopică 

3

Laparoscopică 

4

Bazată pe evidente medicale 

5

Curativă 

6

Profilactică 

7

Adresată specific fiecărui pacient dar folosind algoritmul corect și complet de investigație și tratament  

8

Aliniată Ghidurilor de Practică Urologică Europeană și Americană. 

Urologia fara bisturiu

 • Terapia si distructia calculilor (pietrelor) situati oriunde in aparatul urinar cu LASER folosind metode endoscopice, non-sangerande – fara incizie. Reprezinta noutatea absoluta in patologia litiazica urologica cu aplicabilitate generala in departamentul nostru de urologie 
 • Litotritia cu unde de soc – ESWL (Extracorporeal Shock Wave Litotripsy) – rezolvarea calculilor renali complet fara operatie (nici macar endoscopic) prin distructia acestora cu unde de soc emise specific si tintite spre calcul. Pacientul evita orice tip de operatie – clasica sau endoscopica – si se poate externa, in aceeasi zi. 
 • Ureteroscopia semirigida pentru abordul calculilor pe ureterul terminal – in clinica se foloseste cel mai subtire, mai putin traumatic si mai performant ureteroscop din lume la momentul actual 
 • Ureteroscopia flexibila pentru abordul calculilor urinari, indiferent de dimensiune la nivelul aparatului urinar superior – ureter superior si rinichi – in dotare exista cel mai performant echipament endoscopic specific acestei patologii 
 • Tratamentul endoscopic al oricarei forme de litiaza in cazul unor malformatii ale aparatului urinar – rinichi in potcoava, rinichi ectopic, rinichi transplantat (multe clinici evita aceste cazuri datorita dificultatii de rezolvare si riscului mare de complicatii). Tratamentul litiazei (calculilor) vezicii urinare prin endoscopie – distructie mecanica, balistica sau laser – sunt la dispozitie toate metodele mentionate.
 • Tratamentul concomitent – intr-o singura sedinta endoscopica a patologiei prostatice asociata cu litiaza vezicala sau a aparatului urinar superior .
 • Tratamentul percutanat al litiazei renale – metoda moderna ce foloseste cel mai subtire nefroscop de pe piata. 
 • Tratamentul non-chirurgical al litiazei la copil.
 • Endoprotezari ureterale de scurta sau lunga durata pentru mentinerea permeabilitatii ureterului si a functiei rinichiului. 
 • Toate metodele de rezolvare a litiazei utilizeaza cele mai moderne echipamente de control radiologic sau ecografic pentru reducerea la minim a riscurilor si complicatiilor.
Tratamentul adenomului de prostată prin metode endoscopice - fara incizie
 • Rezectia endoscopica clasica a prostatei 
 • Vaporizarea laser a prostatei 
 • Transuretro-incizia prostatei 
 • Rezolvarea endoscopica a adenomului de prostata folosind - LASER verde (Green Laser) 
 • Evaluarea uroflowmetrica în vederea terapiei adenomului de prostata. 

Medicii din departamentul urologie ofera toata gama de interventii endoscopice care sunt folosite la nivel mondial, în clinica noastra metoda se adapteaza pacientului si nu invers.

In cadrul departamentul de urologie se pot trata toate cancerele aparatului urinar prin cele mai noi metode, majoritar laparoscopice.

 • Tratamentul exclusiv laparoscopic al tuturor formelor de chiste renale 
 • Tratamentul cistitei interstițiale 
 • Tratamentul laparoscopic sau clasic al malformațiilor complexe ale aparatului urinar 
 • Chirurgia laparoscopică a hidronefrozei congenitale 
 • Chirurgia megaureterului obstructiv și a refluxului vezico-ureteral 
 • Tratamentul laparoscopic al afecțiunii glandelor suprarenale – tumorile suprarenale.

Tratamentul modern al afecţiunilor oncologice ale aparatului urinar

1

Ablatia radicala a tumorilor renale cu posibilitatea pastrarii portiunii din rinichi neafectata de tumora – nefrectomii partiale, tumorectomii (scoaterea exclusiva a tumorii) prin abord clasic sau laparoscopic

2

Nefrectomia radicala – extirparea rinichiului tumoral in totalitate, cand acesta nu mai poate fi salvat, prin abord clasic sau laparoscopic in functie de caz

3

Nefroureterectomii totale clasice sau laparoscopice in tumorile uroteliale ale rinichiului si ureterului (tumorile mucoasei aparatului urinar) 

4

Chirurgia ablativa clasica si laparoscopica pentru tumorile retroperitoneale

5

Tratamentul conservator sau radical al tumorilor de ureter 

6

Tratamentul endoscopic al cancerelor vezicii urinare cu pastrarea acesteia 

7

Tratamentul radical – clasic sau laparoscopic al tumorilor – cancarelor infiltrative ale vezicii urinare – cistectomia totala (scoaterea vezicii urinare) urmata de orice metoda de derivatie urinara, inclusiv o noua vezica urinara realizata din intestin

8

Cistectomia partiala – clasica – laparoscopica – scoaterea numai a unei parti din vezica urinara cand aceasta este posibila

9

Prostatectomia radicala laparoscopica in cancerul de prostata

10

HIFU (High Intensity Focus Ultrasound) – metoda moderna de tratament pentru cancerul de prostata

11

Tratamentul hormonal specific al cancerului de prostata

12

Tratamentul multimodal al cancerului testicular, penian, al tumorilor pelvine, limfodisectii specifice. 

Ghiduri pentru pacienti

Tratamentul non chirurgical al litiazei aparatului urinar

Se realizeaza un profil metabolic, electrolitic, endocrin si nefrologic integrativ al pacientului cu scopul de a obtine prin metode moderne stoparea recidivei litiazice dupa rezolvarea acesteia. Medicii nostri sunt supraspecializati in acest tip de profilaxie.

Tratamentul non chirurgical al adenomului de prostata

Nu putine sunt cazurile de chirurgie abuziva pentru adenomul de prostata. In departamentul nostru, medicii folosesc metode moderne de evaluare a acestei patologii (ecografic, debitmetric, scoruri prostatice), stabilind cu exactitate tipul de tratament, medicamentos sau chirurgical endoscopic la nevoie. 

Tratamentul infectiilor urinare recidivante

Cistitele recidivante, prostatitele cronice sunt tratate modern dupa o investigare amanuntita, punându-se accentul pe norme dietetice, metabolice, comportamentale și pe tratamente predominent naturiste și profilactice, cu folosirea antibioticelor numai atunci când este nevoie, cunoscând abuzul care se face în acest sens în această patologie chinuitoare, recidivanta și invalidantă. Medicii noștri sunt supraspecializati în străinătate pentru aceste tipuri de terapii. 

Echipa medicala

Dr. Andrei Nadu

Medic Specialist Chirurgie Urologica Oncologica
Dr. Andrei Nadu

Dr. Deliu Victor Matei

Medic Specialist Urologie
Dr. Deliu Victor Matei

Dr. Dan Diaconescu

Medic Primar Urologie
Dr. Dan Diaconescu

Dr. George Tie

Medic specialist Urologie
Dr. George Tie

Dr. Ion Dragomiristeanu

Medic Primar Urologie
Dr. Ion Dragomiristeanu

Dr. George Radavoi

Medic Primar Urologie
Dr. George Radavoi

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.