Inel gastric

Chirurgia obezitatii in Ponderas Academic Hospital

Cum funcționează

Intervenția chirurgicală bariatrică “inel gastric” sau gastric banding este cea mai cunoscută şi mai răspândită metodă restrictivă.

Aceasta se efectuează laparoscopic și presupune montarea unui inel gastric reglabil, de silicon, pentru a împărţi stomacul în două porţiuni inegale. Prima porţiune din stomac este mai mică şi comunică printr-un canal permis de inel cu restul stomacului. Trecerea alimentelor va fi cu atât mai limitată cu cât stomacul tău este mai strangulat. La două luni de la intervenție, după prima ajustare a acestui inel in jurul stomacului,  vor exista alte ajustări, corespunzătoare ritmului scăderii tale în greutate.

Avantaje

  • Cu ajutorul inelului  gastric poți pierde pana la 50% din excesul ponderal.
  • Este o tehnica reversibilă, care nu presupune secțiuni ale aparatului gastric. Astfel, inelul gastric poate fi îndepărtat cu ușurință, iar dimensiunea stomacului poate reveni la forma inițială.
  • Te vei recupera rapid, fără cicatrici, cu dureri postoperatorii limitate, spitalizarea durând 24 ore.

Rezultatele pot varia în functie de starea de sanatate a fiecarui pacient.

Etapele programului pacientului metabolic

Seminarul de obezitate
O sesiune complexă de informare în care vei primi primul diagnostic și primele indicații medicale de la medicii noștri cu cea mai vastă experiență.
Evaluarea preoperatorie
Un set de analize efectuate într-o singură zi: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultaţie cardiologică, consultaţie chirurgicală şi preanestezică.
Interventia chirurgicala laparoscopica
Montarea inelului de silicon ajustabil in jurul stomacului durează aproximativ 40 min, iar spitalizarea - 24 de ore.
Monitorizarea postoperatorie
Rezultatele imediate ale vindecării chirurgicale, starea de sănătate și evoluția ta vor fi monitorizate prin controale periodice, pe parcursul primului an, continuând apoi cu evaluări anuale.
Planul de nutritie
Meniul tău personalizat va fi monitorizat constant de specialiștii noștri, așa încât vindecarea să fie ușoară și să obții rezultate maxime în urma intervenției, menținându-ți starea de sănătate optimă.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

*Rezultatele finale pot varia de la un pacient la altul in functie de starea de sanatate a fiecaruia, toti acesti parametri se vor discuta cu medicul curant inainte si după operatie.