De ce sa ne alegi pe noi

Oferim servicii integrate din specialitatea neurologie, pacienții beneficiind de consultații, de investigații complete, de diagnosticare de precizie, de tratament personalizat și de monitorizare permanentă.

Asistență medicală 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână

În Secția de Neurologie din cadrul Ponderas Academic Hospital, oferim asistență medicală continuă prin linia de gardă formată din medici primari și specialiști cu o experiență bogată și relevantă.

Oferim tratament de urgență în AVC

Prin tromboliză intravenoasă se poate obține remisiunea mai rapidă a deficitului motor, a tulburărilor de vorbire sau a altor semne survenite în urma unui accident vascular cerebral ischemic și, astfel, cresc șansele pacientului de a evolua fără sechele. Pentru a beneficia de acest tratament în timp optim, condiția esențială este recunoașterea semnelor asociate accidentului și prezentarea în serviciul de urgență în primele trei-patru ore de la debutul simptomelor.

Echipă medicală experimentată și multidisciplinară

Pacienții noștri beneficiază de servicii medicale la standarde înalte de exigență prin prisma profesionalismului, expertizei, empatiei și implicării medicilor neurologi care activează în cadrul secției. Abordarea multidisciplinară a pacientului internat în Secția de Neurologie a Ponderas Academic Hospital are la bază o foarte strânsă colaborare cu medicii specialiști din secțiile: Cardiologie, Neurochirurgie, Chirurgie cardio-vasculară, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și Terapie intensivă.

Dotări cu aparatură de înaltă performanță

Persoanele care ni se adresează pot beneficia, fără a fi nevoite să aștepte sau să se deplaseze în mai multe unități spitalicești, de investigații imagistice ale structurilor cerebrale și vertebrale, precum și de o evaluare a stării de funcționare a nervilor și a mușchilor (prin examen electrodiagnostic – EMG). 

Un atu major pe care îl au pacienții noștri în procesul de diagnosticare este accesul la investigații imagistice realizate cu cel mai performat computer tomograf existent la ora actuală, CT-ul SOMATOM® Force de la Siemens.

Avantajele conferite prin folosirea acestui computer tomograf sunt net superioare tuturor celorlalte computer tomografe utilizate până la producerea acestui model:

  • dispozitivul scanează imaginile cu o viteză-record și obține imagini de două ori mai repede decât computer tomografele convenționale, ceea ce face ca pacienții investigați să nu mai fie nevoiți să rămână nemișcați sau să-și țină respirația;
  • acest CT oferă imagini de o calitate excepțională, dar cu mai puține efecte secundare pentru organismul uman (doza de radiații este cu aproape 50% mai redusă decât cele folosite de computer tomografele covenționale);
  • persoanele care suferă de vertij (tulburări de echilibru) pot beneficia de surprinderea unor detalii impresionante de la nivelul urechii interne;
  • CT-ul SOMATOM poate fi folosit în situații critice, care implică măsuri din sfera medicinii de urgență;
  • este necesară o cantitate redusă de substanță de contrast, ceea ce le permite accesul la investigații inclusiv persoanelor cu boli cronice și, în general, persoanelor în vârstă.