Diversia bilio-pancreatică

Chirurgia obezitatii in Ponderas Academic Hospital

Cum funcționează

Diversia bilio-pancreatică sau “gastric diversion” constă în rezecţia gastrică aproape totală şi conectarea la zona distală a intestinului subţire. Alimentele consumate în cantitate redusă vor ocoli cea mai mare parte a intestinului subţire și vor ajunge numai în porţiunea lui finală. Astfel, alimentele nu vor putea fi asimilate în întregime.

Aceasta este cea mai severă metodă chirurgicală prin care se intervine în absorbţia caloriilor şi a nutrienților alimentari. Pentru a evita instalarea anemiei, osteoporozei sau a altor afecţiuni cauzate de malabsorbţie, în urma acestei proceduri, sunt necesare suplimentele alimentare sub formă de vitamine şi minerale, chiar dacă nu vei avea niciun fel de restricţii alimentare.

Ce vindecă

Contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică, dislipidemii etc.

Avantaje

  • Cu ajutorul diversiei bilio-pancreatica poți pierde pana la 90% din excesul ponderal.
  • Vei putea consuma alimentele dorite, fără niciorestricție, dar în cantităţi reduse.
  • Te vei recupera rapid, fără cicatrici, cu dureri postoperatorii limitate, iar spitalizarea va dura 48 ore.

Rezultatele pot varia în functie de starea de sanatate a fiecarui pacient.

Etapele programului pacientului metabolic

Seminarul de obezitate
O sesiune complexă de informare în care vei primi primul diagnostic și primele indicații medicale de la medicii noștri cu cea mai vastă experiență.
Evaluarea preoperatorie
Un set de analize efectuate într-o singură zi: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultaţie cardiologică, consultaţie chirurgicală şi preanestezică.
Interventia chirurgicala postoperatorie
Durează aproximativ 50-60 de minute, iar spitalizarea - 48 de ore.
Monitorizarea postoperatorie
Rezultatele imediate ale vindecării chirurgicale, starea de sănătate și evoluția ta vor fi monitorizate prin controale periodice, pe parcursul primului an, continuând apoi cu evaluări anuale.
Planul de nutritie
Meniul tău personalizat va fi monitorizat constant de specialiștii noștri, așa încât vindecarea să fie ușoară și să obții rezultate maxime în urma intervenției, menținându-ți starea de sănătate optimă.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

*Rezultatele finale pot varia de la un pacient la altul in functie de starea de sanatate a fiecaruia, toti acesti parametri se vor discuta cu medicul curant inainte si după operatie.