Diversia bilio-pancreatică

Cum funcționează

Diversia bilio-pancreatică sau “gastric diversion” constă în rezecţia gastrică aproape totală şi conectarea la zona distală a intestinului subţire. Alimentele consumate în cantitate redusă vor ocoli cea mai mare parte a intestinului subţire și vor ajunge numai în porţiunea lui finală. Astfel, alimentele nu vor putea fi asimilate în întregime.

Aceasta este cea mai severă metodă chirurgicală prin care se intervine în absorbţia caloriilor şi a nutrienților alimentari. Pentru a evita instalarea anemiei, osteoporozei sau a altor afecţiuni cauzate de malabsorbţie, în urma acestei proceduri, sunt necesare suplimentele alimentare sub formă de vitamine şi minerale, chiar dacă nu vei avea niciun fel de restricţii alimentare.

Ce vindecă

Contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică, dislipidemii etc.

Avantaje
  • Cu ajutorul diversiei bilio-pancreatica poți pierde pana la 90% din excesul ponderal.
  • Vei putea consuma alimentele dorite, fără niciorestricție, dar în cantităţi reduse.
  • Te vei recupera rapid, fără cicatrici, cu dureri postoperatorii limitate, iar spitalizarea va dura 48 ore.

Rezultatele pot varia în functie de starea de sanatate a fiecarui pacient.

Etapele pacientului metabolic

*Rezultatele finale pot varia de la un pacient la altul in functie de starea de sanatate a fiecaruia, toti acesti parametri se vor discuta cu medicul curant inainte si după operatie.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.