Gastric by-pass

Chirurgia obezitatii in Ponderas Academic Hospital

Cum funcționează

By-pass-ul gastric este una dintre cele mai eficiente și des utilizate tipuri de intervenții chirurgicale împotriva obezității și a bolilor cauzate de ea. Procedeul presupune izolarea completă a unei mici porţiuni din stomacul tău, faţă de restul stomacului. Astfel, alimentele vor ajunge numai în partea superioară a stomacului şi niciodată în cea inferioară. La acest stomac nou format se va conecta o parte din intestin, ce va prelua alimentele înghiţite, asigurând astfel tranzitul digestiv.

După această intervenție, pacienții vor mânca puţin, dar neselectiv, pentru că zaharurile şi grăsimile nu trec prin suprafaţa de intestin care face posibilă absorbţia lor. Atunci când alimentele intră în contact cu mucoasa intestinală, o serie de semnale pleacă spre creier, determinând astfel foarte rapid apariţia senzaţiei de saturație.

Ce vindecă

Această metodă chirurgicală contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatica etc.

Avantaje

  • Cu ajutorul procedurii de gstric by-pass poți pierde pana la 80% din excesul ponderal.
  • Te vei sătura doar din câteva înghițituri, aceasta fiind suficiente pentru a umple stomacul. Alimentele vor ajunge mult mai repede în intestin, generând rapid senzaţia de saţietate.
  • Te vei recupera rapid, fără cicatrici, cu dureri postoperatorii limitate, spitalizarea durând 48 ore.

Rezultatele pot varia în functie de starea de sanatate a fiecarui pacient.

Etapele programului pacientului metabolic

Seminarul de obezitate
O sesiune complexă de informare în care vei primi primul diagnostic și primele indicații medicale de la medicii noștri cu cea mai vastă experiență.
Evaluarea preoperatorie
Un set de analize efectuate într-o singură zi: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultaţie cardiologică, consultaţie chirurgicală şi preanestezică.
Interventia chirurgicala laparoscopica
Durează aproximativ 60 de minute, iar spitalizarea - 48 de ore.
Monitorizarea postoperatorie
Rezultatele imediate ale vindecării chirurgicale, starea de sănătate și evoluția ta vor fi monitorizate prin controale periodice, pe parcursul primului an, continuând apoi cu evaluări anuale.
Planul de nutritie
Meniul tău personalizat va fi monitorizat constant de specialiștii noștri, așa încât vindecarea să fie ușoară și să obții rezultate maxime în urma intervenției, menținându-ți starea de sănătate optimă.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

*Rezultatele finale pot varia de la un pacient la altul in functie de starea de sanatate a fiecaruia, toti acesti parametri se vor discuta cu medicul curant inainte si după operatie.